در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
بلاتکلیفی حقوقی مدرسهای که پاتوق معتادان شد/شروع عملیات عمرانی فعلا امکانپذیر نیست
مدیر کل نوسازی مدارس تهران درباره تخریب مدرسه مرآت در منطقه ۱۲ که پاتوقی برای معتادان تبدیل شده بود، گفت: اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۲ تهران با شرکت مترو در حال رایزنی ابعاد حقوقی موضوع هستند و تا زمانی که مشکل حقوقی مدرسه فوق مرتفع نشود، شروع عملیات عمرانی توسط نوسازی مدارس استان تهران امکان پذیر نخواهد بود.
علی شهری (مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به موضوع مدرسه مرآت در منطقه ۱۲ شهرتهران که طبق گزارشات پلیس محلی برای تجمع معتادان شده بود، اظهار داشت: اداره کل نوسازی مدارس استان تهران حدود ۳ سال پیش از مدرسه مذکور که نام قدیمی آن سلمان و نام جدید آن (مرآت) است، بازدید به عمل آورد.
شهری با توضیح در خصوص علت تخلیه این مدرسه و بلاتکلیفی آن تاکنون گفت: در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ نظر کارشناسی اداره کل نوسازی مدارس استان تهران به اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران حاوی عبارت، «عملیات اجرایی ساخت تونلهای مترو باعث تخریب سرویس بهداشتی، دیوار محوطه، نشست ساختمان و نشست محوطه مدرسه شده است و شرایط غیرایمن و غیربهرهبرداری را به وجود آورده است» ارسال شد.
مدیر کل نوسازی مدارس استان تهران با بیان اینکه مدرسه با توجه به نشست دیوارها به دلیل عملیات عمرانی مترو دیگر غیرقابل استفاده شده است، خاطرنشان کرد: مدرسه مرآت واقع در منطقه ۱۲ شهرتهران در اختیار اداره کل نوسازی مدارس استان تهران نیست، اما دستور عدم امکان استفاده از سوی این اداره کل صادر شده است.
وی درباره رایزنی آموزش و پرورش شهر تهران با شرکت مترو جهت مرتفع کردن خطرات ناشی از وجود این مدرسه در منطقه گفت: در این خصوص واحد حقوقی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۲ تهران با شرکت مترو در حال رایزنی ابعاد حقوقی موضوع هستند و تا زمانی که مشکل حقوقی مدرسه فوق مرتفع نشود، شروع عملیات عمرانی توسط اداره کل نوسازی مدارس استان تهران امکان پذیر نخواهد بود. لذا پروژه آموزشی مذکور پس از رفع مشکلات حقوقی و معرفی از سوی منطقه آموزش و پرورش در فرایند کاری این اداره کل قرار خواهد گرفت.
شهری با بیان اینکه اکنون چندین پروژه آموزشی تخریب و بازسازی در منطقه ۱۲ تهران در دست انجام است، گفت: کار تخریب و بازسازی «مدرسه رضوی» واقع در خیابان ۱۷ شهریور تهران آغاز شده است، «مدارس فاطمیه اسلامی و شهید جعفری» در حال برگزاری مناقصه و آماده عملیات تخریب و بازسازی هستند، «مدرسه خزائلی» که تخریب شده بود، در حال بازسازی و در مرحله اسکلت است و «مدرسه حجاب» نیز در حال مقاومسازی است.
وی تصریح کرد: پروژههایی که در منطقه ۱۲ در حال انجام است، نشان میدهد که کار ساخت فضاهای آموزشی در منطقه ۱۲ تهران که یکی از پرتراکمترین مناطق است، در حال انجام است و اگر مشکلات حقوقی مدرسه مرآت (سلمان) نیز مرتفع شود، کار تخریب و بازسازی آن نیز انجام میشود.
مدیر کل نوسازی مدارس استان تهران در ادامه با اشاره به پروژههای تخریبی که سال گذشته در منطقه ۱۲ صورت گرفته است، گفت: در سال گذشته نیز دو پروژه آموزشی در منطقه ۱۲ تهران تخریب و بازسازی شد و این مدارس با تجهیزات کامل در اختیار دانشآموزان قرار گرفت. در حال حاضر نیز دانشآموزان در مدارس نوساز «آزادگان» و «دکتر سعیدی» مشغول تحصیل هستند.
شهری با اشاره به مدارس و کلاسهای درس نیازمند تخریب و بازسازی در شهرتهران، تصریح کرد: از ابتدای طرح تخریب و بازسازی مدارس فرسوده که از سال ۱۳۸۴ آغاز شده است، میبایست عملیات تخریب و بازسازی در ۱۰ هزار و ۶۱۷ کلاس درس در شهر تهران صورت میگرفت که تاکنون ۳ هزار و ۵۱۷ کلاس درس تخریب و بازسازی شده است و ۶ هزار و ۷۹۴ کلاس درس از طرح فوق الذکر باقی مانده است.
مدیر کل نوسازی مدارس استان تهران در پایان اظهار داشت: با توجه به افزایش هزینههای ساخت و مصالح مصرفی در ساخت پروژههای آموزشی، به طور میانگین ساخت هر کلاس درس حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که بر اساس اعتبارات مصوبی که در اختیار اداره کل نوسازی مدارس استان تهران قرار میگیرد، تعدادی از پروژههای مورد اشاره، تخریب و بازسازی میشوند و این کار ادامه دارد.
گفتنی است؛ مدرسه مرات با ۳۰ کلاس درس به پاتوقی برای معتادان و خردهفروشان مواد مخدر تبدیل شده بود که در هفته گذشته با حضور نیروهای کلانتری ۱۱۶ مولوی پاکسازی شد.