سهمیه ویژه معلولان در آزمون استخدامی اسفندماه
رییس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه بازدید از پروژههای اشتغالی در خراسان رضوی، از سهمیه ویژه معلولین در آزمون استخدامی اسفندماه خبر داد.
به گفته "مهناز کاشی" این سهمیه با هماهنگی سازمان امور اداری و استخدامی، نمایندگان مجلس و مدیران ۸ دستگاه تخصصی مرتبط با اشتغال معلولین برقرار شده است.
وی با بیان اینکه ۵۶ رسته شغلی ویژه افراد دارای معلولیت در این آزمون تعریف شده گفت: شرط بومی بودن نیز از استخدام معلولین حذف گردیده و افراد دارای معلولیت به شرط کسب نمرهی لازم در آزمون، میتوانند بدون در نظر گرفتن بومی بودن یا نبودن، در استانی که در آن نمره آوردهاند مشغول کار شوند.
وی از متفاوت بودن این وضعیت معلولین با شرایط سالهای قبل یاد کرد و افزود: با توجه به قانون جدید حمایت از حقوق معلولین، دستگاههای مرتبط ملزم به رعایت این سهمیه هستند.و اگر رشتهی تخصصی افراد دارای معلولیت، در آزمون استخدامی امسال وجود نداشته باشد سهمیهی او برای سال بعد حفظ میشود.
کاشی در گفتگو با خبرنگاران در خصوص اعتبارات اشتغالی سال ۹۸ گفت: با تمهیدات اندیشیده شده و با مذاکرات خوب و مثبتی که با سازمان برنامه و نمایندگان مجلس داشتیم به نظر میرسد ۱۰۰ درصد اعتبارات اشتغالی بهزیستی، در بودجهی ۹۸ مورد تصویب نمایندگان قرار گیرد.
وی گفت: با توجه به آییننامههای اجرایی قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و لحاظ کردن این آییننامهها در بودجه، اعتبارات بیشتری به اموضوع اشتغال معلولین اختصاص مییابد.
وی همچنین از رایزنی با بانک مرکزی در خصوص اشتغال کارفرمایی مددجویان بهزیستی اطلاع داد و تأکید کرد: درخواست ما برداشتن سقف از تسهیلات کارفرمایی است که بر اساس رایزنیها امکان موافقت با این درخواست در کمیتهی عالی اشتغال بانک مرکزی بالاست.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در خصوص تسهیلات بانکی اشتغالزایی برای مددجویان خاطر نشان کرد: در اعتبارات مناطق عشایری و روستایی، برای کسب و کارهای خرد به طور میانگین تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای هر فرد تسهیلات در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: بهرهی این تسهیلات در مناطق مرزی ۴ درصد، در روستاها ۶ درصد و در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر ۱۰ درصد میباشد.
وی در مورد رستههای شغلی موضوع این تسهیلات گفت: این رستهها با کمک جهاد دانشگاهی شناسایی و اولویتبندی شده و به سازمان بهزیستی اعلام شده است اما به جهت دیرهنگام بودن ابلاغات و اقدام سایر دستگاهها در زمینه اشتغال روستایی، فرصت بهرهمندی از این تسهیلات در بهزیستی فراهم نشد.
وی محدودیت در برخی بخشهای اشتغال روستایی مانند پرورش دام داشتی و دام پرواری گفت: ما از مهرماه که شروع کردیم برخی از این رستهها از طرف سایر سازمانهای حمایتی اقدام شده بود و چون اعتبارات از سرجمع اعتبارات این موضوع در کل کشور تأمین میشد، لذا بهزیستی نتوانست بهرهمندی کافی از این تسهیلات داشته باشد.
وی در پایان در خصوص کسری حق بیمه سهم کارفرما در سال جاری برای استانها گفت: تلاش میکنیم نیاز استانها قبل از پایان سال مالی تأمین شود.
کاشی تأکید کرد: در کل کشور ۲۴ هزار نفر در سامانه ثبت نام شدهاند که بهزیستی به ازای هر نفر یک میلیون تومان سرانه در نظر گرفته شده که تخصیص مییابد.
وی گفت: سازمان بهزیستی به اشتغال فراگیر و کارفرمایی مددجویان اهمیت بیشتری میدهد زیرا پروژههای اشتغالی انفرادی به دلیل متصل نبودن به بازارها و بنگاههای بزرگ، معمولا موفقیت کمتری دارند.
وی افزود: به همین دلیل، تمرکز ما در بودجه ۹۸ بر این نوع اشتغال است.