سالاری:
شهرسازی به حوزه درآمدزایی شهرداریها تبدیل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران بر لزوم ایجاد شبکه شهرسازی و بسترسازی برای تبادل تجربیات تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها با بیان اینکه برای اولین بار در دوره چهارم شوراهای شهر پیشنهاد ایجاد کمیسیون مستقل شهرسازی در شورای شهر ایجاد داده شد، گفت: برخی معتقد بودند که برای تشکیل کمیسیون مستقل به دلیل آنکه سرفصلهای مشخصی وجود ندارد لزومی به تشکیل آن وجود ندارد اما در دیدار با مقام معظم رهبری در ابتدای دوره چهارم شوراها بیش از ۵۰ درصد بیانات ایشان معطوف به مسائل شهرسازی بود و بر همین اساس با قوت قلب بیشتری کار را ادامه دادیم.
وی با بیان اینکه در شورای شهر پنجم محسن هاشمی رئیس شورای شهر پیشنهاد راهاندازی کمیسیون تخصصی شهرسازی همه مراکز استانها پذیرفت، گفت: امروز انتخابات و تعیین هیأت مدیره این کمیسیون تخصصی برگزار میشود و سرفصلها و شاخصهای آن نیز به تصویب خواهد رسید.
سالاری با اشاره به اینکه هدف ما برای ایجاد این کمیسیون تخصصی پیگیری و تحقق مأموریتهای شهرسازی است، گفت: اگر ما بتوانیم دغدغههای درست مردم را احصاء کرده و آن را به یک باور عمومی تبدیل کنیم، خود به خود مطالبهگری در شهرها اتفاق میافتد و مشکلات حل میشود.
وی ادامه داد: متأسفانه مأموریتهای شهرسازی مغفول مانده و امروزه معاونتهای شهرسازی تبدیل به کانونی برای دور زدن قانون و طرحهای شهرسازی شدهاند و شهرسازی به حوزه درآمدزایی شهرداریها تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: همه متولیان شهرسازی در سیاستگذاریها و برنامهریزیها باید نقش ایفا کنند، ایجاد شبکه شهرسازی و بسترسازی برای تبادل تجربیات یک الزام است و برای آنکه بتوانیم به شهر مشارکت پذیر تبدیل شویم باید در ابتدا خودمان به یک هماهنگی برسیم.
سالاری با بیان اینکه کنترل کیفیت ساخت و ساز یکی از دغدغههای این کمیسیون تخصصی است، گفت: علیرغم آنکه اتفاقات خوبی در حوزه کیفیت ساخت و ساز در کشور رخ داده اما باز هم مشکلات زیادی داریم به گونهای که عمر یک ساختمان بسیار پایین است و بعضاً ساختمانهای ۱۰ تا ۳۰ ساله مدام تخریب و نوسازی میشوند.
وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی خدمات شهرسازی یکی از اهداف ایجاد این کمیسیون است، ادامه داد: باید با جلب نظارت آحاد مردم بر روی ساخت و سازها نظارت کنیم چرا که متأسفانه در کشور مسابقه بارگذاری در رودخانهها و دشتها ایجاد شده که باید با کمک وزارت کشور، دولت و ... جلوی آنها گرفته شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با این گفته که بعد از حادثه پلاسکو نهضت ایمنسازی ساختمانها شکل گرفت اما هنوز راه طولانی داریم، گفت: صیانت از باغات باید در دستور کار قرار گیرد و میبینید با وجود آنکه مدیریت شهری جدید تهران در تنگنای مالی تاریخی به سر میبرد اما جلوی بارگذاریهای عجیب در باغات را گرفت.
وی با بیان اینکه باید فکری به حال کسب درآمد پایدار کنیم، گفت: تا زمانی که نتوانیم درآمد پایداری کسب کنیم، سهلالوصولترین راه کسب درآمد، معاونت شهرسازی است و باید دولت را مجاب کنیم که لایحه درآمدهای پایدار را به سرانجام برساند.