مدیرکل بهزیستی استان تهران در گفتوگو با ایلنا:
هشدار نسبت به افزایش فشار اقتصادی بر مددجویان بهزیستی و کاهش کمک خیرین/پاسخگویی به مطالبات مردم سخت شدهاست
مدیرکل بهزیستی استان تهران ضمن هشدار به افزایش فشار اقتصادی بر مددجویان بهزیستی گفت: اگر این شرایط سخت اقتصادی تداوم پیدا کند، احتمال آسیبپذیری این بخش از جامعه که کمبرخوردار هستند، بیشتر شود.
داریوش بیات نژاد (مدیرکل بهزیستی استان تهران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و تحت تاثیر قرار گرفتن معیشت خانوادهها وضعیت آسیبهای اجتماعی و بحرانهای ناشی از آن ارزیابی شده است یا خیر و اینکه این مساله تا چه میزان میتواند در بروز انواع آسیبها تاثیرگذار باشد، بیان داشت: شرایط اقتصادی سخت فعلی و افزایش تورم، بخشهای مختلف جامعه به خصوص طبقه متوسط به پایین را در تنگنا و فشار بیشتری قرار داده است، به خصوص افراد جامعه هدف بهزیستی که به لحاظ برخورداری از امکانات معیشتی، اقتصادی و کسب درآمد در مرتبه پایینتری قرار دارند.
او افزود: در حال حاضر مطالبات مردم به خصوص جامعه هدف بهزیستی بالا رفته است و سختیهایی را هم حتی در مسیر پاسخگویی داریم که کار را برای ما مشکل کرده است. شرایط مردم سخت شده و بخشی از مردمی که با ما در ارتباط هستند به سختی روزگار میگذرانند.
بیاتنژاد گفت: طبیعی است که وقتی افراد از لحاظ مشکلات معیشتی و اقتصادی در تنگنا قرار میگیرند، در مقایسه با دیگر افراد جامعه بیشتر در معرض آسیب هستند. اگر این شرایط سخت اقتصادی تداوم پیدا کند، احتمال آسیبپذیری این بخش از جامعه که کمبرخوردار هستند، بیشتر شود. البته فکر میکنم که مجموعه دولت و افرادی که مسئولیت دارند، توجهاتی به این بخش میکنند تا چارهای اندیشیده شود تا کمترین آسیب را ببینند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم؛ بستههایی که در بخشهای مختلف دولت صحبت از آن شده است، به زودی به این افراد تخصیص پیدا کند؛ همچنین سازمانها و نهادهای حمایتی که اقشار ضعیف و آسیبدیده اجتماعی را تحت حمایت دارند، بتوانند خدمات را هم به لحاظ کمیت و هم به لحاظ کیفیت گسترش دهند.
او در در پاسخ به این سوال که آیا در ماههای اخیر پژوهشی در رابطه با میزان اثرگذاری شرایط اقتصادی در بروز آسیبهای اجتماعی توسط بهزیستی صورت گرفته است؟ گفت: کارهای پژوهشی بیشتر در مراکز دانشگاهی و سازمانهایی انجام میشود که این وظیفه را برعهده دارند. ما به صورت روزانه و مصداقی با آسیبهای اجتماعی روبهرو هستیم و میبینیم که فشار و تنگناهای جامعه هدف نسبت به چند ماه قبل به مراتب بیشتر شده است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه قیمت یکسری از اقلام مثل تجهیزات حوزه توانبخشی که باید به معلولان اختصاص پیدا کند، بالا رفته است و این در حالی است که میزان اعتبار سازمان کم است و بیش از این اعتبار نیز تخصیص پیدا نمیکند، مگر اینکه در صورت بروز مسائلی خاص اعتبار بیشتری تخصیص پیدا کند.
وی ادامه داد: در این شرایط مبلغ اعتباری که برای یک سال تعیین شده، پاسخگوی نیازهایی که تورم ایجاد کرده، نیست. هرچند که در شرایط خاص مردم هم در کنار سازمان بودهاند، اما این تنگناها در شرایط سخت اقتصادی در مشارکتهای مردمی هم اثر گذاشته است، چراکه کسب و کار خیرین هم با مشکل مواجه شده و توان حمایتی آنها را کاهش داده است.
بیاتنژاد درباره مناطق حاشیهنشین و در واکنش به اینکه این مناطق مقدمات ناامنی را در شهرها فراهم میکنند، بیان داشت: وقتی که کلمه حاشیهنشینی مطرح میشود و در کنار آن کلمه آسیب هم به کار برده میشود، زیبنده نیست؛ چون بیش از 15 میلیون جمعیت کشور در حاشیه مناطق شهری و کلانشهرها زندگی میکنند، آنها انسانهای متعهد هستند، از همین رو قضاوت باید اینچنین باشد که هر فرد در جامعه اگر از لحاظ برخورداری و امکانات رفاهی آرامش نداشته باشد و از آن محروم باشد و به حداقلها حتی نزدیک نباشند، احتمال اینکه در مقایسه با دیگر افراد جامعه در معرض آسیب قرار بگیرد، وجود دارد، اما اینکه حاشیهها آسیب هستند را قبول نداریم.
مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه گفت: در بخشی از مناطق حاشیه شهرها و کلانشهرها جمعیتی متمرکز شده است که به لحاظ اشتغال، کسب درآمد، اقتصاد و معیشت در تنگنا هستند و تنگناها شاید آستانه صبر و تحمل آنها را کاهش داده است، اما در هر صورت این شرایط در کشور ایجاد شده است، اگرچه مردم صبوری داریم، اما انتظار داریم که مسئولان نیز تمام توان خود را به کار گیرند تا یکسری از افراد با اولویت و با سرعت بیشتری تحت حمایت قرار گیرند.