خبرگزاری کار ایران

شهرداری موظف به ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده شد

شهرداری موظف به ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده شد
کد خبر : ۷۱۶۴۴۸

اعضای شورای شهر تهران در جریان بررسی برنامه پنج‌ساله سوم شهرداری تهران شهرداری را ملزم به ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در نوبت عصر جلسه شورای شهر تهران که به موضوع «بررسی مواد برنامه پنج ساله سوم شهر تهران» اختصاص دارد، مواد 65 و 66 مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس ماده 65، شهرداری تهران موظف است به منظور ساماندهی کانون‌ها، پهنه‌های کار و فعالیت با تأکید بر محیط‌زیست، رفع آلودگی و مزاحمت، برنامه‌هایی برای ساماندهی صنایع، صنوف و مشاغل مزاحم و آلاینده تدوین کند.

در جریان بررسی این ماده، حجت نظری، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر گفت: چرا شورا اختیارات خود را در برنامه به شهرداری واگذار می‌کند؟ در خصوص ساماندهی مشاغل بی‌کانون، شورا طرحی را تهیه کرده است که یک فوریت آن، تصویب و طرح نیز برای بررسی در صحن، به هیئت رئیسه ارائه شده؛ درحالی‌که بر اساس این ماده، به شهرداری مجوز می‌دهیم که برنامه‌های خودش را تهیه کند و به صحن بیاورد.

نژادبهرام خطاب به نظری گفت: این دو مقوله جدا از هم هستند.

خلیل‌آبادی در این رابطه اظهار داشت: بساط‌گستران و مشاغل سیار، واقعیت موجود شهر تهران هستند و نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت. در تمام دنیا بساط‌گستران وجود دارند و بهتر است آنها را ساماندهی کنیم.در نهایت این ماده به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

همچنین اعضای شورا ماده 66 برنامه پنج ساله که شهرداری را موظف کرده بود نسبت به حفظ و ارتقای بهداشت عمومی شهر، با تهیه و تدوین نظام‌نامه فنی اجرایی کنترل جمعیت حیوانات سرگردان بدون صاحب، با لحاظ کردن حقوق حیوانات در سال اول برنامه و افزایش سهم شهروندان در پیشگیری ازدیاد جمعیت حیوانات شهر بود، به تصویب رساندند.

در جریان بررسی این ماده، علی اعطا پیشنهاد داد به جای «نظام‌نامه فنی اجرایی»، کلمه «برنامه» جایگزین شود زیرا نظام‌نامه مربوط به موضوعات عمرانی و مهندسی است.

اعطا همچنین پیشنهاد حذف بند 2 را مطرح و اعلام کرد اگر برنامه‌ای قرار است تدوین شود، می‌توان سهم شهروندان را نیز در آن پیش‌بینی کرد.

ناهید خداکرمی اعلام کرد: این نظام‌نامه در همه موضوعات وجود دارد و مختص موضوعات فنی و مهندسی نیست.

همچنین اعطا خطاب به اعضای کمیسیون سلامت پرسید: من به عنوان یک شهروند چگونه می‌توانم در پیشگیری ازدیاد جمعیت حیوانات نقش ایفا کنم؟

محسن هاشمی به شوخی به وی گفت: من به شما یاد می‌دهم چه کار کنید.

نوری در این رابطه به تجربه شهرداری منطقه 4 اشاره کرد که با مشارکت شهروندان، جمعیت سگ‌های بدون صاحب در این منطقه کنترل شد.

در نهایت اعطا پیشنهاد خود پس گرفت و اعضا به ماده 66 رأی دادند و بررسی فصل 2 برنامه پنج ساله سوم به پایان رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز