مشاور وزیر بهداشت تاکید کرد:
ممنوعیت ارجاع بیمار به خارج از مراکز درمانی برای تهیه ملزومات پزشکی
مشاور وزیر و رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت نسبت به مطلب منتشره در خبرگزاری ایلنا در تاریخ 26 شهریور ماه با عنوان" کمبود لوازم معمولی پزشکی برای کنترل عفونت در بیماستانها/هشدار نسبت به زیادهروی در استفاده مجدد از تجهیزات" به نقل از رئیس مرکز تحقیقات ایدز بیمارستان امام خمینی واکنش نشان داد.
به گزارش ایلنا، در متن ارسالی عباس زارعنژاد، مشاور وزیر و رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت آمده است: موضوع سلامت آحاد جامعه یکی از حساس ترین خدمات اجتماعی است که این وزارتخانه نسبت به آن حساسیت جدی داشته و با تشکیل کمیته های کنترل عفونت های بیمارستانی کلیه فرایندهای مرتبط و خدمات بیمارستانی را بطور مستمر مورد بررسی و بازنگری قرار می دهد. تصمیمات کمیته های یاد شده تماما براساس مطالعات علمی و شواهد متقن اتخاذ میگردد. طی هفته های گذشته سخنگوی وزارت بهداشت نیز طی نشست خبری هفتگی در این خصوص اطلاعات و توضیحات جامعی را دراختیار رسانه ها قرار دادند تا از ایجاد نگرانی بی مورد در جامعه کاسته شود.
همچنین به استناد اظهارات مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، این وزارتخانه برای کنترل عفونت بیمارستانی، راهنماهای بالینی و پروتکل های درمانی بسیاری را به اجرا گذاشته و عفونت های بیمارستانی به صورت جدی و براساس استانداردها، بطور مستمر کنترل و پایش می شود.
شایان ذکر است در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی نه تنها در سطح ملی و منطقه ای بلکه در سطح بین المللی از نظر رعایت استانداردها، در سطح بسیار بالایی قرار دارد. تجهیزات پزشکی در کشور توسط ۲۲۰۰ شرکت وارد کننده، ۶۱۰۰ کمپانی تولیدکننده بین المللی که علیرغم این گستردگی در حوزه تجهیزات پزشکی، همگی ممیزی علمی و فنی وزارت بهداشت را پشت سر گذاشته و همچنین بیش از ۱۰۰۰ شرکت تولیدکننده داخلی تامین می شود. علاوه بر این در کشور بیش از ۲۸۰ هزار قلم تجهیزات و ملزومات پزشکی وجود دارد.
اینکه اظهار می شود در یک مرکز درمانی، تجهیزات پزشکی در دسترس نیست، عبارت دقیقی نیست؛ چراکه وزارت بهداشت از ابتدای امسال، برنامه ریزی های لازم برای تامین تجهیزات پزشکی از طریق محصولات وارداتی و تولید داخلی را انجام داده است و در حال حاضر مشکلی در این زمینه وجود ندارد. تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور تحت نظارت و پایش جدی وزارت بهداشت قرار دارد و در این زمینه نیز دستگاه های نظارتی در زمینه نظارت بر بازار تجهیزات پزشکی و برخورد با متخلفان، فعالیت دارند.
یکی از اقدامات وزارت بهداشت در ماه های اخیر را راه اندازی سامانه مدیریت تجهیزات پزشکی بر روی سایت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: در این سامانه دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان ها درخصوص تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود در بستر وب، اطلاعات را به صورت روزانه وارد می کنند و پس از تحلیل اطلاعات، تصمیم گیری در این زمینه انجام می شود در خاتمه تاکید می گردد براساس دستورالعمل معاونت درمان وزارت بهداشت، هیچ یک از مراکز درمانی در کشور، حق ارجاع بیماران برای تهیه ملزومات پزشکی به خارج از این مراکز را ندارند و مردم در صورت مشاهده تخلف، می توانند با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس گرفته و تخلف را گزارش دهند.