خبرگزاری کار ایران

قائم مقام وزیر علوم در گفت‌وگو با ایلنا:

نبود بازار کار برای برخی رشته‌های تحصیلی به عملکرد سایر دستگاه‌ها برمی‌گردد

نبود بازار کار برای برخی رشته‌های تحصیلی به عملکرد سایر دستگاه‌ها برمی‌گردد
کد خبر : ۷۶۰۴۵۳

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره سرنوشت فارغ‌التحصیلانی که رشته تحصیلی‌شان به دلیل نبود بازار کار حذف شده است، توضیحاتی ارائه کرد.

عبدالرضا باقری (قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به حذف رشته‌هایی که بازار کار ندارند، گفت: باید در آموزش عالی متناسب با شرایط جدید جامعه حرکت کنیم، لذا این از اختیارات دانشگاه‌هاست که بر حسب قانون می‌توانند به رشته‌های موجود و ایجاد رشته‌های جدید بازنگری داشته باشند.

وی با بیان اینکه شورای دانشگاه‌ها در حال ورود به مساله حذف رشته‌های بدون بازار کار است، گفت: رشته‌هایی که نیازشان در جامعه نیست، اشباع شدند یا دیگر در جامعه امروز مطرح نیستند؛ حذف می‌شوند. طبیعتا این اقدام، کار مستمری است که همواره بوده و امیدواریم بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

او ادامه داد: دانشجویانی که در رشته‌هایی تحصیل کردند که اکنون آن رشته حذف شده کاربرد مدارکشان به قوت خودش باقی است، اما حالا ممکن است آن رشته دیگر امروز نیاز جامعه نباشد.

باقری در پاسخ به این سوال که چرا پیش‌تر به وضعیت بیکاری این دانشجویان و عدم وجود بازار کار رشته‌های آنها فکر نشده بود، گفت: یک مقطعی متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها زیاد بودند و آموزش عالی باید شرایط را برای ورود این متقاضیان فراهم  می‌کرد. اینکه فارغ‌التحصیلان رشته‌ها حذف شده، امروز بیکار هستند یا نه، نقص آموزش عالی نیست، بلکه بخشی از آن به عملکرد دستگاه‌های دیگر و امکانات و توسعه‌هایی که باید در جامعه پیش می‌آمده، بر می‌گردد.

وی با تاکید بر همکاری همه دستگاه‌ها برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گفت: همه دستگاه‌ها باید کمک کنند تا برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فرصت شغلی به وجود بیاید. ما نیز باید به آموزش عالی ورود کرده و رشته‌ها را متناسب با نیاز روز جامعه مد نظر داشته باشیم.

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان اظهار داشت: به آن دسته از فارغ‌التحصیلانی که اکنون رشته‌هایشان به دلیل عدم بازار کار حذف شده، آسیبی وارد نمی‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز