خبرگزاری کار ایران

دلیل قطعی مرگ قوچ و میش‌های پارک گلستان در دست بررسی است

دلیل قطعی مرگ قوچ و میش‌های پارک گلستان در دست بررسی است
کد خبر : ۷۵۶۶۳۱

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در پی وقوع تلفات ۱۶۰ راس قوچ و میش اوریال که لاشه آنها طی پایش د‌ر محیط بانان پارک ملی گلستان در روز ۱۰ فروردین مشاهده و گزارش شده بود گفت: بلافاصله پس از اخذ گزارش تلفات، دامپزشکان دفتر حیات وحش به پارک ملی گلستان اعزام شدند.

به گزارش ایلنا، مجید خرازیان مقدم در این باره گفت: در تاریخ ۱۱ فروردین ضمن هماهنگی ادارات کل محیط زیست استانهای گلستان و خراسان شمالی با ادارات کل دامپزشکی استانی، گروه های اعزامی دامپزشکی دو استان با نظارت دامپزشک دفتر حیات وحش نسبت به نمونه گیری از لاشه ها و همچنین بررسی لاشه ها جهت اخذ یافته هایی دال بر مشاهده علایم بیماری و یا مسمومیت های احتمالی اقدام کردند و نمونه ها در اسرع وقت برای انجام آزمایشات لازم ارسال شد.

وی همچنین یکی از مهمترین چالش های موجود در خصوص تشخیص علت و یا علل تلفات را مبنی بر این دانست که، مطابق برآورد گروههای دامپزشکی اعزامی و کارشناسان محیط زیست گلستان، حدود ۱۰ الی ۱۲ روز از تلف شدن حیوانات گذشته بود و همین موضوع نمونه برداری و اقدامات تشخیصی را با چالش جدی روبرو کرد.

خرازیان مقدم توضیح داد: ضمن اعزام به منطقه و بازدید از محل وقوع تلفات، بلافاصله طی برگزاری جلسه با مدیر کل محیط زیست استان و ضمن مذاکره با مدیران کل دامپزشکی دو استان، خواسته شد تا به دلیل اهمیت موضوع، از تمامی ظرفیت های تخصصی استانی و در صورت نیاز بکار گیری ظرفیت های ملی در جهت تشخیص دقیق علل مرگ و میر و انجام اقدامات پیشگیرانه لازم استفاده شود.

خرازیان مقدم با اشاره به نتیجه آزمایش افزود: پس از پیگیری مستمر در خصوص اخذ پاسخ مربوط به نمونه های اخذ شده توسط دامپزشکی دو استان، مطابق اطلاعات واصله تاکنون، ابتلاء به بیماری طاعون نشخوارکنندگان دام های کوچک منتفی است.

 خرازیان بیان کرد: البته بر اساس اطلاعات مذکور، نتایج آزمایشگاهی در خصوص بیماری اکتیما مثبت است ولی با توجه به گستردگی تلفات، به نظر می رسد که اکتیما عامل اصلی تلفات نبوده و باید سایر نتایج آزمایشات نیز واصل و در کنار هم مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.

وی با تاکید بر منفی بودن نتیجه آزمایشات طاعون در ادامه عنوان داشت: طبق اظهار مدیر کل محیط زیست استان گلستان، یکسری از نمونه ها از طریق دامپزشکی استان گلستان برای انجام آزمایشات سم شناسی به مرکز تشخیص بیماریهای سازمان دامپزشکی کشور ارسال و تاکنون پاسخی اخذ نشده است. همچنین یکسری از نمونه ها از طریق گروه بیماریهای دفتر حیات وحش به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارسال شده که نتیجه آزمایشات انجام شده در خصوص بیماری طاعون نشخوارکنندگان دام های کوچک منفی اعلام شد.

او تشریح کرد: ضمناً یکسری از نمونه ها از طریق محیط زیست استان گلستان، برای انجام آزمایشات سم شناسی برای تشخیص کود شیمیایی نیز به آزمایشگاه معتمد بخش خصوصی در شهرستان گنبد ارسال و آزمایشات تشخیصی در حال انجام است.

خرازیان مقدم در پایان با اشاره به اقدامات به عمل آمده تاکنون و منتفی بودن بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک گفت: احتمال وقوع تلفات بر اثر بیماری ضعیف بوده ولی منتفی نیست و هر گونه اظهار نظر قطعی بدواً مستلزم اخذ نتایج آزمایشات در حال انجام است و امیدواریم مرکز ملی تشخیص بیماریهای دامپزشکی کشور به عنوان یک مرجع معتبر هر چه سریعتر نسبت به اعلام نتایج آزمایشات به عمل آمده اقدام و نهایتا سازمان دامپزشکی کشور علت وقوع تلفات رخ داده را اعلام نماید.

وی گفت: تلف شدن ۶ راس مرال در پارک جنگلی سیاه داران تالش در استان گیلان طی هفته گذشته که تحت مدیریت شهرداری تالش است تا حصول نتیجه در دست پیگیری است.

مدیر کل دفتر حفاظت ومدیریت حیات وحش افزود: بر اساس پیگیری به عمل آمده توسط گروه بیماریهای دفتر حیات وحش، نمونه برداری و بررسیهای اولیه تشخیصی توسط اداره دامپزشکی استان با پیگیری محیط زیست استان و شهرستان تالش انجام شده و پس از اخذ گزارش کتبی دامپزشکی استان، علت تلفات اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز