خبرگزاری کار ایران

نوری تاکید کرد:

ایجاد سامانه جامع اطلاعات فضای سبز پایتخت

ایجاد سامانه جامع اطلاعات فضای سبز پایتخت
کد خبر : ۷۰۴۴۷۶

یکصد و چهاردهمین جلسه کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری با بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه اطلاعاتی فضای سبز شهر تهران و ارائه گزارش مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران «درباره جنگل کاری اراضی شمال تهران» برگزار شد.

به گزارش ایلنا، در ابتدای جلسه زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اهداف طرح «ایجاد سامانه اطلاعاتی فضای سبز شهر تهران» گفت: همانطور که در شهرداری تهران بحث شفافیت یک بحث جدی است و سامان شفافیت طراحی شد تا اطلاعات مختلف در آن قرار گیرد و قابل دسترسی برای شهروندان باشد فضای سبز هم یکی از حوزه‌هایی است که می‌‌‌‌‌تواند این شفافیت را داشته باشد و اطلاعات لازم در آن گنجانده شود.

وی ادامه داد: باید برای شهروندان کاملا وضعیت فضای سبز و بوستان‌های شهر مشخص باشد. باید مردم بدانند مساحت بوستان‌ها، تعداد درختان و موقیعیت‌شان و نحوه آبیاری‌شان چگونه است. اگر در محل و معبری تعدادی از درختان از بین می‌رود یا اضافه می‌شود، باید در این سامانه ثبت شود و به گونه‌ای باشد که شهروندان دسترسی به آن داشته باشند.

فازهای اجرای کامل بانک اطلاعاتی مکانی باغات و فضای سبز در هفت فاز تعریف شده است که عبارتند از؛

۱- شناسایی و بررسی موقعیت بوستان‌‌ها و تهیه بانک اطلاعاتی بوستان‌‌‌ها در سطح هر منطقه

۲- شناسایی و بررسی موقعیت تک باغات و تهیه بانک اطلاعاتی باغات در سطح هر منطقه

۳- شناسایی و بررسی موقعیت معابر فضای سبز و تهیه بانک اطلاعاتی معابر فضای سبز هر منطقه  

۴- تهیه عکس هوایی و تدقیق وضعیت بوستان‌‌‌ها و معالاعاتی بر فضای سبز

۵- تهیه ریز احجام‌‌‌های مربوز به فضای سبز درون شهری

۶- شناسایی و بررسی موقعیت کمربند سبز پیرامون شهر تهران و تهیه بانک اطلاعاتی آن 

۷- تهیه بانک اطلاعات مکانی فضا سبز و باغات در هر تهران

وی افزود: البته این سامانه هنوز به صورت کامل در اختیار شهروندان قرار نگرفته است.

این عضو شورای شهر اضافه کرد: در این سامانه باید پیمانکارانی که بوستان‌ها را نگهداری می‌کنند مشخص و تعداد قراردادها، پرداختی‌ها و دریافتی‌ها به روز قابل دسترس باشد.

نوری ادامه داد: ما هر چقدر بتوانیم اطلاعات را از حالت جزیره‌‌‌ای و کلونی خارج کنیم یک گام به سمت شفافیت برداشته‌ایم. اینگونه نباشد که به عنوان مثال قرارداد وسایل ورزشی در بوستان بسته می‌‌‌شود اما در آن بوستان خبری از وسایل ورزشی نیست.

وی افزود: این سامانه‌‌‌ها سبب می‌‌‌‌شود نظارت شهروندی تقویت شود. ما باید تلاش کنیم سامانه‌‌های شهرداری را به‌‌روز کنیم و توسعه دهیم.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در بخش دوم این جلسه که مربوط به کمربند سبز پیرامونی شهر تهران اختصاص داشت، بعد از گزارش کارشناسان سازمان بوستان‌‌ها و فضای سبز اظهار داشت: کمربند سبز پیرامونی شهر تهران تاثیر مستقیم در بهبود کیفیت هوای تهران دارد. سیاست ما در نگهداری فضای سبز چه در داخل و خارج از محدوده، توجه به شرایط اقلیمی و منابع آبی باید باشد. در این جهت نیز باید افکارعمومی را آگاه کنیم.

نوری اضافه کرد: کمربند سبز تهران مهمترین بخش حفاظت و صیانت است. در مابقی قسمت‌های سطح شهر به صورت جدی در توسعه فضای سبز باید تامل کنیم که آیا ضرورت دارد یا نه؟

وی یادآور شد: هرچه میزان فضای سبز بیشتر باشد، به یقین وضعیت تغییر پیدا می‌‌‌‌‌کند اما چون در فضای سبز آب تعیین‌‌‌کننده است باید استراتژی‌ای اتخاذ کنیم که تا چه میزان می‌خواهیم فضای سبز توسعه داشته باشد. وقتی می‌‌‌خواهیم به توسعه تا سال ۱۴۲۰ و ۱۴۵۰ بیاندیشیم باید این موضوع را در نظر بگیریم که قطعا وضعیت آبی اینگونه نخواهد بود. لذا باید در برنامه‌‌ریزی‌‌هایمان تغییرات جدی بدهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز