خبرگزاری کار ایران

اعطا:

انتخابات شورایاری‌ها خیلی کم‌هزینه برگزار شد

انتخابات شورایاری‌ها خیلی کم‌هزینه برگزار شد
کد خبر : ۷۹۲۳۳۴

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: رقم مصوب سال ۹۷ شورا درباره هزینه انتخابات شورایاری‌ها ۶ میلیارد بود و باید در همان چارچوب عمل می‌شد‌.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اعطا با اشاره به انتخابات شورایاری‌ها گفت: انتخابات خیلی کم هزینه برگزار شد. رقم مصوب سال ۹۷ شورا ۶ میلیارد بود و باید در همان چارچوب عمل می‌شد‌. گزارش های مالی را دریافت خواهیم کرد و اگر هزینه احتمالی بالاتری بود اعلام خواهد شد.

وی درباره سرانجام پرونده ۶۲ باغ گفت: شورا برخلاف میل خود مجوز ساخت در این ۶۲ باغ را صادر کرد که با واکنش نهادهای مختلف مواجه شد. این موضوع اکنون از کنترل ما خارج است.

وی افزود: بسیاری از شهروندان در این باره با مشکلاتی مواجه شدند و از شهرداری خواستیم با تهاتر یا تعویض مسأله را حل کند.

سخنگوی شورا با اشاره به چارچوب های جدید ساخت و ساز در باغات گفت: این چارچوب براساس پیشنهاد خانه باغ ایجاد شده و اکنون قابل اجرا است و افراد می توانند براساس ضوابط و قانون جدید پروانه ساخت بگیرند و یا شهرداری با آنها تعامل کند.

وی درباره انتخابات شورایاری‌ها گزارشی ارائه کرد و با اشاره به اینکه بخشی از اطلاعات هنوز احصا نشده اظهار داشت: روند بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.

اعطا با بیان اینکه جلسات هیات مرکزی نظارت آغاز شده افزود: بعد از پایان رای‌گیری اگر در محله‌هایی هیچ اعتراضی به دست ما نرسد و اعلام نظر منفی نیز از سوی هیات نظارت منطقه نرسیده باشد در هیات مرکزی نظارت فرض را بر تایید می‌گذاریم اما در محله‌هایی که اعتراض از سوی داوطلبان و یا از سوی هیات نظارت وجود داشته باشد رسیدگی ادامه دارد و 15 مرداد نتایج قطعی را درباره محلاتی که شکایتی از آنها وجود داشته باشند اعلام می‌کنیم.

وی با اشاره به ایرادات سازمان بازرسی به برگزاری این انتخابات گرفت، گفت: اگر چه این اشکالات جدید نبود اما در دوره پنجم با جدیت بیشتری اعلام شد و تصور عمومی بر این بود که طی چهار سال موانع قانونی برطرف شود که این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: با کمک دولت و معاون رئیس جمهور جلسه‌ای تشکیل شد که در آن از شورا سازمان بازرسی و وزارت کشور حضور داشتند و مقرر شد این انتخابات برگزار شود. وزیر کشور نیز از برگزاری این انتخابات حمایت جدی داشتند.

وی در ادامه آ‌ماری از تعداد کاندیداهای شرکت کننده ارائه داد و گفت: در مناطق 21، 22 ، 3 ، 13، 16 و 19 تعداد ثبت‌نام کنندگان زیر 400 نفر بوده است در مناطق 8، 7، 10، 11، 17، 18 تعداد کاندیداهای شرکت کننده بین 400 تا 500 نفر بوده است.

سخنگوی شورا افزود: در مناطق 6، 14 و 20 تعداد کاندیداهای شرکت کننده بین 600 تا 500 نفر و در مناطق یک، 2، 4، 5 و 15 تعداد کاندیداهای شرکت کننده بالاتر از 600 نفر بودند.

اعطا در ادامه با اشاره به محلاتی که انتخابات در آن برگزار نشد، گفت: از بین 352 محله در چهار محله زینبیه در منطقه 17، قصر فیروزه در منطقه 14، فرودگاه در منطقه 9 و مسکرآباد در منطقه 15 انتخابات برگزار نشد.

وی افزود: تعداد کل شعب رای گیری 1631 شعبه بوده است که با هفت هزار صندوق رای فرآیند رای گیری را برگزار کردند.

اعطا در ادامه آماری از تعداد داوطلبان و جنسیت شرکت‌کنندگان ارائه کرد وگفت: تعداد کل داوطلبین 11 هزار و 970 نفر بوده که 25 درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند تعداد کل رای دهندگان 509 هزار 161 نفر بوده است. همچنین مشارکت زنان در این انتخابات از سهم 39 درصدی برخوردار است.

سخنگوی شورا در ادامه آماری از وضعیت اعضای اصلی و علی البدل متخبین شورایاری‌ها ارائه کرد و گفت: در بین اعضای اصلی که 3119 نفر را شامل می‌شوند 507 نفر را زنان و 2612 نفر را مردان تشکیل می‌دهند که سهم زنان از این میزان 16 درصد و مردان 84 درصد است در بین اعضای علی البدل که 1342 نفر را تشکیل می‌دهند 327 نفر را زنان و 1015 نفر را مردان تشکیل می‌دهند که سهم زنان از این میزان 24 درصد و مردان 76 درصد است.

وی درباره وضعیت تاهل اعضای اصلی و علی البدل نیز گفت: در بین اعضای اصلی 81 درصد متاهل و 19 درصد مجرد هستند. در بین اعضای علی البدل نیز 80 درصد متاهل و 20 درصد مجرد هستند.

اعطا در ادامه افزود: بیشترین داوطلبین مربوط به مناطق 4 و 5 به ترتیب با 1102 و 1172 داوطلب بودند. همچنین بیشترین تعداد داوطلبین در سن 33 سال بودند که 507 نفر اعضا را تشکیل می‌دادند.

سخنگوی شورای شهر در ادامه تصریح کرد: 40 درصد از کل داوطلبین بین 30 تا 40 سال سن داشتند که 4833 نفر را شامل می‌شوند.

وی به میزان مشارکت محلات نیز اشاره کرد و گفت: محله گلشن در منطقه 4 با 8378 رای محله شکوفه در منطقه 19 با 5366 رای و نعمت آباد در منطقه 15 با 6113 رای بالاترین میزان مشارکت را داشتند.

او در ادامه اظهار داشت: دو نفر از منتخبین بالای 1500 نفر رای به دست آوردند که یک نفر در محله نعمت آباد در منطقه 19 با 1771 رای و یک نفر در محله مشیریه در منطقه 15 با 1667 رای بوده است.

اعطا در ادامه گفت: 28 درصد اعضای اصلی بین 30 تا 40 سال سن دارند و 20 درصد اعضای علی البدل نیز بین 30 تا 40 سال سن دارند همچنین 98 نفر از منتخبین در انتظار نظر هیئت نظارت مرکزی هستند.

وی درباره میانگین سنی منتخبین نیز گفت: میانگین سنی منتخبان اصلی 43 سال است جوانترین عضو 22 سال و مسن‌ترین عضو 74 ساله است.

او درباره تخلفات انتخابات شورایاری‌ها نیز گفت: هیچ گزارشی از تخلفات سازماندهی شده نداشتیم برخی تخلفات مربوط به برخی از داوطلبین بود یعنی داوطلبی اقدامی انجام داده بود که شبهه‌برانگیز بود اما آیین‌نامه درباره برخی شبهات نسبت به تخلفات سکوت کرده است. تخلفات در هیات مرکزی نظارت بررسی خواهد شد که البته موردی است و سازماندهی شده نیست.

وی در ادامه افزود: آنچه در برخی رسانه‌ها مطرح می‌شود درست نیست انتخابات خوبی بود و الکترونیکی برگزار شدن ضرایب دقت را بالا برد.

اعطا در ادامه درباره وضعیت حسابرسی مالی شهرداری تهران گفت: حسابرسی مهمترین ابزار نظارتی شورا است که در سال‌های گذشته به تعویق افتاد آن گزارش حسابرسی که در صحن طی هفته‌های گذشته ارائه شد مربوط به سال 93 است که نشان می‌دهد در سال‌های اخیر نسبت به آن توجه جدی صورت نگرفته است.

وی افزود: امیدواریم این بررسی با شتاب بیشتری عمل شود و در کمیسیون برنامه و بودجه سرعت بگیرد.

وی درباره اطلاعات مدیران در سامانه شفاف‌سازی نیز گفت: بحث شفاف‌سازی را دکتر آروین به طور خاص در شورا دنبال می‌کنند اینکه اطلاعات در این سامانه بعضا دقیق نیست در گفت‌وگو با خبرگزای ایلنا طی هفته‌های اخیر توضیح داده شده است. دلیل این امر آن است که شهرداری باید همکاری بیشتر داشته باشد و معاونت منابع انسانی باید تعامل خود را بیشتر کند تا بتوانیم اطلاعات را با دقت قابل قبولی بر روی سامانه شفافیت قرار دهیم.

وی افزود: این اطلاعات از سامانه جامع منابع شهرداری برداشته می‌شود و منبع از آنجا است در نتیجه اگر در آن سامانه اطلاعات دقیق نباشد در سایت شفافیت هم دقیق نخواهد بود.

اوافزود: شورا پیگیر این مساله است که منبع اطلاعات دقیق باشد و مقاومت‌های اجتماعی در بخش‌هایی از شهرداری حذف شود انتظار شورا این است که شهرداری همکاری جدی‌تری انجام دهد تا بتوانیم پروژه شفاف‌سازی را به نتیجه برسانیم و ما از شهرداری و معاونانش درخواست می‌کنیم همکاری لازم را داشته باشند.

اعطا در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا جزو وظایف شهرداری است که به خیریه‌ها کمک کند و ملکی را در اختیار آنها قرار دهد، گفت: جزو وظایف شهرداری نیست اما شهرداری اجازه دارد از محل دارایی‌ها و املاک خود به فعالیت‌های عام المنفعه حوزه اجتماعی کمک کند. برای مثال می‌تواند ملکی را در اختیار افراد فعال در این حوزه قرار داده تا آنها صرفا از آن بهره‌برداری کنند.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شورای پنجم تنها بنا داشته اصلاح طلبان وارد شورایاری‌ها شوند، گفت: چنین چیزی نبوده است شورای شهر به هیچ عنوان در ائتلافات صورت گرفته دخالت نکرد و تبلیغ برای گرایش سیاسی خاصی نداشت. شورایاری‌ یک انجمن غیر سیاسی است و ما از تمام کسانی که در حوزه شهرسازی فعالیت می‌کردند برای حضور دعوت کردیم هر چند که کاندیداتوری بر اساس آ‌یین‌نامه شرایطی داشت و افراد با کسب یا داشتن آنها می‌توانستند در انتخابات شرکت کنند.

اعطا در ادامه با اشاره به آماری درباره میزان تماس‌های گرفته شده با سامانه 137  بهار 98 اظهار داشت: از بهار 98 ، 323 هزار و 380 نفر با بانک اطلاعاتی 137 تماس گرفتند که این آمار اعلام می‌دارد 3477 نفر با آن تماس دارند که 65.6 درصد آنها منجر به درخواست شده است مابقی نیز یا برای پیگیری و یا کسب اطلاعات بوده است.

سخنگوی شورا شهر با بیان اینکه میزان درخواست در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است گفت: میزان درخواست‌ها در فرودین ماه 98 نسبت به مدت مشابه در سال 97 ، 7.6 درصد، در اردیبهشت ماه 98 به 97 ، 12.8 در خردادماه 98 نسبت به 97، 13.2 درصد افزایش داشته است

وی افزود: پیام‌های 137 در سه دسته تقسیم‌بندی می‌شوند در دسته اول مربوط به حفظ و نگهداری شهر اعم از سد معبر لکه‌گیری آ‌سفالت می باشد، در دسته دوم کنترل عملکرد اعم از تخلفات شهرسازی و آلودگی‌های ناشی از ساخت و ساز و در دسته سوم مسائل توسعه‌ای اعم از تجهیزات روشنایی، احداث مخازن زباله و ... مطرح می‌شود.

او ادامه داد: 68.6 درصد درخواست‌ها مربوط به حوزه خدمات شهری، 16.1 درصد مربوط به حوزه فنی – عمرانی؛ 12.8 درصد مربوط به حوزه شهرسازی، 8 درصد مربوط به حوزه فرهنگی – اجتماعی و مابقی مربوط به حوزه ترافیک اعم از نصب سرعت‌گیر و پل فلزی است. همچنین بیشتر درخواست‌های مردم به ترتیب اولویت به سد معبر، آلودگی صوتی، نظافت شهر، لکه‌گیری آسفالت و لایروبی مربوط می‌شود.

سخنگوی شورای شهر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شورایاران با هدف ارتباط گرفتن با شهرداری و کسب منافع شخصی وارد شورای محلات می‌شوند گفت: نمی‌توان انکار کرد که در دوره گذشته اشکالاتی در این حوزه وجود داشته است اما در عین حال نمی‌توان منکر کلیت شورایاری‌ها شد. شورایاری انعکاس نظرات شهروندان است ما برای اصلاح روند گذشته تغییراتی در آ‌یین‌نامه ایجاد کردیم که یکی از آنها تاکید بر ارتباط نداشتن اعضای شورایاری‌ها با شهرداری بود.

وی همچنین گفت: به دلیل قطع برخی از مراودات مالی شورایاران با شهرداری، تمایل به حضور در این دوره در بین برخی از اعضای گذشته کاهش یافته است.

او در پاسخ به سوالی درباره طرح ادغام معاونت‌های شهرداری تهران گفت: این طرح هنوز به شورا ارسال نشده است اما در جلسات متعددی که داشتیم تاکید شد این تغییرات باید بنیادی و در همه زیرمجموعه‌های معاونت اعمال شود برای مثال در حوزه طرح‌های شهری چهار معاونت به طور موازی فعالیت می‌کنند اگر بنا نیست این طرح باعث تغییر در این موازی‌کاری‌ها شود فایده‌ای ندارد.

سخنگوی شورای شهر همچنین درباره تعیین تکلیف نظارت بر روی تاکسی‌های اینترنتی اظهار داشت: شورای عالی ترافیک بنا دارد جلسه‌ای فوق العاده با حضور معاونت حمل و نقل شهرداری و سایر ذینفعان تشکیل دهند تا درباره سازوکار نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی تصمیم‌گیری شود.

اعطا در پایان در واکنش به رای دیوان عدالت اداری به مصوبه شورا درباره ممنوعیت استفاده از پروانه نظام‌ مهندسی مهندسان ناظر شهرداری تهران گفت: هر مهندس ناظر می‌تواند سالانه تا 3500 متر پرونده نظارت بگیرد اما برخی از مهندسان به دلیل حضور در شهرداری از حد مشخص شده تجاوز می‌کردند. این اقدام قانونی است اما مصداق تعارض منافع است زیرا مهندسانی که بیرون از شهرداری فعالیت داشتند امکان تجاوز از حد تعیین شده برایشان مهیا نبود در نتیجه از دیوان عدالت اداری می‌خواهم برای رعایت عدالت جلوی اجرای این مصوبه را نگیرد.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز