میدری:
۱۴۲ هزار کودک بین ۶ تا ۱۳ سال بازمانده از تحصیل هستند
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۱۴۲ هزار کودک بین ۶ تا ۱۳ سال بازمانده از تحصیل هستند.
به گزارش ایلنا، احمد میدری در «هشتمین جلسه شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخصهای آموزش و پرورش مناطق محروم» با بیان اینکه وزارت رفاه با کمک آموزش و پرورش و سایر دستگاهها در جهت حمایت از کودکان، اقداماتی را در دست انجام دارد گفت: یکی از آنها، کمک به مدارس شبانهروزی است.
وی به اختصاص بسته حمایتی دولت به دانشآموزان مراکز شبانهروزی اشاره کرد و ادامه داد: در چند سال گذشته هر بار که بسته حمایت خوراکی توزیع میشد، کارتهای ۳۰۰ هزار دانشآموز مراکز شبانهروزی هم شارژ شده و در این مرحله نیز درخواست مشترک همه ما این است که بسته حمایتی دولت به آنها نیز اختصاص پیدا کند.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی تأمین منابع برای این انجام اقدامات است، تصرح کرد: از هر دو وزیر رفاه و آموزش و پرورش درخواست میکنیم که به سازمان برنامه و بودجه نامه مشترکی، ارسال و از آنها برای ۳۰۰ هزار دانشآموز، ۶۰ میلیارد تومان کمک بخواهند.
میدری درباره کودکان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی نیز گفت: از سال ۹۲ این اقدام شروع شده و از سال ۹۵ نیز با همکاری سازمان ثبت احوال، کد ملی این دانشآموزان ثبت شد و در نهایت با همکاری مؤسسات خیریه، علل بازماندگی آنها استخراج شد تا بتوانیم مشکل بازماندگی این افراد را برطرف کنیم.
وی از امضای تفاهمنامه در جلسه امروز خبر داد و گفت: در صورت امضای تفاهمنامه میتوانیم بازگشت کودکان بازمانده از تحصیل را با سرعت بیشتری جلو ببریم.
میدری با اشاره به آمار کودکان بازمانده از تحصیل گفت: ۱۴۲ هزار کودک بین ۶ تا ۱۳ سال بازمانده از تحصیل هستند، همچنین ۹۸ هزار و ۸۴۰ نفر از این کودکان ۶ تا ۱۱ سال سن دارند که بر اساس اطلاعات موجود، ۱۲۰۰ نفر از آنها در خارج از کشور هستند و ۹۷ هزار نفر داخل کشور زندگی میکنند که ۱۹ هزار نفر تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند که اغلب آنها معلول هستند.
وی با اشاره به ارتباط این وزارت خانه با سرپرستهای کودکان بازمانده از تحصیل خاطرنشان کرد: با ۶۳ هزار سرپرست این کودکان تماس تلفنی برقرار شده است، همچنین ۱۰۰ معلول در مؤسسه رعد الغدیر در یک مرکز تلفنی این کار را انجام دادند و علت بازماندگی از تحصیل را سؤال کردند. البته قبل از تماس، پیامکی نیز به سرپرستان خانوار داده شده بود که در نهایت مشخص شد ۱۶ هزار کودک مشغول تحصیل بودند که به علت نقص اطلاعات آموزش و پرورش، آمار آنها در بازماندگان درج شده بود.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه از این تعداد ۱۹ هزار نفر خارج از مدرسه هستند که میتوان برای بازگشت آنها سیاستگذاری کرد و همچنین ۲۶ هزار نفر از خانوادهها نیز به تماسهای تلفنی پاسخی ندادند، تصریح کرد: اطلاعات به دست آمده نشان داد که ۳۶۰۰ کودک به دلیل فقر مدرسه نرفتند و ۱۷۰۰ کودک فوت شدند و ۵۰۰ کودک در مدارس دینی تحصیل میکنند و تعدادی را هم آدرس و تلفنشان را از سازمان بیمه سلامت گرفتهایم که باید مراجعه حضوری انجام دهیم.
میدری خاطرنشان کرد: خوشبختانه ابعاد مسئله بازگشت به تحصیل کودکان خیلی بزرگ نیست و این موضوع قابل مدیریت است و سازمان هدفمندی هم طی تماسی که وزیر رفاه با رئیس سازمان هدفمندی داشته، حاضر شد یارانه کودکانی که به علت فقر به مدرسه نرفتهاند را افزایش دهد. البته ممکن است اگر پول در اختیار خانوادهها قرار دهیم، عامل تأخیر در حضور دانشآموزان به مدرسه شود به همین دلیل پول نقد به حساب خانوار واریز نمیشود و این اعتبار در اختیار نهادهای حمایتی برای پوشش آنها قرار میگیرد.
وی با اشاره به اقدامات کمیته امداد و بهزیستی درباره کودکان بازمانده اظهار داشت: قرار است کمیته امداد و بهزیستی بررسی کنند که اگر علت، فقر باشد، نهادها و مؤسسات خیریه آنها را تحت پوشش بگیرند و اگر سهلانگاری خانوادهها است، آموزشهای فرهنگی لازم به آنها داده شود.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارکرد: همچنین در صورت دوری از مدرسه نیز آموزش و پرورش باید ایاب و ذهاب آنها را فراهم کند و چنانچه فقر و معلولیت، علت اصلی باشد، بهزیستی و کمیته امداد پای کار میآیند.در سیستان و بلوچستان اطلاعات لازم در اختیار آموزش و پرورش و نهادهای حمایتی قرار گرفته و افراد ما به خانوادهها مراجعه کردهاند که تعداد زیادی از آنها به مدرسه بازگردانده شدهاند.
وی با ابراز امیدواری در دی ماه امسال این مسئله به سرعت حل شود، تصریح کرد: درخواست میکنیم سریعتر اطلاعات در اختیار ما قرار گیرد تا قبل از مهر ماه هر سال حداقل برای پایههای بالاتر از اول اقدامات لازم انجام شود.