سعید نمکی در سمنان:
برخی پزشکان کملطفی میکنند/ رضایت مردم در اولویت است /کمبود داروهای اساسی نداریم
وزیر بهداشت گفت: داروهای اساسی مردم تا آخر امسال تامین شده و کمبود داروی اساسی و تجهیزات پزشکی نداریم.
به گزارش ایلنا، سعید نمکی امروز پنجشنبه در نشست هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان در سالن جوادالائمه این دانشگاه از برنامههای سفر یکروزه به سمنان افزود: واحدهای تولید دارو کمبود مواد اولیه ندارند. قرارگاه هفتگی در بخش دارویی در استانها تشکیل و کمبودها هفته به هفته در زمینه پخش مواد اولیه و داروخانه ها اعلام می شود.
وی با اشاره به ادعای کمبود برخی داروها در کشور گفت: برخی پزشکان کم لطفی میکنند و داروهای مشابه داخلی را نسخه نمیکنند.
وی ادامه داد: برخی داروهای خارجی پنج تا ۱۰ تولیدکننده داخلی دارد تا جاییکه کیفیت داروهای داخلی با خارجی برابر است، در این موارد، داروهای خارجی وارد نمیشود. دارویی که کیفیت کافی نداشته باشد و پزشکان درباره کیفیت به رضایت نرسند، اجازه واردات داده میشود، چون رضایت مردم اولویت است.
نمکی با تاکید بر برگزاری نشستهای قرارگاه دارویی کشور گفت: ایران درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی است که شوخیبردار نیست.
وی یادآور شد: براساس آمار سال ۹۶ در کشور ۳۸۰هزار مرگ رخ داد که از این تعداد ۳۱۳ هزار مورد بر اساس عوامل غیرواگیر و ۲۵ هزار مورد به خاطر عوامل واگیر بوده است، از ۳۸۰ هزار مرگ غیر واگیر در سال ۹۶، حدود ۹۷ هزار مورد به خاطر ابتلای فرد به فشار خون و سکته قلبی و مغزی بوده است. ۴۰ درصد جمعیت مبتلا به فشار خون از بیماری خود خبر نداشتند.
نمکی اظهار داشت: چشم انداز کشور برای اجرای طرح ملی پویش فشارخون ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر از جمعیت ۳۰ تا ۷۰ ساله کشور بود که این طرح با استقبال خوب مردم روبه رو شد و حدود ۵۰ درصد و جمعیت ۴۰ میلیون نفر در این طرح شرکت کردند. دانشگاه علوم پزشکی سمنان در ا جرای طرح سنجش فشار خون ۹۷ درصد پوشش داشت و در ردیف ۱۰ دانشگاه برتر قرار گرفت.
به گفته وی، در آینده کشور با ابتلا به بیماری غیرواگیر مانند دیابت، سرطان، بیماری قلبی و عروقی و گرفتاری های جدید مانند افزایش جمعیت سالمندی مواجه خواهد شد که مشکلات خاص خود را دارند.جمعیت حاشیه شهرها و کوچ جمعیت نیازمند تمهیدات ویژه در نظام سلامت است.
وی خاطرنشان کرد: طرح ایجاد ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری در کشور کلیدخورده و اکنون ۱۸ خانه بهداشت در بین عشایر فارس ایجاد شده و این ظرفیت وجود دارد که عشایر استان سمنان از این ظرفیت در ییلاق و قشلاق بهرهمند شوند. باید هرخانه یک پایگاه سلامت باشد و اجتماعی شدن سلامت با ایجاد یک معاونت میسر نمیشود. زمانی سلامت پایدار خواهد شد که این مساله در خانوادهها نهادینه شود و ۲۰ میلیون سفیر سلامت در خانوادهها داشته باشیم.
نمکی با اشاره به راهاندازی پرونده الکترونیکی سلامت بهعنوان تکلیف به جامانده از برنامههای بالادستی، بیان کرد: دولت دنبال تکمیل و اجرای حرکت بزرگ ملی است و تحقق دو برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در کنار پرونده الکترونیک در دستور کار است. ۷۰ درصد کشور در اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع هدفگذاری شده و تا نیمه اول سال ۹۹ آرزوی قانون گذار و مجریان سلامت رد اجرای این طرحها محقق میشود
وی تصریح کرد: تا پایان آبانماه داروخانهها مجهز به سامانه پرونده الکترونیک سلامت میشوند و تا پایان سال در بخش خصوصی و دولتی دفترچه بیمه به نفع بیمار و نظام سلامت حذف می شود. شرکتهای دانشبنیان و تکیه براین شرکتها، بهعنوان اصل مهم مورد توجه قرار بگیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کسریها و بدهی بیمهها در اولین فرصت پیگیری میشود و پرداخت بدهی بیمه سلامت تقریبا به روز است.
وی با اشاره به تامین اجتماعی بهعنوان بدهکار بزرگ به دانشگاه های علوم پزشکی گفت: پیگیری معوقات از سوی رییسجمهوری تاکید شده و تا بعد از تاسوعا و عاشورا، بخش قابل توجهی از بدهی پرداخت میشود.
وی ادامه داد: تحول در نگاه مدیریت و مذاکره به جای مشاجره، مبنای تعامل بین المللی از ویژگیهای دولت تدبیر و امید است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: سمنان، از لحاظ نیروی انسانی کارآمد، قابلیت خیران، ظرفیت جاذبهای صنعت و معدن استان ویژهای است، قرار گرفتن استان سمنان در مسیر عبور ۱۸ میلیون زائر رضوی و مسافر، رسالت متولیان سلامت را در خدمت رسانی سنگین تر کرده است.