ضرورت توسعه فعالیت های موسسات حفاظتی و مراقبتی در راستای کاهش جرم/ آموزش مستمر فعالان حوزه مراقبتی و حفاظتی در دستور کار
معاون هماهنگ کننده ناجا با بیان اینکه توسعه فعالیت های موسسات حفاظتی و مراقبتی و آموزش مستمر فعالان این حوزه در دستور کار است، گفت: این موسسات باید حمایت و تجهیز شوند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار ایوب سلیمانی در هفتمین گردهمایی موسسات حفاظتی و مراقبتی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حریم، حرم و شهیدان عرصه نظم و امنیت اظهار داشت: فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی را به آحاد فرماندهان و کارکنان ناجا و خانواده های محترمشان و مردم شریف ایران اسلامی تبریک میگویم.
وی افزود: علی رغم نیت، برنامهریزی و اراده دشمن برای برهم زدن امنیت و آرامش جامعه امروز شاهدیم با همت و مجاهدت نیروهای مسلح به ویژه سبزپوشان ناجا امنیت مطلوبی در کشور حاکم است.
معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: دشمنان نظام اسلامی و کشور همواره در صدد توطئه چینی هستند ولی با عنایت خداوند و به برکت خون شهدا و عنایات خاصه حضرت ولی عصر (عج) همه توطئه هایشان ناکام و کور مانده و موفقیت از آن امت اسلامی است.
این مقام عالی انتظامی تأکید کرد: از تمام کسانی که برای حفظ و تأمین امنیت تلاش و جانفشانی میکنند به سهم و قدر خود تشکر و قدردانی میکنم.
وی در ادامه بیان کرد: تأمین امنیت، انضباط و آسایش فردی و عمومی مردم و همچنین صیانت و پاسداری از ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی رسالت ناجا است.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به گستردگی و تنوع مأموریتی پلیس خاطر نشان کرد: حوزه عمل نیروی انتظامی وسیع است و بیشترین سطح تعاملی و ارتباطی حاکمیت با آحاد جامعه را نیروی انتظامی بر عهده دارد.
سردار سلیمانی اضافه کرد: براساس آماری که دولت سال گذشته منتشر کرد، از ۸ هزار و ۹۰۰ درگاه حاکمیتی با مردم ، حدود هزار و ۶۰۰ مورد به ناجا باز میگردد که در این حوزه نیروی انتظامی حائز مقام اول و قوه قضائیه مقام دوم را داراست.
معاون هماهنگ کننده ناجا تصریح کرد: در شرفیابی تعدادی از فرماندهان به محضر مقام معظم رهبری در سال ۹۵ ، معظم له فرمودند "نیروی انتظامی باید در تمام جغرافیا حضور داشته باشد و به همه موضوعات بپردازد، همه به ناجا کمک کنند به ویژه مردم" و همچنین تأکید کردند "نرم های جهانی را برای تأمین امنیت رعایت کنید".
سردار سلیمانی یادآور شد: براساس حداقل نرم جهانی، به ازای هر ۱۲ تا ۱۵ هزار نفر باید یک ایستگاه پلیس وجود داشته باشد تا در حوزه نظم آفرینی و تأمین امنیت ایفای نقش کند.
وی افزود: ما به علت پراکندگی، گسترش سرزمینی، جغرافیای جرم و ... با نرم جهانی فاصله داریم اما برای رسیدن به آن و تحقق مطالبات رهبری تلاش ویژهای داریم.
سردار سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم بهره مندی از ظرفیت پیشکسوتان حوزه نظم و امنیت عنوان کرد: باید بتوانیم ظرفیت بزرگ و عظیم پیشکسوتان را در چرخه امنیت فعال نگه داریم.
وی با اشاره به فعالیت و خدمات موثر موسسات حفاظتی و مراقبتی عنوان کرد: بر توسعه فعالیت مراکز حفاظتی و مراقبتی تحت نظارت پلیس تأکید داریم چراکه معتقدیم فعالیت این موسسات در کاهش وقوع جرم موثر است.
سردار سلیمانی تأکید کرد: جامعه بزرگ موسسات حفاظتی و مراقبتی جزء خانواده عظیم نیروی انتظامی هستند و به نوعی استقلال نسبی دارند یعنی استقلال مستقل ندارند.
وی تأکید کرد: موسسات حفاظتی و مراقبتی باید به نیروی انتظامی پاسخگو باشند و افراد حائز صلاحیت در این موسسات فعالیت کنند.
این مقام عالی انتظامی تأکید کرد: مصمم به توسعه همه جانبه موسسات حفاظتی و مراقبتی هستیم و بر این باوریم این موسسات در راستای توسعه امنیت به نیروی انتظامی کمک می کنند و در آینده شاهد همکاری های گسترده تری با آنها خواهیم بود.
سردار سلیمانی بر بازنگری در بخشی از آیین نامه فعالیتی موسسات حفاظتی و مراقبتی، تبلیغ و ترویج فعالیت های این موسسات، راه اندازی اتوماسیون یکپارچه اداری و ... تأکید کرد و گفت: آموزش مستمر فعالان حوزه مراقبتی و حفاظتی باید در دستور کار باشد و در این راستا می توان از ظرفیت دانشگاه های علمی و کاربردی نیروی انتظامی بهره برد.
معاون هماهنگ کننده ناجا با بیان اینکه توسعه فعالیتی موسسات حفاظتی و مراقبتی در دستور کار است، گفت: این موسسات باید حمایت و تجهیز شوند.
اقدامات حفاظتی و مراقبتی تعطیل بردار نیست
گفتنی است، پیش از سخنان معاون هماهنگ کننده ناجا ، دکتر "محمدباقر الفت" معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه در سخنانی اظهار داشت: همواره باید بر فعالیت موسسات حفاظتی و مراقبتی نظارت داشت.
وی افزود: نظارت های کاغذی، زمانبر هستند و فاکتورهای دقت و سرعت در آنها پایین است و باید نظارت ها به سمت و سوی الکترونیکی برود.
این مقام مسئول با بیان اینکه اقدامات و فعالیت های موسسات حفاظتی و مراقبتی تعطیل بردار نیست بر آموزش نیروهای این موسسات تأکید کرد و گفت: آموزش باعث کاهش خسارات و افزایش سرمایه های اجتماعی پلیس می شود.
سردار سلیمانی بر لزوم حمایت همه جانبه از فعالان موسسات مراقبتی و حفاظتی تأکید کرد و گفت: براساس سخنان مسئولان این حوزه حدود ۱۰۰ هزار نیرو در موسسات حفاظتی و مراقتبی فعالیت می کنند و ما آمادگی داریم این ۱۰۰ هزار نیرو را به عنوان "دیده بان پیشگیری" شناسایی و کددار کنیم تا روند گزارش عملکرد طی یک فرآیند الکترونیکی و از طریق سامانه ها ثبت شود تا امکان رصد و پیگیری امور بیشتر از قبل محقق شود.
گفتنی است در پایان هفتمین گردهمایی موسسات حفاظتی و مراقبتی برترین های این حوزه تجلیل و تقدیر شدند.