خبرگزاری کار ایران

وزیر علوم در گفت‌وگو با ایلنا:

دادگاه‌ها و مراجع قضایی نباید به مباحث علمی ورود پیدا کنند/ صلاحیت علمی برخی بورسیه‌ها توسط دانشگاه‌ها تائید نشده است/ نگران آسیب‌ دیدن بدنه علمی دانشگاه هستیم

دادگاه‌ها و مراجع قضایی نباید به مباحث علمی ورود پیدا کنند/ صلاحیت علمی برخی بورسیه‌ها توسط دانشگاه‌ها تائید نشده است/ نگران آسیب‌ دیدن بدنه علمی دانشگاه هستیم
کد خبر : ۷۹۴۸۹۹

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم تائید صلاحیت علمی برخی بورسیه‌ها از سوی دانشگاه‌ها آیا جذب آنها موجب آسیب‌های جدی به بدنه علمی دانشگاه نخواهد شد؟ گفت: ما هم نظرمان همین است، اما احکام قضایی لازم الاجراست، اما با طول زمان این نگرانی‌ها را برطرف خواهیم کرد.

منصور غلامی (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که اقدام وزارت علوم برای حل مساله روسای دانشگاه‌هایی که گفته می‌شود، حکم بدوی انفصال از خدمت آنها در پرونده بورسیه‌ها ابلاغ شده است، گفت: طبق بیانات قاضی مربوطه عدم اجرای حکم استخدام بورسیه‌ها، انفصال از خدمت را در پی دارد، این در حالی است که دانشگاه‌ها در حال اجرای حکم صادره هستند و بعضا هم آن را اجرا کرده‌اند، به عنوان مثال دانشگاه تربیت مدرس از جمله دانشگاه‌هایی بود که حکم جذب بورسیه‌ها را اجرا کرده بود.

وی ادمه داد: در نشستی که با مسئولان دیوان عدالت اداری داشتیم، درخواست کردیم که ملاحظه مباحث علمی را داشته باشند، آنها هم ابراز محبت داشتند که این همکاری را بیشتر خواهند کرد و از این طرف ما هم به خاطر احترام به احکام قاضی به همکاران توصیه کردیم که این احکام را با پیگیری تامین اعتبار و مجوز استخدام و همه مواردی که برای استخدام جدید لازم است، اجرایی کنند.

غلامی تاکید کرد:  نظر ما این است که نباید در مباحث علمی ورود پیدا کنند. در مصوبه 608 شورای عالی انقلاب فرهنگی قید شده که دادگاه‌ها و مراجع قضایی نباید به مباحث علمی ورود پیدا کنند. بنابراین در اینجا استنکاف دانشگاه‌ها یک بحث علمی است، دلیل قاضی‌ نیز برای این حکم قرارداد بورس است، لذا دو نگاه متفاوت باعث شده، این اختلاف‌نظرها پیش بیاید، یعنی دانشگاه اعلام کرده که نیازی ندارد و بعضی از این افراد را به لحاظ علمی تایید نمی‌کند، کما اینکه یکی از این افراد در یکی از دانشگاه‌ها به کار گرفته شده، آن هم در حالی که هیات مرکزی جذب او را تایید نکرده است، اما دانشگاه به دلیل حکم قاضی او را جذب کرده است.

 وی در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم تائید صلاحیت علمی برخی بورسیه‌ها از سوی دانشگاه‌ها آیا جذب آنها موجب آسیب‌های جدی به بدنه علمی دانشگاه نخواهد شد؟ گفت: ما هم نظرمان همین است، اما احکام قضایی لازم الاجراست، اما با طول زمان این نگرانی‌ها را برطرف خواهیم کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با ارزیابی عملکرد دانشگاه‌های علمی کاربردی و پیام‌نور که پیشتر از عملکرد آنها انتقاد کرده بود، گفت: خوشبختانه طرح ساماندهی دانشگاه‌های علمی کاربردی به خوبی پیش رفته که بخش اصلی آن حذف علمی کاربردی‌های وابسته به دستگاه‌های دولتی بوده و همچنین بررسی همه ضعف‌ها صورت گرفته است.

غلامی گفت: البته در این میان برخی مراکز باید تثبیت شوند تا به کار صنایع و مهارت‌آموزی‌ها کمک کنند. این مساله به خوبی پیش می‌رود و در همین فضای ساماندهی آموزش عالی که پیش رو داریم، دانشگاه علمی کاربردی هم تقویت می‌شود و نظر ما حمایت و تقویت قانونی  این مجموعه‌هاست.

او تصریح کرد: وضعیت دانشگاه‌های پیام نور با دانشگاه‌های علمی کاربردی متفاوت است. دانشگاه پیام نور یک دانشگاه دولتی است و بخشی از هزینه‌هایش را توسط درآمدش تامین می‌کند. در یک بازه زمانی در دهه هشتاد تعداد زیادی واحد و مرکز پیام نور در سراسر کشور بعضا در شهرهای کوچک ایجاد و حتی برای آنها ساختمان نیز ساخته شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در شرایط فعلی که تعداد داوطلبان محدود و تعداد دانشگاه‌ها زیادند، داوطلبانی که می‎توانستند در شهرها و دانشگاه‌های بزرگ قبول شوند، دیگر به دانشگاه‌های کوچک در شهرهای کوچک نمی‌رفتند و طبیعی است که واحدهای کوچک خالی می‌ماندند.

وی افزود: در میان دانشگاه‌های پیام نور هم تعداد زیادی مراکز خالی از دانشجو یا با تعداد اندک دانشجو دارد، لذا دانشگاه پیام نور هم در برنامه ساماندهی‌اش تلاش می‌کند، مراکز خود را ابتدا در شهرهای بزرگ تقویت کند و در شهرهای کوچک مراکزی را به سمت ماموریت‌های خاص مثل مراکز رشد ببرند تا بتواند از آن امکانات و ظرفیت‌ها برای ایجاد شرکت‌ها و واحدهای فناوری استفاده کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز