وزیر بهداشت:
ارز اختصاص یافته به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ردیابی میشود
وزیر بهداشت گفت: منظور بنده از فساد در حوزه سلامت، فساد سازمان یافتهای است که خارج از وزارت بهداشت و در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است و شاید از سخنان بنده، بد تعبیر شده است.
به گزارش ایلنا، سعید نمکی در حاشیه نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و استاندار خراسان رضوی در استانداری این استان، اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی فساد سازمانیافته در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، عدم شفافیت و عدم فعالیت درست سامانههایی بود که باید در این راستا کار میکردند.
نمکی اضافه کرد: اولین کاری که بعد از ورود به وزارت بهداشت به صورت خاموش و بیسر و صدا انجام دادیم، این بود که تک تک موارد ارزی که هرکس در این حوزه دریافت کرده بود را با کمک ۵ تیم دو نفره ردیابی کردیم و خوشبختانه تا اواخر هفته آینده، به جمعبندی خواهیم رسید که کل ارزی که به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته، به چه مواردی اختصاص یافته، چه کالاهایی وارد کشور شده و در حوزه تجهیزات پزشکی آیا این تجهیزات به بیمارستان های دولتی اختصاص یافته و یا به بخش خصوصی عرضه شده است.
وزیر بهداشت با اشاره به سفر خود به استان خراسان رضوی، تصریح کرد: هدف از سفر ما به این استان، حضور در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی، بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی و نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای بررسی وضعیت سلامت این استان و استاندار خراسان رضوی بود.
نمکی افزود: بخشی از مواردی که در نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و استاندار خراسان رضوی مطرح شد، به تاثیر تصمیمات کلان کشور بر استان خراسان رضوی باز میگشت و بخشی از آنها به موضوعاتی مرتبط بود که کاملا به این استان مربوط بود.
در مورد تکمیل مراکز بهداشتی و درمانی، تجهیزات پزشکی مورد نیاز، مشارکت وزارت بهداشت و آستان قدس رضوی در توسعه برخی از زیرساخت ها، برداشتن مشروط و موقت سقف بیمه سلامت به منظور تسهیل درمان بیماران و اختصاص یک دستگاه سی تی آنژیو به بیمارستان امام رضا(ع) با ارز دولتی از مهمترین موضوعات این نشست بود.
وزیر بهداشت در خصوص تسریع در صدور مجوز برای توسعه زیرساخت های درمانی در استان خراسان رضوی، بیان کرد: به معاونت درمان وزارت بهداشت ابلاغ کردیم که فرآیند صدور مجوز برای تقویت سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت را به رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تفویض کنند تا در عرض دو هفته تمام سرمایه گذارانی که مایل به سرمایهگذاری در حوزه سلامت و به ویژه توسعه توریسم سلامت هستند، با سرعت اقدام به اخذ مجوز و ساخت مراکز درمانی کنند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: مشهد مقدس از دیرباز نه فقط توسط زائران بلکه برای گیرندگان خدمات بهداشتی و درمانی جذابیت داشته است، باید بتوانیم به کمک بخش خصوصی، مراکز درمانی پیشرفته و مدرن ایجاد کنیم تا توریسم سلامت تقویت شود.
نمکی با اشاره به تدوین و ابلاغ آیین نامه مشترک توریسم سلامت با همکاری وزارت بهداشت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عنوان کرد: در این دستورالعمل، تمام موارد در نظر گرفته شده تا توریسم سلامت در کشور، نظام مند و قانونمند شود، چون موضوعاتی مانند اقامت و رفت و آمد در کنار امور درمانی برای گردشگران سلامت اهمیت دارد.
وزیر بهداشت افزود: برای شرکت های مجاز در حوزه گردشگری سلامت، یک پزشک به عنوان مسئول فنی حضور دارد تا پاسخگو باشد و اجازه ندهد که گردشگر سلامت به دام افرادی بیفتد که ممکن است ظاهر نظام سلامت ایران را با شیادی مخدوش کنند، بنابراین در آینده ای نزدیک شاهد ساختار نظام مند و قانون مند در عرصه ارائه خدمت به گردشگران سلامت خواهیم بود.