خبرگزاری کار ایران

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران:

باشگاه دانش‌آموزی در دانشگاه تهران افتتاح شد

باشگاه دانش‌آموزی در دانشگاه تهران افتتاح شد
کد خبر : ۷۹۱۴۳۲

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از افتتاح باشگاه دانش آموزی در دانشگاه تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران صبح امروز با موضوع تشریح برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران  برگزار شد.

سرسنگی در این نشست اظهار داشت: از سه سال پیش برنامه‌ای با نام روزی با دانشگاه را آغاز کردیم که به معنای همان  open day  در دانشگاه‌های خارجی است که عموم افراد و دانش‌آموزان می‌توانند به دانشگاه‌ها ورود کنند. علت اصلی آن این بود که انتخاب رشته‌های دانش‌آموزان با استناد به اطلاعاتی که از سوی خانواده و اقوام به آنها داده می‌شود دست به انتخاب رشته می‌زنند و  چندان درست نیست. به همین دلیل لازم دانستیم که با وجود این طرح دانش‌آموزان از نزدیک دپارتمان‌ها و آزمایشگاه‌های مختلف را ببینند تا انتخاب‌های بهتری را انجام دهند.

وی ادامه داد: برنامه روزی با دانشگاه تهران امسال سومین سال خود را می‌گذراند. تا همین الان استقبال خوبی شده است. تا امروز حدود ۸ هزار و ۹۴۱ نفر جهت بازدید از دانشگاه تهران ثبت نام کردند که معمولا دو سه هزار نفر هم دیگر هم به این آمار اضافه خواهد شد. تمام واحدهایی این دانشگاه درگیر این طرح هستند. همه واحد‌های دانشگاه آمادگی استقبال از دانش‌آموزان و عموم مردم را دارند، ضمن اینکه کارشناسان و دانشجوی سال‌ بالایی می‌توانند با دانش‌آموزان ارتباط بگیرند. به ترتیب  پردیس‌های  فنی، پردیس علوم و سپس پردیس هنرهای زییاست بیشتر تمایل برای بازدید را داشته‌اند. همچنین در کنار بحث بازدید جلساتی برای مردم، خانواده و دانش‌آموزان برگزار و به سوالات آنها پاسخ داده خواهد شد.

او با اشاره به اینکه افتتاح باشگاه دانش‌آموزی گفت: نکته مهم این است که ما از چند سال پیش به این نتیجه رسیدیم که یکی از کمبودهایی که ما در دانشگاه داریم ارتباط این است که ارتباط دانشگاه با دانش‌آموزان کم است از این رو همین یک برنامه کفایت نمی‌کند و باید در طول سال با دانش‌آموزان ارتباط داشته باشیم. بنابراین ایده باشگاه دانش آموزی دانشگاه تهران مطرح شد و حدود دو سال روی روی آن کار  شده است. یک ماه قبل تاسیس این باشگاه به تصویب باشگاه دانش‌آموزی دانشگاه تهران رسید.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: توسعه همکاری با پارک علم و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری و ایجاد شعبه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در پارک علم و فناوری دیگر برنامه ما خواهد بود. حتی دانشجویانی که فعالیت قرآنی انجام می‌دهند می‌توانند به این شعبه مراجعه کنند و فعالیت‌های خود را با بهره‌گیری از صنایع فرهنگی توسعه دهند.

وی افزود: اردیبهشت ماه سال آینده همچنین نخستین جشنواره کار را برگزار خواهیم کرد. در این جشنواره دانشجویان را به خلاقیت‌های شغلی و کارآفرینی تشویق خواهیم کرد.

سرسنگی توضیح داد: محور دیگر فعالیت‌های معاونت افزایش سخنرانی شخصیت‌ها در سطح دانشگاه است. بنا داریم از مهرماه امسال، حداقل ماهی یکبار، یک سخنرانی ویژه خواهیم داشت. موضوعات آن هم فرهنگی، علمی، اخلاقی، سیاسی و هر موضوعی است که بتواند جریان جدیدی از سوی دانشگاهیان در سطح جامعه ایجاد کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: گسترش فعالیت‌های اجتماعی و‌ خیریه دانشجویی برنامه دیگر ماست. برگزاری اردوی جهادی بسیج هر ساله برگزار می‌شود و امسال خراسان شمالی مقصد این گروه خواهد بود. فعالیت‌های آموزشی، عمرانی، پزشکی، فرهنگی و هنری از جمله اقدامات در این اردوهاست. تلاش ما این است که سازوکاری برای خدمت بهتر به این مناطق تعبیه کنیم، از جمله این موارد؛ تولید مواد آموزشی برای مناطق محروم است.

سرسنگی اشاره کرد: به منظور توسعه فعالیت‌های قرآنی دانشگاه تهران، اقدام به تشکیل شورای فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه خواهیم کرد. مدرسه قرآن و عترت، نهاد رهبری دانشگاه، تشکل‌های ما فعالیت‌های خاص خود را دارند، با تشکیل این شورا قصد داریم فعالیت‌های دینی و‌ قرآنی هماهنگ‌تر و توسعه یافته‌تر در سطح دانشگاه دنبال شود. معتقدیم اگر فعالیت‌های قرآنی را در دانشگاه ترویج دهیم بسیاری از ناهنجاری‌های سطح دانشگاه رفع خواهد شد. متاسفانه ما نتوانستیم مفاهیم قرآنی را هماهنگ و به زبان روز دانشجوی امروز در اختیار دانشگاهیان قرار دهیم.

وی گفت: همچنین به طور جدی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اساتید و دانشجویان و تریبون‌های آزاد دانشجویی را خواهیم داشت. امیدواریم بتوانیم از طریق کرسی‌های آزاداندیشی شرایط تضارب آرا در فضای دانشگاه را فراهم کنیم.

 علاوه بر این تصویب آیین نامه استاد مشاور فرهنگی، دیگر اقدام در دستور کار معاونت فرهنگی در سال جاری خواهد بود. این اقدام به این منظور است که انجمن‌ها و تشکل‌ها بتوانند برای پیاده‌سازی طرح‌ها و برنامه‌های خود از اساتید مشاور بهره‌مند شوند. هیئت علمی فقط وظیفه آموزش و پژوهش ندارد. آیین نامه ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای اساتید در همین راستا بود که در حال اجرا شدن است، یعنی اساتید برای تدریس در کلاس درس باید آموزش ببینند و معلمی کردن و روش تدریس داشته باشند. دانشگاه تهران با این اقدام، به دنبال نشان دادن جامعیت دانشگاه است. اولین دوره ارتقای شایستگی‌های حر‌فه‌ای اساتید هم به زودی برگزار خواهد شد.

او افزود: تصویب آیین‌نامه استاد مشاور دانشجویان شاهد و ایثارگر دیگر اقدام معاونت فرهنگی دانشگاه تهران است، در این طرح اساتید حداقل ۵ و حداکثر ۲۰ دانشجوی شاهد و ایثارگر را تحت پوشش خواهند داشت و مشکلات و مسائل این دانشجویان را مورد بررسی و مشاوره قرار می‌دهند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه اولین دوره مسابقات مناظره دانشجویی دانشگاه تهران را در سال تحصیلی جدید برگزار خواهیم کرد گفت: بنا داریم برگزیدگان این مسابقات را به مسابقات مناظره جهانی بفرستیم تا در فضای بین‌المللی به رقابت بپردازند.

او تصریح کرد: در خوشه‌های اجتماعی دانشگاه ۲۰ استاد حوزه‌ها مرتبط در یک گروه گرد هم آمدند تا مسائل اجتماعی دانشگاه را رصد کنند و این از جمله اقداماتی است که در درازمدت نتایج خوبی به دست خواهد داد. سفارش پژوهش‌هایی از حوزه مسائل اجتماعی هم خواهد داشت.

وی در خصوص اینکه یکی از مشکلات جدی ما در دانشگاه تهران این بوده که جامعه دانشگاهی ما گسترده شد اما فضای فرهنگی ورزشی و سرانه فرهنگی دانشگاهیان تغییری نکرد گفت: بزرگترین مجتمع فرهنگی، ورزشی تهران در دانشگاه تهران تاسیس خواهد شد. دارا بودن سالن‌های کنفرانس ورزشی و ... از جمله امکانات این مجتمع خواهد بود. با احداث این مجتمع مشکل کمبود فضای دانشگاهیان تهران تا سال‌های متمادی حل خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز