توضیحات محسن هاشمی درباره موضوع حیات شبانه
رییس شورایشهر تهران درباره زیست شبانه تاکید دارد تمامی ابعاد و جنبههای مختلف این طرح، بویژه تامین امنیت، بهداشت و جلوگیری از بروز ناهنجاریها بخصوص اعتیاد در حاشیه زیست شبانه باید از سوی همه کارشناسان و صاحبنظران فارغ از نگاههای سیاسی و هیجانی، مورد بررسی قرار گیرد .
به گزارش ایلنا به نقل از معاونت ارتباطات و بینالملل شورای اسلامی شهر تهران محسن هاشمی رییس شورایشهر تهران در پی انتشار تقطیع شده اظهاراتش درباره زیست شبانه، پیرامون موضوع توضیحات مبسوطی را به شرح ذیل داشته است:
ابتدا لازم میدانم نکتهای را در مورد مصاحبههای عبوری و شتابزده با اصحاب رسانه در حاشیه جلسه علنی شورا عرض کنم که بهصورت حرفهای اینگونه پرسش و پاسخها که با اصرار خبرنگاران عزیز و بدون داشتن فرصت کافی صورت میگیرد، نمیتواند محتوای لازم و در خور سوالات را به افکار عمومی منتقل کند و بعضا موجب سوتفاهمهایی میشود، از این رو خواهش بنده از اصحاب رسانه آن است که سوالات تخصصی و نیازمند فرصت بیشتر را به مصاحبههای تفصیلی و براساس تعیین فرصت و زمان مناسب موکول کنند و بر طرح سوالات با شتابزدگی اصرار نکنند که ما نیز در محذوریت اخلاقی ناگزیر به ارائه پاسخ نگردیم موردی هم که در انتشار نظرات اینجانب در موضوع حیات شبانه رخ داد.
یکی از محورهایی که سالهای اخیر در مورد تحول در مدیریت شهری مطرح شده موضوع زیست شبانه است. برای نگاه تخصصی به این موضوع ما باید ابتدا منظر و انتظار خود را مشخص کنیم و ببنیم آیا مقصود ما از زیست شبانه همان مفهومی است که در کلانشهرهای توسعه یافته وجود دارد؟ آیا این مفهوم با فرهنگ وقوانین ما سازگاری دارد؟ یا اینکه منظور ما از زیست شبانه فروش اجناس و مواد غذایی است در کنار معابر در ساعات انتهایی شب است؟
اگر مقصود ما این است که باید توجه داشتیم در شهرهای توسعه یافته، اینگونه مسایل را حل نمیکنند که به ایجاد اختلال در کسب و کار شهری و فعالیت واحدهای دارای مجوز قانونی است مالیات خود را پرداخت میکنند، منجر شود. در شهر تهران نیز اگر ما میخواهیم فضایی برای فعالیت اقتصادی اقشار فرودست و تامین معیشت آنها فراهم کنیم، بهتر است که با ایجاد زیرساختهای مناسب و رعایت کرامت انسانی ومنزلت اجتماعی آنها این امکان را فراهم کنیم.
اگر برای زیست شبانه طرحی متفاوت و بومی را در نظر داریم بهتر است که ابتدا جزییات این طرح کارشناسی شود، اگر میخواهیم که بستر مناسب برای برنامههای فرهنگی، تفریحات سالم و فعالیتهای اجتماعی در قالب زیست شبانه فراهم شود باید ابتدا این برنامهها را طراحی و تدوین کنیم و پس از تایید کارشناسی به مرحله اجرا دراوریم.
تقلیل دادن زیست شبانه به وضعیت فعلی موجب میشود تا این کسب وکار نیز به سرنوشت کسبوکارهای روزانه تبدیل شده و برای فروشندگان، مانع تامین سرقفلی و حق کسب وپیشه غیررسمی ایجاد شود وبتدریج موجب رانت و افزایش هزینه فروش محصولات به مردم می گردد.
بنابراین ما باید ابتدا چارچوب وابعاد بحث زیست شبانه را مشخص کنیم و تجربه سایر کلانشهرهای مشابه در جهان را با در نظر گرفتن شرایط بومی فرهنگی و اجتماعی خود تطبیق دهیم به نحوی که با یک طرح شتابزده موجب اختلال در سایر فعالیتهای شهر ویا بروز مشکلات جدید نشویم.
سیاسی کردن موضوع و در نظر نگرفتن تمامی ابعاد و جنبههای مختلف آن، بویژه تامین امنیت، بهداشت و جلوگیری از بروز ناهنجاریها بخصوص اعتیاد در حاشیه زیست شبانه، از آسیبهای آن به شمار میرود که از همه کارشناسان وصاحبنظران دعوت میکنیم فارغ از نگاههای سیاسی و هیجانی، در ایجاد فضایی کارشناسی برای بررسی علمی موضوع و ارائه راهکار مشارکت کنند.