اعزام 86 هزار نفر به حج تمتع/ حجاج امسال مسنتر هستند
با توجه به نزدیک شدن به موسم حج 98 همایش «تیمهای بهداشتی و درمانی جمعیت هلال احمر» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در همایش «تیمهای بهداشتی و درمانی جمعیت هلال احمر» گفت: اگر اخلاص نباشد این مراسم رفت و بازگشتی بیش نیست . حالا که خداوند شما را انتخاب کرده است، لازم است که شما اخلاص داشته باشید تا برای آخرت خود توشهای بدست آورید که دنیا می گذرد.
وی افزود: من گاه می خواهم دست آن آشپزی که برای حجاج غذا می پزد را ببوسم، چرا که کجا شما میتوانید خدمتی کنید و خدمتتان زیارت محسوب شود؛ همانند پزشکی که کار او مناجات است.
وی با تاکید بر اینکه خدمت و خوشروئی با مسافر بویژه زائر بسیار مهم است، گفت: برخی از زائرین اسرار خود را پیش پزشک و روحانی بیان می کنند. ما باید اسرار مردم را حفظ کنیم و سعی کنیم برای برطرف کردن مشکلشان تلاش کنیم.
همچنین رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت کشور، در همایش «تیمهای بهداشتی و درمانی جمعیت هلال احمر» ضمن تبریک فرارسیدن ایام حج گفت: جا دارد از آقای دکتر حلی ساز که با سعه صدر مسئولیت خود را با همت انجام می دهند تشکر کنم. تلاشها امسال باعث شد خدمات بهتری را از سوی دوستان و دست اندرکاران برای حجاج داشته باشیم. مطمئنا به بهترین نحو کار خود را در کشور و در زمان عزیمت کاروان ها به عربستان انجام خواهیم داد. اگر چه شرایط خوبی از نظر دیپلماسی و سیاسی با کشور عربستان نداریم ولی یک قرارداد نانوشته بین ما و عربستان وجود دارد که به اتکای آن حج واگذاشته نخواهد نشد.
رشیدیان با توجه به تلاطم ناگهانی ارز و تاثیرات آن بر سفر حج گفت: با تغییر ناگهانی ارز و شرایط تحریمی و تاثیر شرایط بر نرخ ارز شاهد جهش در قیمت حج بودیم که در این راستا تلاش های صورت گرفته به موفقیت ختم شد. 86000 نفری که امسال به حج فرستاده می شوند باید در نظر داشته باشند، صرفه جویی کنند تا ارز بیشتری از کشور خارج نشود.
رییس سازمان حج و زیارت، در رابطه با امکان طولانی تر شدن سفر امسال گفت: ممکن است حضور زائرین در عربستان بیش از سالهای گذشته باشد. این ممکن است برای همه کاروان ها یا بعضی از آنها اتفاق بیافتد. امری است که مربوط به شرایط ویژه ما با کشور عربستان می شود. بر مبنای این برنامه لازم است هیئت پزشکی و مسئولان دیگر خود را آماده کنند.
وی با اشاره به اهمیت تیم پزشکی در قبل و بعد از سفر حج گفت: حجاج محترمی که ثبت نام کردند و در مرحله اول پذیرفته شدند، باید استطاعت مالی و هم جسمی را برای مرحله دوم داشته باشند. چرا که معاینات پزشکان و وضعیت جسمی زائرین برای موضوعات حمل و نقل، مسکن و .... مهم است. ما برای مشکلات حرکتی و تغذیه و بیماری و.... زائرین نیاز به پیش بینی داریم که تیم پزشکی در این راستا ما را مودت می کنند.
رییس سازمان حج کشور گفت: نکته مهم همچنین آموزش حجاج در جهت بهداشت فردی، تغذیه و روبرو شدن با گرما و مسئله واکسیناسیون است که البته هلال احمر در سالهای پیش خدمات بسزایی انجام دادند.
همچنین علی اصغر پیوندی گفت: امیدوارم این همایش منجر به خدمتی بهینه تر و شایسته تر برای حجاج شود. تا اعمال و مناجات آنان در شرایطی که ایجاد خواهد شد، بهتر صورت پذیرد.
پیوندی در توضیح چگونگی خدمت رسانی به زائرین حج، گفت: این خدمت رسانی در قالب کاروان 550 نفری پزشکان و پیراپزشکان است که برای خدمت به حجاج سرزمین وحی خواهند رفت.
پیوندی در رابطه با سابقه هلال احمر در خدمت رسانی به حجاج اظهار کرد: وظیفه بهداشتی ایرانیان خارج از کشور، بر عهده سازمان هلال احمر است . جمعیت هلال احمر بعد از ژاپن در آسیا دارای دومین رتبه فدراسیون جهانی سازمان های خدمت رسان و امدادی در راستای خدمتگزاری سریع است. امیدوارم ما هم بتوانیم جهت احترام به حجاج و ایرانیان عازم سفر سرزمین وحی کارامد عمل کنیم. ما در حج پارسال به کاهش آسیب های فیزیکی و مرگ و میر رسیدیم. امیدواریم تلفات به صفر برسد. بخصوص که امسال حجاج ما مسن تر هستند لازم است با دقت بیشتری عمل کنیم تا مورد قبول مردم و مقام معظم رهبری باشد.