عاملی عنوان کرد:
درخواست از آموزش و پرورش برای ارائه نتایج تحلیلهای وضعیت آموزشی کشور
جلسه ۱۲۴ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سه شنبه ۵ آذرماه ۱۳۹۸ به ریاست سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
به گزارش ایلنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر و عبدالرحیم گراوند استاندار بوشهر حضور داشتند؛ دکتر عاملی با گرامیداشت هفته بسیج گفت: واقعیت این است که ابتکار حضرت امام «ره» در تشکیل سازمان بسیج یکی از عمیقترین و دقیقترین تدابیر ایشان برای صیانت از انقلاب اسلامی بود.
عاملی افزود: بسیج یک نهاد مردمی و مدنی برای دفاع از انقلاب اسلامی و اسلام انقلابی است و اگر روزی حضرت امام «ره» از بسیج ۲۰ میلیونی سخن میگفتند امروز میتوانیم از بسیج چند ده میلیونی سخن بگوئیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وقایع اخیر کشور ادامه داد: این وقایع تاسف بار که همه ما را متاثر و ناراحت کرد حاصل دشمنیها و کینهتوزیهای دشمنان ملت ایران بود.
پس از سخنان عاملی، گزارش تحولات علمی و فناوری با موضوع "بررسی و تحلیل نتایج آزمونهای تیمز و پرلز از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵ " توسط دکتر قدسی پور معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقاب فرهنگی ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به این موضوع که این آزمونها با هدف بررسی وضعیت آموزش در کشورهای مختلف برگزار میشود این موضوع نیز مورد اشاره قرارگرفت که در این آزمونها همه متغیرها و مولفههای موثر بر روند آموزش کشورها بررسی و سنجش میشود.
در ادامه این گزارش با استناد به نتایج این آزمونها در سالهای مختلف اعلام شد وضعیت آموزش در کشور با فراز و نشیب همراه بوده است.
پس از ارائه این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاهها گفت: آیا این آزمونها از نظر جامعه آماری استانداردها را رعایت کردهاند یعنی آیا شرکت کنندگان در این آزمون نماینده کل جامعه دانشآموزی کشورمان هستند؟ و اگر این نتایج درست باشد بدون تردید باید وضعیت فعلی اصلاح شود.
اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی
عاملی هم در این زمینه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه جامع و کاملی برای اجرایی سازی سند "تحول بنیادین آموزش و پرورش" در دستور کار خود دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از وزارت آموزش و پرورش خواست نتایج تحلیلهای صورت گرفته در مورد وضعیت آموزشی کشور را در اختیار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهد.
بررسی سند توسعه دانشبنیان استان بوشهر
دستور اصلی جلسه ۱۲۴ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، بررسی سند "توسعه دانشبنیان استان بوشهر" بود که در ابتدای این بخش آیت اله صفایی بوشهری ضمن تقدیر و تشکر از تلاشهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تدوین این سند گفت: استان بوشهر از نظر موقعیت راهبردی، فرهنگ و اقتصاد یک استان ویژه برای کشورمان است و به همین دلیل در عرصه بینالملل هم به این استان نگاه ویژهای وجود دارد.
آیت الله صفایی بوشهری: استان بوشهر دارای بیشترین ساحل خلیج فارس است
وی افزود: استان بوشهر پذیرای ۴/۱ درصد جمعیت کشورمان است و با توجه به مساحت استان، تراکم حمعیت مناسبی در استان برقرار است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: استان بوشهر دارای بیشترین ساحل خلیج فارس است و با ۴ کشور حاشیه خلیج فارس همسایه است.
آیت الله صفایی بوشهری گفت: از نظر زیر ساختهای حمل و نقل استان بوشهر وضعیت مناسبی دارد و تلاش داریم خط آهن و حمل و نقل ریلی را نیز در استان گسترش دهیم.
وی افزود: استان بوشهر دارای یک سابقه مهم تمدنی نیز هست و این منطقه خاستگاه دانشمندان بزرگی بوده است.
نام رئیسعلی دلواری در تاریخ مبارزات بر علیه انگلیس میدرخشد
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان ادامه داد: نام رئیسعلی دلواری به عنوان یکی از فرزندان غیور بوشهر در تاریخ مبارزات ملت ما بر علیه استعمار انگلیس میدرخشد.
وی گفت: از نظر فرهنگی هم استان بوشهر وضعیت مطلوبی دارد و نتایج تحلیلهای فرهنگی صورت گرفته در استان نشان میدهد میزان تدین و رعایت اصول اخلاقی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
۱۱ درصد از کل منابع گاز طبیعی جهان در استان بوشهر قرار دارد
امام جمعه بوشهر با اشاره به وضعیت منابع انرژی در این استان افزود: ۱۱ درصد از کل منابع گاز طبیعی جهان در استان بوشهر قرار دارد و از نظر منابع معدنی دیگر هم استان از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است.
آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: استان بوشهر دارای ۱۶ پالایشگاه پتروشیمی است و این عوامل موجب شده تا این استان "قطب انرژی کشور" نام بگیرد.
وی گفت: با توجه به همه این مزیتها این استان میتواند زمینه مناسبی برای اقتصاد دانش بنیان باشد.
آیت الله صفایی بوشهری افزود: سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر که هم اکنون در دست بررسی است، با همکاری همه نهادها و کارشناسان آشنا با مسائل استان تدوین شده و انشاءلله با تصویب نهایی آن این سند بتواند الگوی مناسبی برای سایر اسناد مشابه باشد.
وی ادامه داد: این سند براساس برنامهها و سیاستهای مندرج در نقشه جامع علمی کشور تدوین شده است.
استاندار بوشهر: استان بوشهر از قابلیتهای متنوعی برای توسعه برخوردار است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان آیت الله صفایی بوشهری، دکتر عبدالرحیم گراوند استاندار بوشهر نیز طی سخنانی گفت: استان بوشهر از ظرفیتها و قابلیتهای متنوعی برای توسعه دانش بنیان برخوردار است.
وی افزود: دومین مرکز بزرگ تربیت معلم کشور به زودی در استان بوشهر افتتاح میشود.
استاندار بوشهر ادامه داد: استان بوشهر نه تنها در زمینه انرژی جایگاه مناسبی دارد بلکه در بخش کشاورزی هم از قابلیتهای خوبی برخوردار است.
گراوند در پایان ضمن ابراز امیدواری نسبت به تصویب سند "توسعه دانشبنیان استان بوشهر" گفت: استان بوشهر سومین جایگاه در کسب بودجه اقتصاد دانش بنیان کشور را به خود اختصاص داده است و این موضوع نشان میدهد قابلیتها و ظرفیتهای مناسبی برای توسعه دانشبنیان در استان وجود دارد.
پس از سخنان استاندار بوشهر، بررسی سند "توسعه دانشبنیان استان بوشهر" آغاز شد و پس از ارائه بخشهای نخستین این سند؛ اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن این موارد هستند: توجه به تعلیم و تربیت در نگارش همه برنامههای توسعه دانش بنیان، حفاظت و صیانت از منابع انرژی استان بوشهر، انطباق مفاهیم و اصطلاحات به کار رفته با مفهوم رایج از این اصطلاحات، توجه به محیط زیست و ذخایر گیاهی استان بوشهر و در نظر گرفتن نقش نخبگان در این زمینه.
پس از بحث و بررسی اعضاء کلیات سند "توسعه دانشبنیان استان بوشهر" به تصویب رسید و بررسی جزئیات آن به جلسه آینده موکول شد.