خبرگزاری کار ایران

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح کرد:

موسسه دانشمند برنامه‌ریزی خوبی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است

موسسه دانشمند برنامه‌ریزی خوبی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است
کد خبر : ۷۰۸۸۰۷

امروز دانشگاه‌های ما به جهت عدم ارتباط با صنعت، عده‌ای مدرک به دست که حتی توان حل کردن مشکلات خود را ندارند به جامعه تحویل داده است.

به گزارش ایلنا، میرحمایت میرزاده (سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس) درباره عدم ارتباط صنعت با دانشگاه و مشکلات موجود در این حوزه گفت: اگر آموخته‌هایی که در دانشگاه به دانشجویان آموزش داده می‌شود ، عملا در جامعه کاربرد نداشته باشد کافی نخواهد بود. بلکه این آموزش‌های مهارتی است که به دانشجویان می‌آموزد که چگونه باید از مهارت‌های خود در محیط‌های صنعتی استفاده کند. عملا این ارتباط تحقق پیدا نکرده است و دانشگاه‌های ما نمی‌توانند پاسخگوی مشکلات فعلی جامعه باشند.

او افزود: زمانی که می‌گوییم موضوع اشتغال برای ما اهمیت دارد و این میزان فارغ‌التحصیل بیکار وجود دارد باید برای رفع آن به نکاتی توجه کنیم. ابتدا اینکه فارغ التحصیل بیکار پیش از آن هم بیکار بوده است. اما در این بحث باید به این موضوع فکر کنیم که ما این موضوع را به جای آنکه بهبود ببخشیم، عملکرد بدتری داشته باشیم. به این معنا که دانشگاه نتوانسته فارغ‌التحصیلی را تربیت کند که مسایل خود را حل کند تا دیگر بیکار نباشد. بنابراین کسی که نمی‌تواند مشکل خود را حل کند چگونه می تواند مسایل و مشکلات جامعه را حل کند.

 سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، افزود: امروز دانشگاه‌های ما به جهت عدم ارتباط با صنعت، عده‌ای مدرک به دست که حتی توان حل کردن مشکلات خود را ندارند به جامعه تحویل داده است.

میرزاده در ادامه با بیان اینکه مجلس به عنوان قوه قانونگذار، باید در برنامه ششم توسعه برای آینده کشور برنامه‌ریزی و مشکلات را مترفع کند، گفت: بنابراین در این حوزه سعی کرده‌ایم با تخصیص بودجه برای دانشگاه‌های مهارت‌آموز و ارایه مجوز برای آنها توجه بیشتری به این حوزه داشته باشیم. همچنین در کمیسیون آموزش مجلس کمیته‌ای برای توجه هرچه بیشتر به این موضوع تشکیل شده است تا موضوعات این حوزه را به خوبی بررسی و رصد کند تا در هر جا مشکلی بود آن را به لحاظ قانونی حل کند.

او ادامه داد:‌ برای تشکیل این کمیته به این نتیجه رسیدیم که مهارت نیاز امروز کشور را برطرف می‌کند. به طور مثال شاید یک دانشجوی معدل پایین آموزش دیده و با مهارت‌های کافی بهتر از دانشجوی با معدل بالای بدون مهارت باشد. بنابراین توجه به موضوع مهارت آموزش در میان دانشجویان به صورت جدی از طرف مجلس دنبال می‌شود. اما این موضوع علاوه بر اینکه زمان می‌برد احتیاج به زیرساخت‌های مناسب هم دارد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، تاکید کرد: در این ارتباط هم دانشگاه‌ها باید به برخی شاخص‌های مهارتی نیز روی بیاوند. دانشگاه‌های کشور باید خود را دخیل در حل مسایل و مشکلات کشور بدانند. یعنی اگر زمانی مطرح می‌شود یک دانشگاه به عنوان دانشگاه برتر شناخته شده است، بیان کنند که این دانشگاه چه تعداد از مسایل کشور را حل کرده است. در این صورت است که ارتباط با صنعت تقویت خواهد شد.

او در پایان به فعالیت موسسه دانشمند در حوزه دانش بنیان اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان به خوبی در حال فعالیت هستند و خوشبختانه حمایت‌های خوبی در این مجموعه هم از آنان صورت می‌گیرد و در این راستا موسسه دانشمند و دیگر نهادها برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام داده‌اند. خوشبختانه سیاست کلی دولت و مجلس حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فعالیت‌های دانش بنیان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز