خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت:

هر ایرانی ۱۰.۳ بار در سال به سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کند

هر ایرانی ۱۰.۳ بار در سال به سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کند
کد خبر : ۷۳۴۵۲۴

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: هر ایرانی به طور متوسط ۱۰.۳ بار در سال به سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کند بنابراین سالانه ۸۴۵ میلیون بار و روزانه دو میلیون و ۳۱۲ هزار مواجهه با سیستم بهداشتی و درمانی می‌‌شود.

به گزارش ایلنا، ایرج حریرچی در شانزدهمین مجمع خیرین موسسه خیریه امدادگران عاشورایی گفت: روزانه ۶۵۰ هزار مراجعه در مراکز بهداشتی شهری و روستایی می‌‌‌شود و حدود هشت درصد از GDP به حوزه بهداشت و درمان اختصاص می‌‌یابد. به عبارت دیگر، از هر ۱۲ تومانی که ایرانی‌‌ها هزینه می‌‌کنند یا برای آنها هزینه می‌‌‌‌شود، یک تومان به حوزه بهداشت و درمان اختصاص پیدا می‌‌کند و در دنیا، مجموع هزینه‌‌های نظامی و انرژی کمتر از بخش سلامت است.

وی ادامه داد: بر اساس قیمت سال ۹۵، حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در بخش دولتی و خصوصی سلامت هزینه می‌‌شود و هر ایرانی حداقل یکبار در ماه به نظام سلامت مراجعه می‌‌‌کند بنابراین وارد شدن خیرین و موسسات خیریه به حوزه سلامت، می‌‌تواند منشا خیر و برکات زیادی برای مردم باشد.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: مردم از ما چیز زیادی نمی‌‌‌خواهند؛ اول تامین سلامت و بعد احترام و حفظ کرامت انسانی می‌‌خواهند. البته در این حوزه مشکلاتی داریم و در برخی از بیمارستان‌ها متاسفانه بیماران را با شماره تخت یا نوع بیماری می‌‌شناسند که این رویه باید اصلاح شود البته در امور خیریه برای سلامت نسبت به کشورهای غربی، عقب هستیم.

حریرچی با بیان اینکه هزینه‌‌های بیماری در دنیا ممکن است مردم را دچار هزینه‌‌های کمرشکن و فقر کند، اظهار داشت: باید از مردم در برابر هزینه‌‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم. البته در سال‌‌های گذشته حدود ۶۰۰ هزار در کشور دچار فقر ناشی از هزینه‌‌های کمرشکن سلامت شده بودند که در حال حاضر به کمتر از ۴۲۰ هزار نفر کاهش یافته اما یک مورد از آن هم برای نظام سلامت و نظام جمهوری اسلامی، صورت خوشی ندارد.

وی اضافه کرد: بعضی از خیریه‌‌ها در هزینه‌‌کرد و اولویت‌‌گذاری برای هزینه‌‌کرد منابع، دچار مشکل هستند و برخی از آنها به انجام کارهای شیک و لوکس برای اقشار مرفه جامعه علاقه دارند اما کارهای خیریه باید برای فقیرترین و محروم‌‌‌ترین افراد و اولین نیازها انجام شود.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: علمای اقتصاد معتقدند که به ازای یکسال عمر با کیفیت، مجاز هستیم تا حدود یک برابر درآمد سرانه کشور که حدود ۵۲۰۰ دلار است هزینه کنیم. البته برخی کشورها مانند تایلند عدد نیم برابر را مبنا قرار داده‌‌‌اند. متاسفانه در برخی موارد هزینه‌‌های بالا کیفیت و طول عمر را بهبود نمی‌‌بخشد.

حریرچی افزود: سال آینده یکی از سخت‌‌ترین سال‌ها برای کشور است و ما قدردان خیرین و موسسات خیریه و نهادها هستیم که به سلامت مردم کمک می‌کنند و امیدواری و رضایتمندی مردم می‌‌تواند به ارتقای نظام جمهوری اسلامی ایران کمک کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز