خبرگزاری کار ایران

مدیرکل بنیاد شهید تهران بزرگ:

۱۷۵۰ جانباز ۷۰ درصد داریم/ توضیح درباره اختلاف حقوق بین جانبازان

۱۷۵۰ جانباز ۷۰ درصد داریم/ توضیح درباره اختلاف حقوق بین جانبازان
کد خبر : ۷۲۳۴۴۵

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ گفت: از مجموعه ایثارگران استان تهران ۷۳ درصد در ۱۳ بنیاد منطقه در تهران بزرگ پرونده دارند و در مجموع ۲۷ درصد ایثارگران در شهرستان‌های استان تهران دارای پرونده هستند.

نادر نصیری (مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۸۳۰ هزار پرونده در کل کشور در بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شده است، گفت: از ۸۳۰ هزار پرونده در سایت بنیاد شهید و امور ایثارگران ۸۶ هزار پرونده در سه گروه ایثارگری در تهران تشکیل شده است و همچنین ۵۵ هزار جانباز و ۵۸۰۰ آزاده در تهران حضور دارند.

وی با بیان اینکه ۲۵ هزار شهید در تهران داریم، ادامه داد: از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مشمولان دریافت خدمات مستقیم و غیرمستقیم در کل کشور ۳۵۰ هزار نفر در تهران خدمات مستقیم و غیرمستقیم دریافت می کنند.

او ادامه داد: در استان تهران دو اداره کل برای ارائه خدمت شایسته به جامعه ایثارگر وجود دارد، اما اداره کل تهران بزرگ به اداره کل شهرستانهای استان تهران به عبارتی از مجموعه ایثارگران استان تهران ۲۷ درصد در ۱۳ بنیاد منطقه در تهران بزرگ پرونده دارند و در مجموع ۷۷ درصد ایثارگران در شهرستان‌های استان تهران دارای پرونده هستند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ یادآورشد: در اداره کل تهران بزرگ بالغ بر ۳۰ هزار مهمان هم از ایثارگران داریم که خدمت دریافت می کنند. همچنین ۴ مرکز آسایشگاهی در تهران بزرگ وجود دارد و از مجموع جامعه آماری که خدمت دریافت می کنند هزار و ۷۵۰ نفر جانباز ۷۰ درصد داریم که تعدادی از آنها در این مراکز آزمایشگاهی به طور مستمر خدمت دریافت می‌کنند. همچنین ۴ مرکز مشاوره موسسه فرهنگی ورزشی و توانبخشی متناسب با سازمان در ادامه خدمت رسانی به جانبازان وجود دارد.

وی با بیان اینکه به تبع سیاست های بنیاد همه استانها از سنوات گذشته بحث ایجاد مرکز فرهنگی ورزشی و توانبخشی را در دستور کار خود قرار داده‌اند گفت: از زمان حضور حجت‌الاسلام شهیدی در بنیاد شهید تأکید بر بهره‌برداری از این مراکز بیشتر شده است از همین رو در تهران بزرگ بزرگترین مرکز فرهنگی ورزشی در کل کشور را در منطقه زعفرانیه در زمینی به وسعت ۳۲ هزار متر مربع و در حال احداث و تکمیل داریم که ۸۶ درصد از این پروژه پیشرفت کرده است و تاکنون بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان هزینه برای آن انجام شده است و برای تکمیل و تامین تجهیزات آن به ۵۰ میلیارد تومان دیگر نیز اعتبار نیازمندیم که به رغم همه محدودیت‌های مالی که با آن مواجه هستیم این منابع از سایر منابع بنیاد تامین اعتبار شده است.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ با بیان اینکه مجتمع فرهنگی ورزشی توانبخشی ایثارگران در تهران بزرگ دارای ۴ فاز است گفت: ما در این مرکز فاز به فاز جلو می‌رویم و تاکنون فاز ورزشی آن به بهره برداری رسیده است. همچنین در این مجموعه فرهنگی سالن آمفی تئاتری منحصر به فرد با ظرفیتی بالغ بر ۴۵۰ نفر در ایجاد شده است که تا ۲۲ اسفند یعنی روز شهید افتتاح می‌شود همه اراده و تلاش ما این است که بتوانیم مجموعه فرهنگی ورزشی و توانبخشی که بزرگترین مجموعه را در کل کشور شامل می‌شود تا پایان سال ۹۸ به اتمام برسانیم.

 نصیری ادامه داد: وجه تمایز این مرکز این است که این مرکز دارای ۱۲۰ سوییت اختصاصی برای ایثارگران است. بنیاد شهید و امور ایثارگران از ابتدا تا الان تاکنون جهت ارتقای خدمت تلاش کرده و در دهه چهارم انقلاب نسبت به دهه های گذشته با توجه به ارتقای خدمت چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی معتقدم ایثارگران مستحق کمک نیستند بلکه محق خدمتند بنابراین هرچه خدمت به این قشر از جامعه بکنیم و کرده باشیم در مقایسه با خدماتی که ایثارگران برای ما انجام داده اند ناچیز است.

وی در خصوص بیمه تکمیلی ایثارگران نیز گفت: در کل کشور بالغ بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مشمول بیمه تکمیلی داریم بار مالی این قرارداد که بزرگترین قرارداد درمانی  در کل کشور و نه فقط در بنیاد شهید است بالغ بر سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است و همه اراده و تاکید و تذکر مدیران ارشد در بنیاد شهید و امور ایثارگران در اولویت قرار دادن درمان ایثارگران است بنابراین فکر نمی‌کنم در حوزه بنیاد شهید احدی از مدیران توجهی به درمان ایثارگران نداشته باشند. امروز جلسه ای با بیمه دی داشتیم و همکاران ما در معاونت بهداشت و درمان پیگیر کاهش مشکلات و بهبود وضعیت درمان ایثارگران هستند. همچنین بر اساس مصوبه هیات دولت بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل در دستگاهها بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

وی ادامه داد: همچنین در تهران بزرگ بالغ بر ۵۷ هزار نفر مشمول بیمه همگانی داریم و همچنین افزون بر ۱۵۳ هزار نفر مشمول بیمه مکمل هستند در بحث مربوط به بیمه پایه سرانه ماهیانه ۴۸۰ هزار ریال یا ۴۸ هزار تومان پرداخت می شود و در بیمه مکمل سرانه پرداختی معادل ۱۴۵ هزار تومان در ماه است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در خصوص بازنشستگی جامعه ایثارگران گفت: بازنشستگی یا پاداش خدمت امور ایثارگران شامل دو بخش است یک پاداش خدمت شهدا و دو پاداش پایان خدمت جانبازان است به تبع تاریخ وسنوات خدمتی که برای جانبازان متصور است تاکنون باب پرداخت پاداش های جانبازان باز نشده و به عبارتی آنها هنوز مشمول دریافت این پاداش نشده‌اند اما پاداش خدمت خانواده های شهدا در دوران مدیریت حاج آقا شهیدی اوقاتی را در کل کشور داشتیم و ایشان در مقاطع محتلف با بهره‌گیری از منابع دولتی و همچنین همه امکانات برون تشکیلاتی یعنی سایر منابع بنیاد و بعضا بهره‌گیری از مشارکت و استقراض بانکی دستور داده اند که همه پاداش خدمت مربوط به خانواده شهدا تا پایان سال ۹۴ تسویه کامل بشود معوقات سال ۹۵ در حال حاضر متناسب با اعتباراتی که دولت و سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده اند و متناسب با محرومیت استان ها پرداخت شده است.

وی ادامه داد: قریب به ۲۰ استان تاکنون پاداش خدمت سال ۹۵ را دریافت کردند همه این پرداخت ها که بر اساس قانون در نظر گرفته شده است قطعاً باید بر اساس قانون تامین اعتبار هم بشود اگر پرداخت این پاداش‌ها تخریب ایجاد شده است به دلیل وضعیت اقتصادی و اعتباری کشور است و امیدواریم با توجه به رویکرد مثبتی که دولت در بحث مربوط به ایثارگران دارند انشاالله بتوانیم در کوتاه ترین فرصت این معوقات را پرداخت کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ همچنین تصریح کرد: متناسب با اعتبار پرداخت معوقات خانواده شهدا نیز انجام شده است.

نصیری در خصوص بیمه جانبازان کمتر از ۷۰ درصد گفت: جانبازان از ۵ الی بیش از ۷۰ درصد مطابق قانون مشغول خدمات درمانی می‌شوند و هیچ بحثی در آن نیست. در گروه‌های مختلف مانند شیمیایی اعصاب و روان و غیره برای درمان آنها تامین هزینه می‌کنیم.

وی همچنین در خصوص بودجه بنیاد شهید در سال ۹۸ گفت: تا اینجا آخرین رقم که به ما اعلام شده بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان است. قریب به ۸۵ درصد از اعتبارات ما در خصوص حقوق هزینه می‌شود یعنی یک فعالیت ۸۵ درصد بودجه ما را صرف می کند و ۱۵۰ فعالیت دیگر بودجه ای بالغ بر ۱۵ درصد از بودجه کل بنیاد را به خود اختصاص می دهد ما در سازمان مرکزی بودجه سال ۹۸ را برای این سازمان محاسبه کردیم و بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای بنیاد شهید محاسبه شده بود اما به لحاظ محدودیت منابع دولت تاکنون ۱۳ هزار میلیارد مصوب شده است ما امیدواریم  شرایط اقتصادی مملکت بهبود پیدا کرده و در ماه‌های آتی و سال آینده گشایش اقتصادی داشته باشیم قطعاً اگر گشایش اقتصادی داشته باشیم دولت در بحث کلان اعتباری تجدید نظر خواهد کرد و مطمئنیم در آن تجدید نظر یکی از سازمانهایی که به جهت  حساسیت‌ها و ضرورت ها با اولویت در تجدیدنظر اعتباری قرار می‌گیرد بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور است.

وی در خصوص یکسان سازی گلزار شهدا و منویات مقام معظم رهبری در این خصوص گفت: مقام معظم رهبری در خصوص گلزار شهدا عملیات خود را به ما ابلاغ کردند و در واقع این یک فرمان است بدانید که در تهران بزرگ بزرگترین گلزار شهدای کشور را داریم و سی هزار شهید در این گلزار آرامیده اند ما در خصوص بحث یکسان سازی قبور شهدا در گلزار بهشت زهرا (س) که بزرگترین گلزار شهدا در کشور است مشکلی نداریم و قطعاً منویات مقام معظم رهبری مورد نظر همه مدیران و دستگاه‌های استانی ما قرار خواهد گرفت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ درباره اختلاف حقوق بین جانبازان ۲۵ تا ۴۹ درصد و جانبازان بیش از ۵۰ درصد تصریح کرد: حقوق جانبازان ناشی از درد آنها محاسبه نمی‌شود، بلکه بر اساس یک ضابطه تعیین می‌شود ما در بنیاد شهید چند گروه حقوق‌بگیر داریم یک گروه حقوق بگیران مشمول قانون اشتغال می‌شوند و مانند کارمند دولت تعیین وضعیت شده و حقوق دریافت می‌کنند، اما تفاوتی که در دریافتی جانبازان بالای ۵۰ درصد وجود دارد متاثر از افزایش حقوق نیست، بلکه ما قانونی داریم که بر اساس آن جانبازان بالای ۵۰ درصد بلااستثنا مشمول حق پرستاری می‌شوند، بنابراین تفاوت دریافتی از بابت تفاوت در حقوق نیست بلکه در خصوص حق پرستاری است البته مطابق همان قانون هم برای جانبازان پایین‌تر از ۵۰ درصد حق پرستاری تعیین شده است، البته به شرطی که از مجموع درصدی که برای آنها در نظر گرفته شده، ۲۰ درصد صرف جانباز اعصاب و روان یا ۲۰ درصد صرف جانباز شیمیایی باشند و نمی شود ۱۰ درصد جانباز اعصاب و روان و ۱۰ درصد جانباز شیمیایی باشند و چنین جانبازان مشمول دریافت حق پرستاری نمی‌شوند.

نصیری همچنین درباره تغییر مکان جانبازان شیمیایی به مناطق خوش آب و هوا گفت: جانبازان شیمیایی که نیازمند دریافت خدمات ویژه هستند شامل دو گروه می شوند گروهی که باید تغییر محل سکونت بدهند و گروه دیگر جانبازان هستند که باید به صورت مقطعی محل سکونتشان را تغییر دهند، بنابراین حوزه تخصصی در بحث ساختار کشور در امور شیمیایی سالانه اردوهای درمانی تفریحی کوتاه مدت برای این افراد در نظر می گیرد.

وی در خصوص عمده‌ترین مشکلات پیش روی جانبازان گفت: در این زمینه با یک بحث کلان روبرو هستیم اگرچه جنگ برای همه ما تمام شده است اما برای سالگرد آن هنوز تمام نشده است و هنوز که مشکلات جنگ در زندگی و خانواده جانبازان و ایثارگران مشاهده می‌شود همچنین مسئولین ما در بنیاد در هر سطحی موظف هستند به نمایندگی از مجموعه نظام جمهوری اسلامی در بهترین شکل به جانبازان و ایثارگران ارائه خدمات دهند و خوشبختانه این نگاه در مجموعه بنیاد و حجت الاسلام شهیدی وجود دارد. معتقدم مشکل پیش روی جانبازان نگاه بخشی به بنیاد و نگاه صنفی به ایثارگران است چرا که این نگاه به بنیاد شهید و ایثارگران صحیح نیست. معتقدم همه دستگاهها و وزارتخانه ها باید با اولویت به ایثارگران خدمت کنند ایثارگران قبل از اینکه ایثارگر باشند شهروند هستند و اگر ما بتوانیم این مشکل و نگاه را در جامعه از بین ببریم به طور قطع یقین بسیاری از مشکلات ایثارگران در حوزه های مختلف مانند مسکن درمان و فرهنگی و دانشگاه برطرف خواهد شد در حال حاضر در کل کشور بالغ بر ۱۶۰ هزار دانشجوی شاهد ایثارگر داریم چرا نباید دانشگاه ها مانند دانشگاه آزاد با درآمد سرشاری که دارد به ما کمک نکند چرا مسئولیت ملی و میهنی در نظر نگرفته اند و به نظرم باید این سیستم اصلاح شود.

وی با اشاره به برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در دهه فجر تصریح کرد: از اصلی ترین برنامه های ما در این دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران است.

وی درباره شهدای آتش نشان و شهدای منا ادامه داد: در بحث مربوط به شهدای منا و آتش نشان  بر اساس فرمایشات حضرت آقا حجت بر همه تمام شد مقام معظم رهبری در این خصوص فصل الخطاب هستند و ایشان شهدای آتش نشان را شهدای خدمت اعلام کردند. آنها در گلزار شهدا تسلیم شدند و پرونده آنها به عنوان شهید خدمت متمرکز در محل خدمت آنها شد. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ با اشاره به موضوع ایثار اجتماعی گفت: حجت‌الاسلام شهیدی بحث ایثار اجتماعی را مطرح کردند و معتقدند معتقدم شهدا جانبازان و ایثارگران در اوج قله شهادت قرار دارند اما در سطوح و لایه های مختلف اجتماعی نیز ایثار را داریم ما نیز متناسب با سطح سازمان و ارگان به دنبال فرهنگ سازی و تعمیم ایثار اجتماعی هستیم و همه دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز باید با ما در این زمینه کمک کنند.

نصیری همچنین در خصوص تعامل با بنیاد جانبازان ادامه داد: بنیاد جانبازان دیگر وجود ندارد در سال ۸۳  سه نهاد متولی بنیاد شهید، سازمان امور جانبازان و ستاد آزادگان در ساختار سازمان جدیدی به عنوان بنیاد شهید و امور ایثارگران ادغام شدند.

وی درخصوص آسایشگاه جانبازان زن گفت: ایجاد آسایشگاه برای جانبازان زن در برنامه های بعدی ما قرار دارد در حال حاضر تمرکز ما بر پروژه های در دست اجرا است، سیاست دولت به لحاظ محدودیت های مالی که وجود دارد و انقباض اعتبارات این است که پروژه‌های در حال ساخت تکمیل شود و اجازه انجام پروژه های جدید را نمی دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز