خبرگزاری کار ایران

شانه‌ساز:

تولیدکنندگان در خط اول نبرد و مجاهدت در شرایط تحریم قرار دارند

تولیدکنندگان در خط اول نبرد و مجاهدت در شرایط تحریم قرار دارند
کد خبر : ۸۵۵۰۳۵

شانه ساز در اولین همایش صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی و خدمات فنی مهندسی پزشکی گفت: صادرات از تولید هم مهم‌تر است چرا که صادرات موتور محرک تولید است.

به گزارش ایلنا، محمد رضا شانه ساز معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو در حاشیه اولین همایش صادرات تجهیزات پزشکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تولیدکنندگان در خط اول نبرد و مجاهدت در شرایط تحریم قرار دارند و ما شاهد آن هستیم که هر روز استکبار جهانی توطئه جدیدی را برای ایجاد ضربه به کشور پیاده می‌کند و روزی نیست که ما شاهد مضیقه و تنگنا در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نباشیم؛ دشمن، دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن را مورد هجمه قرار داده است چرا که اگر در این حوزه فشار وارد کند تحمل پذیری مردم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به ظرفیت بالای صنعت تجهیزات پزشکی ایران بیان کرد: ما شاهد آن هستیم که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی محصولات هایتکی که در مرز علم و دانش قرار دارند تولید می‌شود و ویترینی از محصولات هایتک بسیار پیچیده مصرفی و غیرمصرفی تولید شده است.

شانه ساز گفت: در حوزه دارو سرمایه اندکی قبل از انقلاب اسلامی داشتیم که به صورت گسترده پس از انقلاب اسلامی رشد پیدا کرد ما در حوزه ماده اولیه دارویی پیش از انقلاب صفر بودیم اما در این حوزه با سرعت بیشتری نسبت به تجهیزات پزشکی حرکت کردیم. در حوزه تجهیزات پزشکی به دلیل آنکه قدمت و عمق دانش ما کمتر بوده است به اندازه دارو رشد نکردیم اما به طور حتم می‌توانیم در حوزه تجهیزات پزشکی نیز شاهد رشد باشیم.

بنا بر اعلام وبدا، رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: موضوع صادرات از تولید هم مهم‌تر است چرا که صادرات موتور محرک تولید است و می‌تواند تولید را به دنبال خود بکشد و به همین دلیل اهمیت بیشتری دارد ما در حوزه تجهیزات پزشکی تولیدات خوبی داریم، اما در صادرات نتوانستیم نیاز کافی به وجود آوریم تا تولید را به دنبال خود بکشد؛ چرا که بازار‌های بین المللی در تولید حرکت و رشد ایجاد می‌کند متاسفانه در حوزه صادرات تجهیزات پزشکی ضعف داریم و من خود در این زمینه احساس قصور می‌کنم.

شانه ساز گفت: جمع بندی‌ها در وزارت بهداشت این بود که ارز دارو و تجهیزات پزشکی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بماند چرا که بیمه‌ها نمی‌توانند در صورت تک نرخی شدن ارز حمایت کافی را داشته باشند و در این صورت مردم آسیب می‌دیدند.

وی ادامه داد: در صادرات رسمی ارز دولتی مشکلاتی ایجاد می‌کند چرا که ارز دولتی باید در سیستم رسمی بانکی جابجا شود. کاملا واقفیم که ارز دولتی مشکلات عدیده‌ای برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند. در صورتی که اگر ارز دارو و تجهیزات پزشکی ثابت و تک نرخی شود تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با مشکلات ارزی مواجه نخواهند بود.

رییس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: صادرات غیررسمی تجهیزات پزشکی چندین برابر صادرات تجهیزات پزشکی رسمی است و ما ترجیح می‌دهیم که ارز از طریق مسیر قانونی به کشور برگردد. متأسفانه بر اساس گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق تجهیزات پزشکی از ایران بسیار بالاست.

شانه ساز افزود: در کشور‌های اطراف ایران، دارو و تجهیزات پزشکی کشور بازار دارد و ما باید ساز و کار مناسب‌تری ببینیم تا دارو و تجهیزات پزشکی به طور رسمی صادر شود و باید توجه داشت که صادرات غیررسمی ممکن است درآمد ایجاد کند، اما ارز آن به کشور باز نمی‌گردد.

وی گفت: در حوزه سلامت عرصه خوبی برای صادرات داریم و دشمن برای آسیب زدن به این حوزه برنامه ریزی کرده است با سابقه خباثتی که از دشمنان ایران سراغ داریم می‌دانیم که همیشه اهداف خود را از چند مسیر دنبال می‌کنند.

رییس سازمان غذا و دارو بیان کرد: ایجاد مضیقه برای شرکت‌های دارو و تجهیزات پزشکی به منظور فشار ملت ایران است تا از آرمان‌های خود دست بردارند و از طرفی به اقتصاد کشور آسیب بزنند تا سرعت حرکت ما را بگیرند و نگذارند با شتاب حرکت کنیم.

شانه ساز به جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی اشاره کرد و گفت: صنعت کیک و کلوچه ما بسیار رشد کرده است و سه میلیون و ۲۰۰ هزار شاغل مستقیم دارد.

وی با بیان اینکه ما پارسال یک میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در صنعت غذا داشتیم، تصریح کرد: امسال این رقم به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خواهد رسید، اما شاهد آن بودیم که در فضای مجازی تصاویری از جاسازی قرص در کیک‌ها منتشر شد و باید توجه داشت که این کیک‌های دست کاری شده همه به منظور ضربه زدن به صنعت غذا وارد بازار شده بود.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: دستگاه‌های امنیتی به موضوع جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی ورود کرده‌اند و به قدری قدرت دارند که به نظر من می‌توانند منشأ آن را کشف کنند این هجمه به صنعت غذا به آن دلیل بود که ما در صادرات غذا که صادرات غیرنفتی محسوب می‌شود موفق بودیم و دشمنان این حوزه را هدف قرار دادند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز