خبرگزاری کار ایران

اسکندر مومنی:

نقص قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر مشهود است/ نباید فرض شود که صرفا پخش کننده پول هستیم/کشف ۷۰۰ تن مواد مخدر از ابتدای سال جاری

نقص قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر مشهود است/ نباید فرض شود که صرفا پخش کننده پول هستیم/کشف ۷۰۰ تن مواد مخدر از ابتدای سال جاری
کد خبر : ۸۴۷۳۲۵

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به خلاهای قانونی نیز اشاره کرد و گفت: نقص قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر مشهود است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسکندر مومنی در نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سراسر کشور که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: امسال یکی از بهترین شرایط در حوزه مبارزه با مواد مخدر، درمان، کاهش آسیب و اجتماعی شدت مواد مخدر بوده است و همه تلاش‌ها برای این است که روند رو به رشد شیوع مواد مخدر را کاهش داد. بعلاوه هدف دیگر شناسایی، درمان و توانمندسازی آسیب دیدگان است و باقی اقدامات برای رسیدن به این هدف است.

وی تصریح کرد: فلسفه وجودی ستاد مبارزه با موادمخدر کنترل این موضوع است. همه ما باید تلاش کنیم که جلوی رشد اعتیاد گرفته و متوقف شود و برای رسیدن به اهداف باید بستر و فضا را فراهم کنیم تا نخبگان، جوانان و شرکت‌های دانش بنیان وارد عرصه شوند.

مومنی تاکید کرد: زمانی که جوانان با انگیزه و با دانش وارد شوند به خلاقیت، عمل و شتاب روز افزون وارد می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه جوانان کمک بزرگی در این راه به ما خواهند کرد، افزود: چه در عرصه کاهش و تقاضا و چه در عرصه کاهش عرضه و پیشگیری جوانان توانمندی های بسیار زیادی دارند.

مومنی افزود: نباید فرآیندها را از بالا شروع کرد و بعد به استان‌ها رسید، بلکه باید همراه با هم این مساله پیش رود. در بالا فضا را فراهم می‌کنیم اما استان‌ها نیز باید موازی با بالادست در مبارزه با موادمخدر پیش روند.

وی تصریح کرد: در استان‌ها نباید منتظر بمانید تا همه چیز به صورت ابلاغیه و دستورالعمل وارد شود.

وی با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی در حوزه مبارزه با موادمخدر گفت: اکنون اطلاعات اینکه به هر مرکز چند نفر معتاد، چند بار وارد شده و چه مدتی در مراکز حضور داشته، به صورت دستی است که دقت کافی ندارد و باید از هوشمندسازی از کوچکترین فعالیت‌ها تا بزرگترین فعالیت ها در این زمینه استفاده کرد.

مومنی تصریح کرد: آمارها نشان می دهد ۲میلیون و هشتصد هزار نفر معتاد داریم اما باید آمارها هوشمند باشند چراکه اگر اطلاعات درستی نداشته باشیم نمی‌توانیم به درستی برنامه‌ریزی کنیم.‌

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به خلاهای قانونی نیز اشاره کرد و گفت: اصلاح قانون و نقص قانون در حال حاضر مشهود است. بهترین قانون اگر در زمان خودش و با توجه به پیچیدگی موضوعات در زمان خود تصویب شود باید به روزرسانی در آن قانون صورت گیرد.

وی افزود: این در حوزه وظایف ما است و همه تلاشمان را انجام می دهیم و باب‌هایی برای بازنگری در قوانین در مجمع تشخیص مصلحت باز شده است.

مومنی گفت: در حوزه معتادین متجاهر قانون می گوید یک تا سه ماه و در شرایط خاص تا ۶ ماه باید نگهداری شوند، در حالی که کارشناسان می‌گویند حداقل یک تا دو سال زمان نیاز است چرا که صرفا سم زدایی اولیه مطرح نیست و افراد باید بتوانند توانمند شوند و در جامعه حضور داشته باشند که هدر رفت منابع و امکانات را در پی دارد و پیگیر آن هستیم.

وی به نظارت ستاد مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و گفت: همچنین نظارت تخصصی همه بخش‌ها نیز از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. ستاد مبارزه با مواد مخدر باید نظارت را مورد توجه قرار دهد چراکه ما دستگاه هماهنگ کننده و نظارتی هستیم و نقش نظارتی نباید مقبول شود.

وی تاکید کرد: متناسب سازی ساختار و چابک سازی ستاد نیز از جمله مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد.

مومنی با بیان اینکه سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت سه وظیفه عمده ما است افزود: اما ستاد در طی دهه گذشته به سمت اجرایی شدن پیشرفت است، اگرچه که اجرا جذابیت دارد اما ما را از اهداف اصلی که همان سیاست گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت است دور می‌کند.‌

وی تاکید کرد: ما باید بستر را فراهم کنیم و نباید به گونه‌ای پیش رویم و جایگاه ستاد به گونه‌ای فرض شود که تنها در حکم پخش کننده پول هستیم و باید این انتظار را از ستاد برداریم چرا که بزرگترین وظیفه ما بعد از واگذاری اعتبارات، نظارت است.

مومنی به توسعه دیپلماسی نیز اشاره کرد و گفت: توسعه دیپلماسی منطقه‌ای و بین المللی نیز باید مورد توجه قرار گیرد که این نیز از وظایف ما است. در همین رابطه پس فردا یک مرکز منطقه‌ای با حضور نمایندگان سازمان ملل افتتاح می‌شود.

وی به پروژه‌های تحقیقاتی و مطالعاتی نیز اشاره کرد و گفت: پروژه‌ها باید تقاضا محور باشند و نباید به گونه‌ای باشد که کسی از خروجی آنها مطلع نباشد بلکه همه باید منتظر خروجی اطلاعات باشند.

مومنی تصریح کرد: در استان ها نیز باید یک نقشه راه تهیه شود و هر دستانی نقشه راه استان خود را داشته باشد.

وی افزود: بیش از ۱۱ درصد هزینه تولید ناخالص داخالی صرف هزینه‌های مبارزه با موادمخدر می‌شود.

مومنی گفت: اعتیاد مرز، دین، مذهب، نژاد، تحصیلات و سال نمی‌شناسد و همه را می‌تواند درگیر کند و برای این دغدغه همگانی راهی جز ورود همگان به میدان نداریم و باید تبدیل به یک گفتمان مسلط شود و راه آن این است که باید در دل جامعه حضور داشته باشیم.

مومنی ادامه داد: از ابتدای سال جاری۷۰۰ تن مواد مخدر کشف شد که بالاترین میزان کشف از ابتدای انقلاب بوده است.

وی افزود: نکته مهم این است که بیشترین میزان این کشفیات توسط وزرات اطلاعات بوده است. همچنین ۷۵ درصد کشفیات در شرق کشور بوده و ۲۵ درصد مربوط به بقیه نقاط کشور است.

مومنی ادامه داد: در سال جاری ۳۸ درصد مصادره و توقیف اموال بیشتر شده که در حوزه خودرو این افزایش ۶۳ درصد است. همچنین سلاح مکشوفه ۳۱ درصد افزایش داشت و بررسی این کشفیات نشان می دهد کشفیات بدون صاحب در آن بیشتر بوده است. کشفیات وزارت اطلاعات نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشته است.

وی به کشفیات شیشه نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری شاهد افزایش کشفیات شیشه بودیم  چراکه با ورود پیش سازها به افعانستان، ایجاد لابراتوارها در افغانستان رشد زیادی در طی دو سال گذشته داشته است که منجر به رشد تولید شیشه شده است. اما کشفیات ما در این زمینه ۷ برابر بیشتر شده است.

وی افزود: شیشه افغانی به تولید انبوه در افغانستان رسیده است که این یک زنگ خطر و هشدار است و نیازمند همکار های اطلاعاتی بین منطقه ای هستیم و آنرا کنترل خواهیم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز