خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران:

نام خیابان آیت‌الله طالقانی از سوی مردم انتخاب شد

نام خیابان آیت‌الله طالقانی از سوی مردم انتخاب شد
کد خبر : ۷۲۵۱۸۶

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران توضیحاتی را درباره پاک شدن دیوار نگاره آیت‌الله طالقانی و درخواست فرزند ایشان برای تغییر نام این خیابان ارایه کرد.

به گزارش ایلنا، محمدجواد حق‌‌شناس با بیان اینکه بحث نام‌گذاری در خیابان‌ها و مکان‌های عمومی بخشی از حقوق شهروندی است و براساس قانون این حق به شورای شهر واگذار شده است، گفت: از زمانی که انسان زندگی اجتماعی خود را آغاز کرد و مدنیت را برگزید، برای اینکه زندگی بهتری داشته باشد و ارتباط مناسب‌تری را با همنوعان خود برقرار کند، سراغ نشانه‌گذاری‌ها رفت.

وی با بیان اینکه نام‌گذاری برخی از خیابان‌ها در تهران حتی قبل از انقلاب با نظر مردم در میتنگ‌ها و رفراندام‌های عمومی انجام شد، اظهار داشت: از جمله‌ نام‌هایی که در آن زمان از سوی مردم تغییر کرد و نیازی به دخالت نهادهای قانون‌گذار نبود، میدان ژاله بود که به دلیل وقایع خون بار ۱۷ شهریور به «میدان شهدا» تغییر یافت و خیابان منتهی به شهدا نیز با عنوان «مجاهدین» نام گذاری شد. همچنین، در اولین روزهای حرکت مردمی نیز نام خیابان «کوروش کبیر» به «دکتر شریعتی» تغییر کرد.  

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به سابقه انقلابی آیت‌‌الله طالقانی تصریح کرد: بعد از اینکه با موجی از بازگشت قهرمانان و مبارزان انقلاب اسلامی از زندان‌ها روبه‌‌رو شدیم؛ آیت‌‌‌الله طالقانی به عنوان یکی از رهبران انقلاب بعد از سال‌ها از زندان آزاد شدند. 

حق‌‌‌شناس ادامه داد: به دلیل برگزاری اولین نماز جمعه در دانشگاه تهران و نزدیکی محل زندگی آیت‌الله طالقانی، خیابان «تخت جمشید» به نام ایشان تغییر یافت.

وی با بیان اینکه فرزندان آیت‌الله طالقانی با تمام احترام هیچ نقشی در گزینش این نام نداشتند، خاطرنشان کرد: به نظرم با توجه به عمق علاقه‌ای که مردم به آیت‌الله طالقانی دارند این رویکرد و نگاه چندان پسندیده نیست.

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه به نظر می‌رسد خواسته فرزند آیت‌الله طالقانی به دلیل تعریضی است که اتفاق افتاده، خاطرنشان کرد: در خیابان آیت‌الله طالقانی روی یکی از ساختمان‌های بلند پرتره بزرگی از ایشان کشیده شده بود، البته از آنجا که ساختمان مسکونی و متعلق به تعدادی از شهروندان بود، آنها نگرانی خود را به دلیل اینکه این پرتره بدون اجازه کشیده شده بود؛ اعلام کرده بودند و سازمان زیباسازی طبیعتاً باید به خواسته آنها احترام می‌گذاشت.

حق‌شناس افزود: البته سازمان زیباسازی پیگیر این است که در محل مناسب دیگری از دیوارنگاره‌‌های شهری، برای کشیدن پرتره آیت‌الله طالقانی بهره بگیرد. احتمال می‌‌‌دهم گلایه‌های فرزند آیت‌الله نیز به همین دلیل بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز