معاون برنامهریزی و توسعه شهری تاکید کرد؛
توجه ویژه شهرداری در روند نوشتن برنامه سوم توسعه به لایحه بودجه 98
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری با اشاره به بازآرایی برنامه سوم توسعه شهری گفت: در روند نوشتن این برنامه به لایحه بودجه 98 توجه ویژه داشتیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری در نشست خبری که امروز (18 آذرماه) برگزار شد، با اشاره به 500 پیشنهادی که در خصوص برنامه سوم توسعه شهری مطرح شده، گفت: بخشی از این پیشنهادات تنها در خصوص تغییر یک کلمه بودند یا ماده جدیدی را به صورت خاص عنوان کرده بودند. ما به تعداد افراد مختلفی که در شورای شهر وارد احکاما برنامه شده بودند، پیشنهاد داشتیم و ارائه پیشنهاد به این معنا است که این افراد برنامه را پذیرفته بودند و در مورد آن پیشنهاداتی داشتند.
سکینه اشرفی ادامه داد: ما تک تک پیشنهادات را بررسی کردیم و برخی از این پیشنهادات نشان میداد که فهم مشترکی از یک ماده در کمسیون شورا وجود داشته و به هیمن دلیل پیشنهادات اعضای آن کمیسیون مشابه بود.
وی با اشاره به تعهد معاونت برنامهریزی نسبت به ویراست اول لایحه برنامه سوم توسعه شهری اظهار کرد: با وجود تعهدی که داشتیم با توجه به کاستیهایی که در شکل ارائه لایحه و عدم استحکام احکام آن وجود داشت، نسبت به اصلاح لایحه اقدام کردیم. شورای شهر در سه سطح از ما برنامه مطالبه کرده و این سطح اول برنامه است. ما هیچ برنامه تکلیفی برای دستگاههای مختلف در این برنامه مشخص نکردیم اما در زیرنویس مواردی که دستگاهها باید در راستای آنها همکاری کنند، اشاره کردیم.
اشرفی با اشاره به اینکه شهردار تهران عضو شورای توسعه استان تهران است، گفت: یکی از وظایفمان انطباق برنامه سوم توسعه شهری با این برنامه است.
اشرفی با اشاره به 18 سال سابقه کار در سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: من حین نوشتن برنامههای چهارم، پنجم، ششم و برنامه دائمی توسعه حضور داشتم و در کمیسیونهای مجلس نیز حاضر شدهام سعی ما این بوده که ترم برنامهنویسی در احکام برنامه دخالت دهیم و آن را استانداردسازی کنیم.
معاون برنامهریزی توسعه شهری و امور شورای شهرداری در ادامه گفت: ما تلاش داریم با حضور قوی در جلسات کمیسیونهای شورای شهر اولویتهای تهران را طی پنج سال آینده ترسیم کنیم و حتیالمقدور آن را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به برنامه سوم توسعه شهری گفت: طی یک ماهی که فرصت داشتیم در بدنه معاونت تقریبا یک کارگاه آموزشی برنامه نویسی تشکیل دادیم و تمامی احکام را با معاونتهای تخصصی و کارشناسان به شور گذاشتیم.
اشرفی خاطرنشان کرد: یک اتفاق مبارک که در چند هفته اخیر رخ داد این بود که ما در روند تهیه و اصلاح برنامه سوم توسعه شهری یک ورود فراگیر به لایحه بودجه ۹۸ داشتیم. شهردار عضو کابینه است و ما باید به بحث بودجه ورود کنیم؛ از این جهت ماده به ماده، تبصره به تبصره و ردیف به ردیف لایحه را بررسی کردیم و شهرداری از دستگاههای اجرایی هم پیشروتر بود. قرار است مشاور پارلمانی شهردار جدول زمان بندی این لایحه در کمیسیون های مجلس را در اختیار ما قرار دهد تا ما نیز در جلسات حضور یابیم.
وی با اشاره به استقرار تیم بازرسی در شهرداری تهران گفت: از ابتدای ورود من دو تیم در شهرداری مستقر شد؛ یکی در شرکت ارتباط مشترک شهر و دیگری در معاونت تشکیلات. این دو تیم چندان به بحث قراردادها و به کارگیری نیروها ورود نکردند. معمولا هر چند سال یکبار مدیریت های مختلف مورد بازرسی تخصصی سازمان بازرسی قرار می گیرند.
معاون برنامه ریزی توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره هزینه بازآرایی و تهیه لایحه برنامه سوم گفت: معمولاً پرداخت پاداش ها و قراردادها باید بعد از تصویب برنامه انجام شود؛ اگرچه برخی پرداخت ها مثل جلساتی که با حضور نخبگان دانشگاهی داشتیم، انجام شده اما هنوز در خصوص کل هزینه جمع بندی نکردهایم.
وی ضمن اشاره به حضور معاون سابق برنامه ریزی در جلسات بازآرایی لایحه برنامه سوم گفت: ایشان چندین بار حضور یافتند و همکاران با ایشان در ارتباط بودند. البته اعضای تیم سابق چون مبالغ خود را دریافت کرده بودند به صورت خاص در جلسات حضور نیافتند. ما از آنان دعوت کردیم اما آنها تنها خود را ملزم به ارائه توضیحات در صحن شورای شهر میدانستند. البته تقریبا مستندسازی ها و کارهایشان ابهامی نداشت و روشن و شفاف بود.
اشرفی تصریح کرد: سند راهبردی مبارزه با فساد تهیه شده و ما میخواهیم به عنوان یکی از اسناد پشتیبان برنامه سوم به صورت عملیاتی آن را در نظر بگیریم. ما این تعهد را در خود احساس می کنیم که این سند در حد سند باقی نماند و یک برنامه عملیاتی ارائه کنیم.