خبرگزاری کار ایران

فیروز آبادی مطرح کرد:

5 میلیارد نفر در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند

5 میلیارد نفر در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند
کد خبر : ۷۲۲۸۶۸

دبیر شواری عالی فضای مجازی گفت: با 5 میلیارد عضو فعال در شبکه‌های اجتماعی مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید ابوالحسن فیروز آبادی دبیر شواری عالی فضای مجازی در تعریف فضای مجازی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی گفت: مهمترین رکن این فضا تکنولوژی است و نه تنها فناوری اطلاعات و ارتباطات بلکه سایر فناوری ها هم در اختیار این فناوری قرار دارند  و به نوعی فناوری همگرایانه به عنوان خصیصه این فناوری تلقی می‌شود.

او بیان کرد: رکن دوم این فضا این است که فناوری‌ها تبدیل به صنعت می‌شوند و اقتصادهای جدیدی با نام‌هایی مثل پلتفرم شکل می‌گیرند.مهمترین رکن این فضا در شکل اجتماعی آن است به دلیل اینکه ما در این فضا اتصال انسان‌ها و موجودیت‌ها را در شبکه‌ها داریم زیرا مداخله‌های اجتماعی در زندگی انسان وجود دارد.

فیروزآبادی گفت: من معتقدم تکنولوژی‌های امروزی تکنولوژی‌های اجتماعی هستند. همچنین اقتصاد پلتفرمی که شبکه‌ای و اطلاع محور است در واقع یک اقتصاد اجتماعی است. پیش‌تر در حکومت ها بحث قدرت سخت مطرح بود و اکنون با وجود شبکه ها بحث قدرت نرم مطرح است.

وی بیان کرد: این پدیده نو می‌تواند تهدیداتی در بطن خودش داشته باشد. در فضایی مجازی که الان با سرعت در حال پیشروی است سرعت تحولات بسیار بالاست پس در نظام حاکمیتی که قانونگذاری در آن نیازمند حداقل پنج تا ده سال است نمی تواند پاسخگوی این فضا باشد.

فیروزآبادی درباره بی هوبت بودن در فضای مجازی گفت: در این فضا مساله هویت حل نشده است و تمام ارتباطات در یک گمنامی صورت می‌گیرد. حکمران فضای مجازی بیرون از مرزها مبتی بر حکمرانی اینترنتی است و حکمرانی اینترنتی تحت نظر یک شرکت امریکایی است.

دبیر شواری عالی فضای مجازی در تعریف فضای مجازی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی بیان کرد: امروز حوزه اجتماعی هم شکل خاص خودش را پیدا کرده است. امروز امید، عدالت و سرمایه اجتماعی در نظام شبکه‌ای در معرض تحولات است و بحث مشارکت اجتماعی بحث امروز ما است. ناگفته نماند که حضور طرد شدگان در شبکه‌ها به نوعی می‌تواند هدفمند باشد. ما امروز با پنج میلیارد عضو فعال در شبکه‌های اجتماعی مواجه هستیم.

او ادامه داد: باید تجدید نظر اساسی در اصول فراحکمرانی خود داشته باشیم. همچنین در بحث حکمرانی باید تصمیم های بزرگی بگیریم و قطعا مشارکت را مورد توجه قرار دهیم.

فیروزآبادی ادامه داد:  فضای مجازی فضایی بدون مرز است و قواعد خود را بر فضای اجتماعی اعمال می کند. در این عرصه به صورت تهاجمی آمریکایی ها در حال مقابله با کشور ما هستند. آنها معتقدند فضای مجازی باعث‌ابرقدرتی آنها در جهان می شود و می گویند برای این حاکمیت باید از ابزار سخت استفاده کنیم و از قواعد بین المللی تبعیت نکنیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: وارد دوره‌ای شده ایم که در سطح حاکمیت ملی مدل‌های چند ذی نفعی را باید پیاده سازی کنیم. باید به دنبال مشارکت نخبگان و‌جامعه مدنی در ساختار مدیریت کشور باشیم.

او با اشاره به اینکه نقش دانشگاه‌ها در این عرصه چه می شود گفت: دانشگاه های ما در دورهای دچار رکود شده اند. بایستی ریشه یابی شود و باید نقش بیشتری به آنها بدهیم و پژوهش ها و دانشگاههای میان رشته ای را توسعه دهیم و در فضاسازی رسانه ای و‌عمومی قرار نگیریم. در حوزه رسانه‌ای ما تسلیم خواسته‌های آنان شدیم. آنها می‌خواهند اینستاگرامی‌زندگی کنیم و‌ همین اتفاق هم افتاده است و همین روال ادامه یابد همه نظام های ما از جمله اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی و ... تغییر می کند و از بین می رود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز