در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
تشریح چرایی وقوع طلاق در اقشار فقیر و مرفه
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران چرایی وقوع طلاق در اقشار فقیر و مرفه را تشریح کرد.
ثریا شارقی (مدیر کل امور بانوان استانداری تهران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره کاهش ازدواج در جامعه گفت: این موضوع میتواند دارای علل مختلفی باشد، اما مهمترین موضوع در این باره اشتغال است، یعنی مهمترین اصل برای زن یا مردی که قصد ازدواج دارد، اشتغال است و با توجه به بیکاری که در حال حاضر وجود دارد، میتوانیم بگوییم یکی از علل کاهش ازدواج در بخشی از جامعه بیکاری و عدم اشتغال است.
وی ادامه داد: البته عوامل متعددی در کاهش ازدواج موثر است به طور مثال کاهش ازدواج در بخشی از جامعه که استطاعت مالی دارند نیز وقوع طلاق های متعدد در جامعه است که باعث ایجاد بدبینی نسبت به ازدواج در این قشر از جامعه شده است. از سوی دیگر عدم اعتماد دو طرف نیز در کاهش ازدواج موثر است.
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران گفت: همچنین ازدواج سفید باعث ایجاد بار منفی در بین جوانان شده و نگرشها را نسبت به ازدواج تغییر داده است.
وی تصریح کرد: همچنین از سوی دیگر تا حدودی اختیارات قشر مجرد جامعه چه زن و چه مرد نسبت به گذشته تغییر کرده و بیشتر شده است و با توجه به مهاجرتهای دختران و پسران مجرد به کلانشهرها، این فرهنگ در جامعه در حال شکل گیری است که زنان و مردان مجرد به راحتی بتوانند به صورت مستقل زندگی کنند و دیگر موضع منفی نسبت به این نوع زندگی جوانان در جامعه وجود ندارد. بنابراین این آیتمها جوانان را تشویق میکند که زندگی مجردی داشته باشند.
شارقی با بیان اینکه استقلال مالی اندکی که جوانان به دست آوردهاند، باعث شده تمایلی به زندگی مشترک نداشته باشند، ادامه داد: بعضا افراد مجرد با این نوع از زندگی و استقلالی که در زندگی کسب کردهاند، احساس راحتی بیشتری میکنند و توقعاتشان از زندگی مجردی جبران شده و احساس نیازی به تاهل نمیکنند، بنابراین عادی شدن بحث تجرد در جامعه و عدم تمایل افراد مجرد به ازدواج در جامعه با توجه به دلایلی که گفته شد، باعث کاهش ازدواج در جامعه شده است.
وی همپنین درباره وقوع طلاق در جامعه تصریح کرد: طلاق در اقشار مختلف جامعه دلایل مختلفی دارد؛ در بخش ضعیف جامعه مهمترین عامل طلاق بحث معیشت، اعتیاد و عدم امنیت زن در خانواده است، اما در قشر نسبتا مرفه و مرفه جامعه دلایل طلاق متفاوت است و عواملی مانند کاهش صبر در زندگی خانوادگی باعث طلاق میشود و از آنجا که موضوعات معیشت در این قشر مطرح نیست، به سرعت در خصوص طلاق تصمیم میگیرند. در گذشته تحمل افراد در زندگی بیشتر بود، اما امروز توقعات افراد از زندگی تغییر کرده و این موضوعات آسیبپذیری خانواده را بیشتر کرده است.
وی درباره تاثیر ازدواج موقت و صیغه در کاهش ازدواج گفت: با توجه به اینکه افراد متاهل نیز به سراغ صیغه میروند، نمیتوانیم بگوییم صیغه جایگزین ازدواج دائم شده است. معتقدم صیغه یک تصمیمگیری شخصی است و نمیتوانیم آن را از دلایل کاهش ازدواج بدانیم.