رئیس سازمان شهرداریهای کشور:
باید توزیع عادلانه خدمات داشته باشیم
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: همه مدیران روستایی دغدغه روستاها و شهرهایی را دارند که با وجود امکانات و زیرساختها در حال خالی شدن از سکنه هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی جمالی نژاد، رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در سی و دومین جلسه مدیران کل امور روستایی و شوراهای استانداریهای کشور گفت: معتقدم مدیران ارشد و تصمیمساز وقتی باهم در یک جا جمع میشوند باید سیاستهای برنامههایشان را مشخص کنند اگر این سیاستها مشخص و اعمال شود. مدیران همافزا و همگرا میشوند و میتوانند سیاستهای دولت را در استانهای خود اجرا کنند.
وی ادامه داد: همه مدیران روستایی دغدغه روستاها و شهرهایی را دارند که با وجود امکانات و زیرساختها در حال خالی شدن از سکنه هستند.
او با اشاره به سیاستهای افزایش جمعیتی مقام معظم رهبری گفت: اگر سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش جمعیت است و مدیران به افزایش جمعیت مردم را ترغیب و تشویق میکنند نباید فقط بند یک این سیاستها را ببینند بلکه باید به بند 2 این سیاستها توجه بیشتری داشته باشند چرا که در بند 2 توزیع متوازن توسعه است. اگر افزایش جمعیت داشته باشیم و فقط این جمعیتها در کلانشهرها ساکن شوند روستاها خالی از سکنه شده و بعد از مدتی میبینیم ایران خلاصه میشود در 31 مرکز 31 استان و کلانشهرها.
وی تاکید کرد: اگر توزیع عادلانه جمعیت میخواهیم باید توزیع عادلانه خدمات داشته باشیم، اگر میخواهیم توسعه پایدار باشد و همچنین پیشرفت متوازن داشته باشیم باید ابتدا به روستاها توجه کنیم.
او با بیان اینکه در سال جاری به محض دریافت اعتبارت اول به روستاها توجه شده است، تصریح کرد: از قبل از سال 1300 نظام شهری ما نظام کهکشانی بود و ما توزیع متوازن جمعیت را شاهد بودیم اما بعد از اصلاحات ارضی و بعد از سال 1300 نظام شهری به نظام شهری زنجیرهای تبدیل شد و همه به سمت شهرهای بزرگ آمده و این کار را در حال حاضر برای ما سخت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه همه بدانند روستاها برای ما مهم بوده و توجه خاصی به آنها داریم گفت: عدم ثبات مدیران کل روستایی یکی از آسیبهایی است که در اجرای برنامهها و سیاستهای توسعه روستایی وجود دارد سیاست ما این است که از روستاها حمایت و دفاع کنیم و به رغم محدودیتها و در شرایط اقتصادی بسیار سخت توانستیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
جمالینژاد با اشاره به اهم عملکرد سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در زمینه مدیریت روستایی گفت: استقرار نهاد دهیاری، درجهبندی دهیاریها، تقویت جایگاه قانونی نهاد دهیاریها، توزیع اعتبارات بین دهیاریها و تجهیز دهیاریها به ماشین آلات عمرانی و خدماتی، کمک به اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی دهیاریها، ساماندهی مدیریت پسماند، توسعه فضای سبز روستایی، تجهیز دهیاریها به پایگاههای 893 آتشنشانی، کمک به توسعه و ایجاد زیرساختهای گردشگری روستایی، پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به دهیاریها، تدوین ابلاغ شیوهنامهها و دستورالعملهای اجرایی، ترویج کارآفرینی در مناطق روستایی، گسترش حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی، افزایش تعاملات بین دستگاهی و جذب و بکارگیری نیروهای وظیفه واجد شرایط در پایگاههای آتش نشانی روستایی از جمله اهم اقدام سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در زمینه مدیریت روستایی است.
وی تصریح کرد: معتقدم برنامهریزی نباید از بالا به پایین باشد بلکه از پایین به بالا بوده و توانمندیهای روستائیان نیز احصا و از ظرفیت بالای روستاها بهرهمند شویم.