مخالفت معاون شهردار تهران با کاهش معاونتهای شهرداری
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران با بیان اینکه اصلاح ساختار سازمانها و شرکتهای وابسته به شهرداری تهران از موضوع حذف و ادغام معاونتهای شهرداری ضروریتر است، تاکید کرد: بر اساس بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی کشور، حذف پست قانممقام از سطوح سازمانی شهرداری تهران در دستور کار شهردار قرار دارد.
به گزارش ایلنا، سکینه اشرفی در جلسه علنی شورای شهر تهران که به موضوع بررسی طرح کاهش تعداد معاونتهای شهرداری از 9 به 6 معاونت و حذف پست قائممقام و مشاور از سطوح سازمانی شهرداری اختصاص داشت، در مخالف با طرح مطرح شده، اظهار کرد: هر سازمانی در میدان عمل، برای تحقق وظایف و چشم انداز خود نیازمند دو مطلبوبیت است؛ یکی قرارگرفتن در بهترین جهتگیری رفتار بیرونی و دوم قرار گرفتن در بهترین شرایط ساختاری و عملکرد درونی که تحقق مطلوبیت دوم به سه مولفه ساختار، فرآیند و سیستمهای سازمانی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه ساختار سازمانی با همه ابعاد و مولفههای کلیدی خود یکی از ابزارهای مهمی است که مجموعه روابط سازمانی محدودیت ها و شیوههای انجام کار را روشن میکند، ادامه داد: سازمان باید ساختار و رفتار درونی خود را به گونهای چابک، انعطاف پذیر و متناسب رفتار بیرونی خودش سازمان بدهد و به همین سبب است که قانونگذار مطابق با ماده 54 قانون شهرداری، تدوین سازمان اداری شهرداری را متناسب با بودجه، درآمد و حجم کار میداند.
معاون شهردار تهران ادامه داد: مدیریت شهر تهران با معضلاتی مانند تعدد ماموریتهای متداخل در حوزههای دیگر، فقدان هماهنگی و نظارت بین حوزهها، رقابت بین حوزهها برای تصدیگری و فقدان تعامل منطقی بین صف و ستاد مواجه است؛ بنابراین ساختار کلان شهری نیاز به تحول اساسی در سطوح خرد و کلان دارد.
اشرفی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران اصلاح ساختار سازمانی را نیازمند تصویب برنامه پنج ساله سوم و تعیین حجم کار مشخص میداند، تاکید کرد: نگاه برنامهای به اصلاح ساختار شهرداری تهران را لازم میدانیم.
وی ادامه داد: با توجه به این زمینه، در فصل اول لایحه برنامه سوم، که به نام نظام مدیریت و خدمات کارآمد در حکمراویی شهری و زیرفصل سرمایه سازمانی ساماندهی شده، در 15 ماده به طراحی کلان ساختار و استقرار مدیریت تغییرات توجه شده است؛ متن این احکام در کمیته تخصصی تشکیلات و منابع انسانی شورای شهر نهایی و به کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ارائه شده است.
اشرفی یکی از پیش فرضهای اصلاح ساختار و طراحی سازمان را ثبات مدیریتی دانست و افزود: این در حالی است که شهرداری با وجود تغییرات مدیریتی در سطح کلان، از مبانی کارشناسی این امر غفلت نکرده، در این راستا، تا مرحله طرح مدیریت پروژه تدوین شده (RFP) و شناسایی مشاور ذیصلاح پیش رفته است.
وی اضافه کرد: شهرداری عزم و اراده مدیریتی برای بازطراحی کلان ساختار با همکاری اعضای شورای شهر را دارد.
به گفته شهردار تهران، در بازطراحی کلان ساختاری، مسائلی چون فرآیندهای کلیدی، محیط سازمان، پیچیدگیها، رسمیت، عدم تمرکز، منافع ذی نفعان، میزان بلوغ سازمان، زیرساختهای فناوری اطلاعات، و مدیریت ریسک پروژه مدنظر است.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران با تاکید بر اینکه چالش نیروی انسانی مهمترین چالش شهرداری تهران است، گفت: این موضوع صرفا با کاهش تعداد معاونتها سازماندهی نخواهد شد.
وی تاکید کرد: سازماندهی شرکتها و سازمانهای وابسته به شهرداری تهران که دو سوم بودجه و نیروی انسانی را به خود اختصاص داده است، از اولویت بالاتری برخوردار است.
اشرفی در خصوص حذف پست قائم مقام هم توضیح داد: با توجه به بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی که در دستور کار شهرداری قرار گرفته و در شورای معاونین شهردار نیز پیرامون آن بحث شده، موضوع حذف پست قائممقام روز دوشنبه توسط شهردار تعیین تکلیف خواهد شد.
ذکر این نکته ضروری است که کلیات طرح کاهش تعداد معاونتهای شهرداری از 9 به 6 معاونت و حذف پست قائممقام و مشاور از سطوح سازمانی شهرداری تهران با 10 رای موافق و 9 رای مخالف به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.