در نشست «راهکارهای هوشمندسازی در حوزه پایداری و تابآوری شهری» مطرح شد؛
نبود ملاحظات امنیتی در شهر هوشمند، کل سیستم را تبدیل به سرباز دشمن میکند
در نشست «راهکارهای هوشمندسازی در حوزه پایداری و تابآوری شهری» بر این موضوع تاکید شد که اگر در یک شهر هوشمند، ملاحظات امنیتی را در زیرساختهای شهر رعایت نکنیم، کل سیستم هوشمند شهری تبدیل به سرباز دشمن میشود؛ از این رو مقوله پدافند غیرعامل در ساختار یک شهر هوشمند حائز اهمیت است.
به گزارش ایلنا، نشست تخصصی راهکارهای هوشمندسازی در حوزه پایداری، تابآوری و ایمنی شهری در دومین همایش تهران هوشمند با حضور مدیرعامل نوسازی شهر تهران، معاون عملیات سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران، مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری و عده ای از کارشناسان مربوطه برگزار شد.
در این نشست بر این موضوع تاکید شد که شهر تهران در مقایسه با کلانشهرهای مدرن جهان در برابر حوادث طبیعی و سوانح، تابآوری کافی ندارد و بافت فرسودهای که در مناطق مرکزی و جنوبی شهر وسعت بیشتری دارد، شاخص تابآوری شهر را کاهش داده است. علاوه بر این، شبکههای آب، گاز، برق و فاضلاب نیز در بخشی از شهر مقاومت لازم را در برابر سوانح وحوادث ندارند و اینگونه به نظر میرسد که باید در رابطه با بهبود شاخص تابآوری تهران اقدامات جدی صورت پذیرد.
در ادامه این نشست تابآوری شهرهای هوشمند و ارائه نقشه کلی هوشمندسازی در ایمنی عمومی و تابآوری شهری مورد بحث قرار گرفت. بر اساس اظهارات کارشناسان این نشست تخصصی، شهر هوشمند مزایای بیشماری دارد اما به تبع آن تهدیدات و آسیبپذیریهایی نیز با خود به همراه میآورد. به عبارت دیگر، اگر در یک شهر هوشمند ملاحظات امنیتی را در زیرساختهای شهر رعایت نکنیم، کل سیستم هوشمند شهری تبدیل به سرباز دشمن میشود؛ از این رو مقوله پدافند غیرعامل در ساختار یک شهر هوشمند حائز اهمیت است.
بر اساس این گزارش، محورهای این نشست شامل راهکارهای هوشمندسازی ایمنی عمومی و مدیریت بحران شهری، تجارب و راهکارهای افزایش تابآوری در شهرهای هوشمند، درسآموختههای شهرهای هوشمند جهان در پیشگیری و واکنش سریع در مواقع اضطراری است.