خبرگزاری کار ایران

برگزاری دوره آموزشی ملی اخلاق و اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی

 برگزاری دوره آموزشی ملی اخلاق و اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی
کد خبر : ۸۰۵۳۲۰

دوره آموزشی ملی اخلاق و اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی در پایگاه و مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران برگزار شد.

به گزارش ایلنا، ، اولین دوره "مدرسه تابستانی اخلاق و اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی" ویژه تربیت مدرسین به صورت تئوری و عملی از یکم تا  هفتم شهریور ماه توسط کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به میزبانی پایگاه و مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در محل این پایگاه در روستای اکنلو بخش شیرین سو شهرستان کبودرآهنگ برگزار شد و در این مدرسه تابستانه، شرکت کنندگانی از ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور شرکت داشتند. 

بر اساس این گزارش، در این دوره اصول اخلاق در کار با حیوانات آزمایشگاهی، روشهای جایگزین استفاده از حیوانات آزمایشگاهی، اصول متدولوژی پژوهش با حیوانات آزمایشگاهی، بیولوژی و روشهای تکثیر و نگهداری حیوانات، اصول تحقیق بر روی حیات وحش، ایمنی در کار با حیوانات، اصول مدلسازی بیماری‌ها، مبانی تشخیص حالات ناخوشانید، مبانی بیهوشی و بی‌دردی در حیوانات آزمایشگاهی، اصول جراحی تجربی، اصول پایان کار با حیوانات مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. 

احسان شمسی کوشکی دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، اعلام کرد: برگزاری این مدرسه، آینده پژوهش های حیوانی کشور را از نظر کیفی، فنی و اخلاقی تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی تاکید کرد: از این پس، دوره های آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت برای کار بر روی حیوانات و ملاحظات اخلاقی آن، کارگاه هایی خواهد بود که توسط مدرسان شرکت کننده در این دوره برگزار شود. 

سیاوش احمدی نوربخش، متخصص جراحی دامپزشکی و دبیر علمی این دوره نیز گفت: اینکه دفاع از حقوق موجودات بی پناه دربند قفسهای آزمایشگاه ها اینچنین برای یک فرد دانشگاهی ارزشمند باشد که دشواری های سفر و گذراندن یک دوره فشرده اخلاقی/علمی را بر خود هموار و به موضوع نه از سر رفع تکلیف، که خیلی جدی و پیگیرانه نگاه کند، در حد بالاترین استانداردهای جهانی است و یقیناً نشان از صفای قلبی و ایمان قوی افراد به کاری است که انجام می دهن و این چیزی است که جامعه علمی امروز بدان «محتاج» است. 

احمدی نوربخش، دوره اخیر که برای نخستین بار در تاریخ اخلاق و دانش کشورمان برگزار شد را دارای اهمیت بسیار زیادی از بعد هویت اخلاقی و علمی تحقیقات کشور دانست و گفت: برگزاری چنین دوره ای، در برهه کنونی نشانه عظم جدی دانشمندان کشور در جهت نیل به استانداردهای بالای اخلاقی و علمی در تحقیقات آن کشور است.

دبیر علمی این دوره تاکید کرد: این راه متوقف نمی شود؛ همانگونه که گفته اند «تغییر» با یک نفر آغاز می شود یقیناً این دوره آغازی بر تغییر در جهت بهتر شدن وضعیت اخلاقی و علمی کار با حیوانات آزمایشگاهی در اقصی نقاط کشور خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: امیدوارم هر یک از ما بتوانیم پیام این دوره را که رعایت حق و انصاف در کار با موجودات زنده و در عین بدست آوردن نتایج معتبر علمی بود را به مراکز علمی خودمان منتقل کنیم. این موضوع نه فقط رعایت حق حیوانات آزمایشگاهی است و نه به نفع یک شخص و یک دانشگاه تمام می شود، که در عرصه جهانی به نفع کل کشورمان خواهد شد.

عصمت میراب زاده اردکانی از مدرسان این دوره و از اعضای هیات علمی انستیتو پاستور ایران نیز در این نشست گفت: علاوه بر ارائه مطالب علمی، در دسترس قرار دادن تجربیات علمی و عملی، چگونگی آموزش، صبوری و برخورد با فرا گیران و خلق و خوی خوش می تواند از ره توشه های این دوره برای برگزاری دورههای مشابه از سوی شرکت کنندگان دوره باشد.

بنا به اعلام وبدا، احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست و رییس پایگاه و مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران و دبیر اجرایی دوره نیز ضمن تشکر از کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و انستیتو پاستور ایران که شرایط برگزاری این دوره را فراهم کرده اند، اعلام کرد: پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، با داشتن آزمایشگاه های مجهز، سوئیت های اقامتی و سایر ملزومات، شرایط برگزاری دوره های آموزشی ملی و بین المللی را دارد و در ۵ سال اخیر بیش از ۶۰۰  نفر از اقصی نقاط کشور و ۵۰ شرکت کننده از ۲۷ کشور دنیا در دوره های آموزشی این مرکز شرکت کرده اند.

وی افزود: این مرکز، آزمایشگاه مرجع کشوری بیماری های طاعون، تولارمی و تب کیو می باشد که در سال ۱۳۳۱ تاسیس شده است و در سال ۱۳۹۰ مورد بازسازی و توسعه قرار گرفته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز