رییس سازمان غذا و دارو با اشاره بر اینکه اختلاف قیمت کالاها باعث افزایش قاچاق و تقلب شده است، گفت: اگر از سامانهها استفاده نکنیم علاوه بر ایجاد خطر در حوزه سلامت فرآوردهها، شرکتهای تولیدکننده نیز به دلیل افزایش کالاهای تقلبی در معرض مخاطره قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایلنا، مهدی پیرصالحی در مراسم رونمایی از سامانه پروانه بهداشتی تولید و واردات در TTAC، گفت: امروز تولیدات حوزه مواد غذایی و آشامیدنی بسیار گسترش یافته است که دیگر نمی توان با روش های سنتی بر محصولات نظارت داشت و اگر بخواهیم از سیستم سنتی استفاده کنیم قادر به نظارت کیفی نخواهیم بود.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه های الکترونیکی سازمان غذا و دارو از اواسط دهه ۸۰ گفت: سامانه اصالت و پیگیری کالا از سال ۹۲ به صورت جدی فعالیت خود را ادامه داد و با فعالیت جدی در حوزه دارو و محصولات وارداتی غذایی پیشرفت کرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه امروز موضوع سامانهها در تمام زمینهها جدی شده است، عنوان کرد: براساس پیگیری مسئولان کشور این سامانه ها باید به یکدیگر متصل شوند تا قابلیت نظارت داشته باشند. سامانه های الکترونیکی سازمان غذا و دارو نیز باید به سامانه نهادهایی از قبیل بانک مرکزی، گمرک و غیره متصل باشد تا فرآیندها تسهیل شده و روند نظارت با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.
وی تصریح کرد: نهادهای نظارتی انتظار دارند که از ابتدای سال 98 تمام فرآورده ها از طریق سامانه ها دارای کدهای رهگیری باشند؛ این اقدام بخشی در حوزه سلامت و بخشی در حوزه نظارت و جلوگیری از قاچاق انجام می شود، چرا که امروز به دلیل اختلاف قیمت کالاها در داخل کشور موضوع قاچاق و تقلب به شدت افزایش یافته است که اگر از سامانه ها استفاده نکنیم علاوه بر ایجاد خطر در حوزه سلامت فرآوردهها، شرکت های تولیدکننده نیز به دلیل افزایش کالاهای تقلبی در معرض مخاطره قرار خواهند گرفت.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برخی اقدامات در حوزه تقلب و قاچاق کالاها کاملا هدفگذاری شده است، گفت: این اقدامات برای خدشهدار کردن اعتماد مردم به سیستم سلامت ازطریق خبرسازی ها و از این قبیل اقدامات صورت می گیرد.
وی با تأکید بر لزوم اطلاعرسانی در مورد اصالت کالا، خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو و تولیدکنندگان باید به صورت همزمان به مردم در مورد اصالت کالا اطلاع رسانی کنند تا مردم بدانند که برچسب اصالت به تنهایی نشان دهنده اصالت کالا نیست و زمانی یک کالا اصالت دارد که استعلام شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه راهاندازی و رفع ایرادات سامانه ها از الزامات کشوری است، گفت: باید با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و پشتیبانی، زمان پایلوت این طرح را کوتاه کرده و ایرادات آن را برطرف کنیم؛ چرا که بدون سامانه الکترونیکی در اتاق تاریک قدم می زنیم اما در صورتی که اطلاعات موجود در سامانه سازمان غذا دارو وارد شود تصمیم گیری برای ما و شرکت های تولیدکننده آسانتر می شود.