خبرگزاری کار ایران

مسجدجامعی:

سردیس مشایخی نسبتی با چهره ملی وی ندارد

سردیس مشایخی نسبتی با چهره ملی وی ندارد
کد خبر : ۷۵۹۱۴۱

عضو شورای شهر تهران گفت: در میان سردیس‌های ساخته شده، سردیس مرحوم مشایخی نسبتی با چهره ملی آن ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد مسجدجامعی در تذکری در ارتباط با ساخت سردیس جمشید مشایخی گفت: به نظرم سردیس ساخته شده، هیچ ربطی با مرحوم مشایخی ندارد و از لحاظ زیباشناسانه شایسته وی نیست.

وی در ادامه عنوان کرد: شهرداری باید برای چهره‌های ملی فکر مناسبی کند، تاکنون سردیس‌های متفاوتی از هنرمندان مختلف همچون نیمایوشیج، سهراب سپهری، پروین اعتصامی و ... ساخته شده که همه این سردیس‌ها ساخت آن به لحاظ قانونی مسیری را طی و کمیته‌ای آن را بررسی و سپس ساخته شدند.

او در ادامه گفت: در میان سردیس‌های ساخته شده، سردیس مرحوم مشایخی نسبتی با چهره ملی آن ندارد.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که ساخت سردیس در تهران سابقه طولانی ای دارد و سردیس شخصیت های ادبی و هنری مانند اخوان  ثالث ، نیما یوشیج، سهراب سپهری، فریدون مشیری، مهرداد اوستا، حسین منزوی پیش از این ساخته شده است یادآورد شد: سردیس خیلی از اسامی ای که این روزها برای ساخت سردیس شان پیشنهاد و  مطرح می شود پیشترها ساخته شده است؛ مثلا از بین خانم ها از خانم صفارزاده و پروین اعتصامی سردیس هایی ساخته شده. عموم این سردیس های ساخته شده هم آثاری هنرمندانه است و توسط هنرمندان بنام ساخته شده اند.

وی ضمن بیان این نکته که ساخت سردیس ها به لحاظ قانونی و شکلی مقررات خاص خود را دارد اظهار کرد: برای هر سردیس ابتدا فراخوان می دهند که بر اساس آن هنرمندان طرح هایشان را می آورند وکمیته ای هم آن ها را ارزیابی می کند که در نهایت از بین آثار رسیده اثر برگزیده انتخاب و دستور ساخت آن صادر می شود.

مسجدجامعی افزود: باید توجه داشت که نسبتی بین سردیس و هنرمند و شخصیت و ادیبی که برایش سردیس ساخته می شود وجود داشته باشد. یعنی کسی که آن را می سازد باید از فرد شاعر یا هنرمند یا آن شخصیت، شناخت دقیقی داشته باشد و شعر، اثر و  حیات اجتماعی او را بشناسد. این تاثیر گذار است.

عضو شورای شهر با اشاره به سردیس جمشید مشایخی گفت: سردیسی که برای آقای مشایخی ساختند به نظر بیشتر یک عکس پرسنلی سه بعدی است. در حالی که فضای اجتماعی ما ، آقای مشایخی را با سریال ها و فیلم های مشهور در سینما و تلویزیون می شناسند. باید گفت این سردیس هیچ نسبتی با آن شناخت و آن فضا ندارد و به نظر من درخور نام مشهور آقای جمشید مشایخی نیست.

مسجدجامعی افزود: از شهرداری تهران می خواهم تا برای چهره های ملی، در اندازه های فکر ملی کار هنری بشود و روال اداری را رعایت کند. خود مردم هم می ببینند و مقایسه می کنند که این سردیس چقدر با آن مشایخی که در ذهن و زبان و یاد مردم است، نسبت دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه تاکید کرد: همان طور که قبلا گفتم ساخت سردیس، باید روال خود را طی کند و من فکر نمی کنم در 40 روز بشود هم روال و قاعده را رعایت کرد و هم کار درخوری ارائه داد.

مسجدجامعی ادامه سخنان خود را به آقای بهمن بیگی اختصاص داد و گفت: یکی از کارهای خوبی که شورا انجام داد نامگذاری یک خیابان به نام آقای بهمن بیگی بوده است. من پیشنهاد دادم جایی به نام ایشان نامگذاری شود که در تناسب با شخصیت و جایگاه ایشان باشد.

وی ادامه داد: روزی که برای نصب تابلوی نامگذاری آقای بهمن بیگی رفتیم از برخی دوستان موضوعی را شنیدم که لازم می بینم توضیحی داده شود تا موجب سوء تفاهم نشود. خیابان سی و ششم، پیش از این به نام استاد صادق آیینه وند نامگذاری شده که همه ما از دوستداران ایشان هستیم. آن چه می خواهم عنوان کنم این است که ظاهرا فقط قسمتی ازخیابان است که به نام استاد بهمن بیگی نامگذاری شده و نام استاد آیینه وند هم چنان باقی است. بنابراین تصور نشود که نام ایشان عوض شده یا اعضای شورا نسبت به این استاد فقید همراهی نداشتند و چه خوب است که شهرداران مناطق هم این نکات را رعایت بکنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز