در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
برای شیرابههای آرادکوه فکری شود
دبیر مجمع نمایندگان تهران گفت: روزانه 9 هزار تن زباله از تهران به محل دپوی زباله در آرادکوه منتقل و در آنجا دفن میشود؛ بنابراین باید درباره این موضوع فکری شود.
محسن علیجانی زمانی(دبیر مجمع نمایندگان تهران) در گفتوگو با ایلنا، درباره اظهارنظر استاندار تهران مبنی بر اینکه عامل انتشار بوی نامطبوع چند روز پیش در تهران شیرابههای زباله در آرادکوه است، گفت: هیچ بعید نیست که این موضوع عامل اصلی بو این باشد، چراکه روزانه 9 هزار تن زباله از تهران به محل دپوی زباله در آرادکوه منتقل و در آنجا دفن میشود؛ بنابراین باید درباره این موضوع فکری شود.
وی با اشاره به جلسه هفته پیش مجمع نمایندگان تهران که با حضور استاندار و شهردار تهران تشکیل شد، بیان کرد: در این جلسه عواملی نظیر سیستم فاضلاب یا گاز مرکاپتان که اداره گاز از آن برای بررسی نشت گاز استفاده میکند، مطرح شد. همچنین محل دپوی زباله و شیرابههای ناشی از آن نیز به عنوان یکی از دلایل انتشار بوی نامطبوع تهران در این جلسه مطرح و قرار شد استاندار و شهردار در این خصوص پیگیری انجام دهند.
او افزود: اگر استاندار تهران به این جمعبندی رسیده که شیرابههای زباله در آرادکوه سبب انتشار بوی نامطبوع تهران یک هفته پیش شده است، ما هم که نماینده مردم هستیم خواستار این هستیم که زباله سوزهای کافی و مکانهای دیگری هم برای امحاء زبالههای تهران در نظر گرفته شوند؛ چراکه شیرابههای زبالهها در آرادکوه به آبهای زیرزمینی نفوذ پیدا میکنند و این به هیچ وجه خوب نیست. علیالخصوص که بحث زبالههای بیمارستانی هم در این میان مطرح است.
علیجانی در ادامه گفت: انتقال پسماندهای پزشکی 2 تا 3 هزار مرکز درمانی و دفع آنها اکنون در حال انجام است، اما زبالههای مابقی آنها به دلیل اینکه با شهرداری قرارداد ندارند، به خوبی دفن نمیشوند و اثرات مضری خواهند داشت. این زبالهها باید در مبداء تفکیک شوند و نبایستی با زبالههای عادی به مراکز دپوی زباله منتقل شوند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اختلافاتی که درخصوص دفع پسماندهای عفونی میان سازمان پسماند شهرداری تهران و وزارت بهداشت وجود دارد، گفت: مطابق قانون وزارت بهداشت باید با شهرداری همکاری بیشتری کند. البته شهرداری میتواند درصورت وجود خلاء قانونی از مجلس برای برطرفسازی آن کمک بخواهد و درصورت وجود قانون، به مراجع قضایی مرجعه کند.
وی درباره اظهارات مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران مبنی بر اینکه شیرابههای آرادکوه در سنوات گذشته از طریق بازچرخانی خشک شده و شیرابهای برای تولید بوی نامطبوع وجود ندارد، گفت: تا جایی که ما اطلاع داریم هنوز بحث شیرابهها وجود دارد.
علیجانی زمانی گفت: تهران روزانه 25 – 20 هزار تن زبالههای ساختمانی دارد که بخشی از آنها به آبعلی و جاجرود میرود و حدود 4 هزار تن برای روکش زباله به آرادکوه منتقل میشود. اگرچه از این روکشها برای زبالههای آرادکوه استفاده میشود اما همچنان بحث شیرابههای محل دپوی زباله در آرادکوه مطرح است.