مدیرکل ارزیابی عملکرد و بهبود مدیریت شهرداری تهران خبر داد:
تعیین ۵۹ شاخص برای ارزیابی عملکرد مناطق شهرداری تهران
مدیرکل ارزیابی عملکرد و بهبود مدیریت شهرداری تهران از تدوین ۵۹ شاخص کلیدی و کمی برای ارزیابی عملکرد مناطق شهرداری تهران خبر داد و گفت: این شاخصها در نهایت یک ارزیابی جامع و یکپارچه از عملکرد مناطق شهرداری به مدیران ارشد ارائه خواهد کرد.
به گزارش ایلنا، روحالله شهیدیپور، در جلسه تبیین دستورالعمل جدید ارزیابی عملکرد شهرداری تهران که با حضور معاونان برنامهریزی مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برگزار شد، با اشاره به تدوین دستورالعمل ارزیابی عملکرد سازمانها، مناطق و شرکتهای وابسته به شهرداری تهران اظهار کرد: این دستورالعمل هم به تائید و امضای شهردار پیشین تهران رسیده بود و هم شهردار جدید تهران، آن را تائید و امضاء کرد تا مبنای دقیق برای ارزیابی عملکردها در شهرداری تهران باشد.
وی با بیان اینکه دستورالعمل جدید مبتنی بر مشارکتمحوری، تقسیم وظایف و ایجاد یک نظام جامع و یکپارچه در ارزیابی عملکرد طرحریزی شده است، تصریح کرد: متاسفانه در گذشته، بخشهای متعددی مثل معاونت امور مناطق، اداره ارزیابی عملکرد، سازمان بازرسی، مرکز مطالعات و غیره، ارزیابیهای مختلفی را از زیرمجموعههای شهرداری تهیه و در اختیار مدیران قرار میدادند اما به دلیل نبود شاخصهای کمی و تعدد شاخصها، سلیقهای بودن ارزیابی برخی شاخصها و تعدد ارزیابیها، به بهبود عملکرد منتج نمیشد.
شهیدیپور ادامه داد: در دستورالعمل جدید ارزیابی عملکرد، بر ضرورت یکپارچهشدن تمامی ارزیابیها در قالب یک ارزیابی جامع که با مشارکت کلیه ذینفعان و بر اساس شاخصهای کلیدی انجام میشود، تاکید شده است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و بهبود مدیریت شهرداری تهران از تشکیل کمیته راهبری ارزیابی عملکرد مناطق، سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران خبر داد و گفت: هدف از تشکیل این کمیته این است که در ماههای آینده بتوانیم از ارزیابیهای بیثمر در شهرداری کاسته و به سمت یک ارزیابی مطلوب و باهدف بهبود مستمر حرکت کنیم.
به گفته شهیدیپور، برای تحقق ارزیابی عملکرد مطلوب، طراحی ساختار بهینه و مناسب، تعریف فرآیند کارآمد و تعیین شاخصهای مناسب در دستور کار قرار دارد.
پیشگیری از رقابتهای ناسالم مناطق با شاخصهای جدید ارزیابی عملکرد
مدیرکل نظارت، هماهنگی و پیگیری امور مناطق شهرداری تهران هم در این جلسه، با بیان اینکه ارزیابیهای عملکرد در برهههای مختلف بر اساس سلیقه مدیران وقت، مدام تغییر میکرده است، گفت: در تعیین شاخصهای جدید ارزیابی عملکرد به این موضوع توجه شده است که این شاخصهای کلیدی، و کلان دیده شود.
مصطفی موسوی لاری افزود: در گذشته، اگر مدیری قدرت چانهزنی داشت، این موضوع در ارزیابی عملکرد وی هم موثر بود اما در شیوه جدید ارزیابی عملکرد، شاخصها تعیین کننده عملکردها هستند، نه قدرت چانهزنی مدیران!
وی اضافه کرد: نکته مهمی که در شیوه جدید ارزیابی عملکرد مد نظر قرار دارد، این است که به دنبال رتبهبندی مناطق در شاخصهای مختلف نیستیم تا از رقابتهای بعضاً ناسالم در این خصوص جلوگیری کنیم؛ در شیوه جدید ارزیابی عملکرد، هر منطقه بر اساس اهداف تعیین شده برای آن منطقه در برنامههای بلندمدت سنجیده میشود و ملاک این است که هر منطقه تا چه حد در تحقق اهداف خود موفق بوده است.
در ادامه این جلسه، معاونان برنامهریزی شهرداریهای مناطق و مدیران ادارات ارزیابی عملکرد و بهبود مدیریت شهرداریهای مناطق مختلف شهر تهران به بیان نظرات خود پیرامون شاخصهای تعیین شده در ارزیابی عملکرد و نحوه محاسیه و گزارشدهی آنان پرداختند.