محسن هاشمی:
رفتارهای افراطی به عزاداری حسینی آسیب میزند/شهردار تابع قانون است اما لازم است که قانون درست تفسیر شود
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه انقلاب به تعبیر امام خمینی از دل محرم و صفر زاده شد، گفت: چرا با سیاسی و جناحی کردن مراسم عزاداری و بکار بردن تعابیری دور از تقوا و سیره اهل بیت، به جای جاذبه، دافعه ایجاد میکنیم و این تصور خطاست که ما با مصادره عزاداری حسینی برای یک سلیقه و کوچک کردن چتر عالمگیر عزای حسین بخواهیم به انقلاب و ولایت خدمت کنیم، این خدمت نیست خیانت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن هاشمی (رئیس شورای شهر تهران) با اشاره به فرارسیدن ایام عزاداری سالار شهیدان، گفت: . واقعه کربلا مختص شیعیان نیست. تعابیری که بزرگان اهل سنت در تعظیم وتکریم حماسه حسینی دارند، کمتر از علمای شیعه نیست. هموطنان مسیحی، یهودی و زرتشتی ما نیز در تکریم و تعظیم و حرمت نهادن به عزداری حسینی، احساسات زیبا و انسانی وصف نشدنی دارند که مجموعه این عواطف نشان میدهد کشور ما در دهه محرم به حسینیه ایران تبدیل میشود.
وی ادامه داد: شاید بتوان گفت برخی رفتارهای افراطی ما شیعیان، بخصوص در استفاده از ابزارها، اشعار و آواها، بیشترین آسیب را به عزاداری حسینی وارد میکند و به تعبیر شهید مطهری مظلومتر از خود امام حسین(ع)، عزاداری حسینی است که به دست ما تحریف شده است. البته مقصود شهید مطهری عمدتا نقد خرافات و تحریفات در روضههاست که استفاده میشود تا بیشتر مردم را بگریانند.
وی با بیان اینکه؛ امروز دولتی کردن، هیجانی کردن و سیاسی کردن عزاداری حسینی سه آسیبی است که علاوه بر تحریفهای مورد نظر شهید مطهری عزاداری حسینی را تهدید میکند، افزود: هماکنون نیز حضور هر ساله بیش از ده میلیون زائر اربعین در عراق بدون استفاده از امکانات حکومتی و صرفا براساس عشق وارادت مردم به اباعبداللهالحسین صورت می گیرد، بنابراین جریانی که میخواهد عزاداری اهل بیت را وابسته به دولت و بودجه دولتی کند، به جای خدمت، ناخواسته به آن آسیب میزند.
رئیس شورای شهر با بیان اینکه استفاده از ادبیات نامناسب به فرهنگ عاشورایی آسیب میزند، گفت: استفاده از نواهای غیرمتناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی و تاسی از موسیقیهای شبیه جاز برای عزاداری، یا بکار بردن اشعاری با سطح ادبیات و تعابیر نازل درحالیکه ادبیات فارسی گنجیهای غنی و بینظیر از ادبیات آیینی را در خود جای داده است، تکریم اهل بیت نیست، بلکه تخفیف آلالله است، رفتارهایی نظیر قمهزنی یا استفاده از ابزارهایی که به بدن فرد عزادار و کودکان آسیب میزند، مغایر با سیره وروش ائمه است.
وی ادامه داد: سومین آسیب، سیاسی کردن عزاداریهاست، زمانی که در روایات و فقه ما، باب حسینی برای همه حتی غیرمسلمانان گشوده است، چرا برخی مداحان و سخنرانان تعابیری بکار می برند که موجب گریزان شدن اکثریت جامعه از این نوع مراسم میشود؟، آیا هر شخصی که به عنوان خادمی و غلامی اباعبدالله افتخار میکند نباید طوری عمل کند که نسل جوان، نخبگان و همه اقشار جامعه جذب این مشعل هدایت و کشتی نجات شوند؟
وی با بیان اینکه انقلاب به تعبیر امام خمینی از دل محرم و صفر زاده شد، گفت: چرا با سیاسی و جناحی کردن مراسم عزاداری و بکار بردن تعابیری دور از تقوا و سیره اهل بیت، به جای جاذبه، دافعه ایجاد میکنیم و این تصور خطاست که ما با مصادره عزاداری حسینی برای یک سلیقه و کوچک کردن چتر عالمگیر عزای حسین بخواهیم به انقلاب و ولایت خدمت کنیم، این خدمت نیست خیانت است.
وی افزود: بخش فرهنگی مدیریت شهری به جای وابسته کردن هیئات عزاداری، باید تلاش خود را در جهت تقویت فرهنگ اصیل عزاداری حسینی بکار بکار گیرد و در این راه از صاحب نظران، نخبگان و هنرمندان استفاده کند تا با فراگیر شدن فرهنگ حسینی در جامعه، بتوان فساد، ظلم و رانت و تخلفات را ریشه کن کرد و هدف حماسه عاشورا را محقق نمود و در این مسیر از همه اساتید حوزه و دانشگاه و محققین و اهل نظر دعوت میکنیم تا دیدگاههای ارزشمند خود را در اختیار مدیریت شهری قرار دهند و بتوانیم گام کوچکی در راه این رسالت بزرگ برداریم.
هاشمی همچنین در حاشیه جلسه با بیان اینکه افشانی در جلسه امروز از فعالیتهای شهرداری، گزارشی ارائه کرد، گفت: ایشان در در مورد مسائل همچون بانک شهر، پروژههای عمرانی، مذاکره با تعاونی سپاه در مورد طلبهای شهرداری صحبت کرده و همچنین برخی از اعضای شورا نیز در رابطه با نحوه نگاه به انتصابات، مدیریت، تخصصها و ... توضیح داد.
وی ادامه داد: افشانی در مورد حضور خود در شهرداری تهران گفت که تابع قانون است، اما لازم است که قانون درست تفسیر شود.