شهردار منطقه ۹ تهران در گفتوگو با ایلنا خبر داد:
افتتاح اولین مرکز فناوریهای هوشمند شهری تهران در منطقه ۹/ افتتاح ۱۴ پروژه شهری در روز ولادت امام حسن مجتبی(ع)
شهردار منطقه ۹ تهران از افتتاح ۱۴ پروژه شهری با هزینه ۴۰ میلیارد تومان در روز ولادت امام حسن مجتبی (ع) خبر داد و گفت: روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴ پروژه شهری در حوزه فنی و عمرانی، فناوری اطلاعات، فرهنگی، اجتماعی و خدمات شهری با حضور شهردار و اعضای شورای شهر در منطقه ۹ افتتاح خواهد شد.
سید علی مفاخریان (شهردار منطقه ۹ تهران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، از افتتاح اولین مرکز فناوریهای هوشمند شهری تهران در منطقه ۹ خبر داد و گفت: این مرکز با همکاری مجموعه دانشگاه شریف، سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران و مجموعه شهرداری منطقه ۹ در حمایت از حوزه استارت آپها برای مدیریت شهری تاسیس شده است.
وی حضور در این مرکز را رایگان عنوان کرد و افزود: دو مرحله پالایش برای استارت آپها در نظر گرفته شده و افرادی که قصد حضور در این مرکز را دارند، میتوانند از طریق سایتی که طراحی شده اقدام کنند. در حال حاضر دانشگاه شریف مرکز رسیدگی به درخواستها در این زمینه است.
شهردار منطقه ۹، این مرکز را مبنایی برای هوشمندسازی شهر تهران دانست و افزود: در اتاق فکر مجموع شهرداری تهران و سازمان فناروی، مواردی استخراج و در اختیار استارت آپها قرار گرفته است تا با مسائل شهرداری آشنا شده و برای آن اپلیکیشنهایی طراحی کند. در واقع این پروژه، خدماتی در بستر آی تی به شهروندان ارائه خواهد داد.
مفاخریان افزود: شهرداری منطقه ۹ توانسته در بستر آی تی، ظرفیتی را ایجاد کند تا با کمک دانشگاه شریف و سازمان فناوری منطقه، افرادی که در این زمینه توانایی دارند، شناسایی شده و آموزشهای لازم به آنها داده شود.
شهردار منطقه ۹ معتقد است: هوشمندسازی در شهر تهران زمانی میتواند رخ دهد که تحرک هوشمند، مردم هوشمند، حمل و نقل هوشمند و ... داشته باشیم.
وی پروژه بعدی را مرکز رشد نوآروی و کسب و کارهای کوچک مقیاس عنوان کرد و گفت: این مرکز در حوزه کارآفرینی مرتبط با فعالیت استارتآپها با همکاری مجموعه فدراسیون توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی فعالیت خواهد کرد. هدف از تاسیس این مرکز، ایجاد کسبوکارهای کوچک مقیاس و فعالسازی آنها است.
وی ویژگی منحصر به فرد این دو مرکز را ایجاد فضای بروکری عنوان کرد و افزود: این امکان فرصت مناسبی برای نشستهای تجاری بین صاحبان مشاغل مختلف و استارت آپها است تا بازاریابی مناسبی ایجاد و آنها به اقتصاد بازار متصل شوند.
شهردار منطقه ۹، همچنین از افتتاح اندیشهسرای دکتر قریب خبر داد و افزود: این مجموعه شامل یک کتابخانه با کتابهای چاپی، خطی، مرجع و دیجیتال برای کودکان و بزرگسالان، مجموعه نشریات، کافه خلاقیت به علاوه موزه خاندان قریب است. این موزه مجموعهای از سنگها و فسیلهایی اهدایی خاندان دکتر قریب به همراه مجسمه، تمثال و سردیسهایی از این خاندان است.
مفاخریان پروژه بعدی را افتتاح بوستانی به مساحت ۴ هزار ۵۰۰ متر عنوان کرد و گفت: قرار است این بوستان به پاس خدمات خانم سعیده قدس از بنیانگذاران مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) به نام او نامگذاری شود.
این مقام مسئول، رونمایی از مجموعه ابنیه مقبرهالشهدا را از دیگر پروژهها عنوان کرد و افزود: در سال گذشته ۲ شهید گمنام در این منطقه تدفین شدهاند که در سال جاری کار ساخت مقبره انجام شد.
وی سایر پروژهها را در حوزه عمران عنوان کرد و گفت: این پروژهها شامل آسفالتریزی، جدولبندی و... میشود. خوشبختانه در منطقه ۹ بعد از ۴ سال، کار روکش فینیشر آسفالت در مناطقی مانند میدان فتح، بزرگرراه سعیدی، مسیر بی آر تی و... انجام شد. این پروژه توانست به برخی از محلات محروم کمک کند تا کوچهها از حالت قدیمی خارج شوند.
مفاخریان با بیان اینکه عمده هزینهها مربوط به ابنیه ساختمانها میشود، افزود: در سال گذشته حدود ۷۰ پروژه با هزینه ۱۰۰ میلیارد تومان اجرا شد. برخی از این پروژهها بدون وابستگی به منابع درآمدی شهرداری تهران و منطقه با مشارکت بخش خصوصی انجام شده است. در مجموع از سال ۹۶ تا به امروز، مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان برای پروژههای شهری هزینه شده که بخش از آن، توسط سرمایهگذاری بخش خصوصی و بخشی دیگر نیز توسط شهرداری انجام شده است.
شهردار منطقه ۹، از افتتاح پروژههایی مانند زیرگذر استاد معین، مجموع کوثر با ۳ سالن سینما، رستوران و مجموع تفریحی در سال آینده خبر داد.