فرهنگسازی، قدرتمندتر از قانون جلوی حیوانآزاری میایستد

مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی درباره اخبار منتشرشده درباره حیوانآزاریها ارائه کرد.
به گزارش ایلنا مجید خرازیان مقدم با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست متولی حیات وحش کشور است، گفت: هرگونه حیوان آزاری از نظر این سازمان مذموم و مستوجب پیگیری قانونی است.
وی ادامه داد: در طی سالیان اخیر افرادی که مرتکب اعمالی نظیر شکنجه، آزار و آسیب به حیوانات شده اند و یا در فضای مجازی تصاویر مربوط به حیوان آزاری را منتشر کردند، توسط دفاتر حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند ولی از آنجاییکه خلاء قانونی برای برخورد قاطع با متخلفان حیوان آزاری وجود دارد، در برخی موارد برخورد با متخلفان مشکل است.
مقدم تصریح کرد: پیشنویس لایحه ممنوعیت حیوان آزاری با استفاده از نظرات کارشناسان و حقوق دانان توسط سازمان حفاظت محیط زیست تدوین شد و پیشنویس مذکور در سال ۱۳۹۴ برای طی شدن مراحل تصویب با قید فوریت تقدیم به معاون اول رییس جمهور شده و در جلسات کمیسیون لوایح هیات دولت مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به اهمیت موضوع حقوق حیوانات و خلاء قانونی در این زمینه و با عنایت به انتظارات افکار عمومی و پای بندی جامعه اسلامی ما به آموزه های دینی، اصول اخلاقی و حس حیوان دوستی به طور مستمر، از جمله در آخرین مکاتبه با دبیر کمیسیون لوایح هیات دولت در مورخ ۲۴مهر ماه ۱۳۹۷ پیگیر تصویب و تقدیم آن به مجلس شورای اسلامی بوده است.
مقدم یاد آور شد: با وجود آنکه قوانین می توانند در برابر حیوان آزاری اثر بازدارنده داشته باشند ولی بیش از هر چیز به فرهنگ سازی در زمینه محیط زیست همچنین ایجاد حس حیوان دوستی نیاز داریم که وظیفه ای است ملی و همه ارکان آموزشی از ابتدایی تا دانشگاهی و جراید و رسانه هایی نظیر صدا و سیما نقش بسیار مهمی در فرهنگ سازی به خصوص در ارتباط با حفظ طبیعت و جلوگیری از آسیب و آزار حیوانات دارند.