کلانتری در همایش تجلیل از محیطبانان نمونه:
هیچ طرح توسعهای آببَر درون سرزمین را تایید نمیکنیم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید کرد: 1ریشه تخریب محیط زیست فقر است و فقر با سرمایهگذاری و توسعه ریشهکن میشود.
به گزارش ایلنا، عیسی کلانتری عصر امروز در همایش تجلیل از محیطبانان برگزیده کشور که در هتل پارس مشهد برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه نیمی از جمعیت هفت هزار نفری سازمان حفاظت محیط زیست کشور به جامعه محیطبانی تعلق دارد، گفت: این جمعیت تنها نیاز ۵۰ درصدی حوزه محیطبانی را تأمین میکنند و بر این اساس، طی مذاکرات صورت گرفته با سازمانهای استخدامی ذیربط مقرر شده است هر سال ۳۰۰ محیطبان به استخدام سازمان حفاظت محیط زیست درآمده و امیدواریم با گذراندن دورههای آموزشی لازم در دانشکده محیطبانی، توانمندسازی محیطبانان به لحاظ علمی و فنی به سطح مطلوب و مورد انتظار ارتقا یابد.
وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست یک وظیفه اصلی دارد که آن را از تمامی سازمانها و وزارتخانهها متمایز کرده است، اظهار داشت: حفظ حقوق نسلهای بعد تنها برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است و حفظ منابع ژنتیک، اساسیترین حقی است که آیندگان به آن نیازمند بوده و باید این منابع در زیستگاهها به بهترین شکل ممکن توسط محیطبانان حفاظت شود.
معاون رئیسجمهور با اشاره به وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست در رفع مشکلات محیطبانان تصریح کرد: انتظار قانونی سازمان از محیطبانان نیز حفظ منابع حیاتی است و امیدواریم با اصلاح ساختار پیچیده اداری و مدیریتی سازمان بتوانیم کشور را به وضعیت مطلوب حفاظتی دراین حوزه برسانیم.
کلانتری ضمن ابراز تاسف از ساختار پیچیده حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: پیش ازاین ارزیابی پروژههای توسعهای کشور به دلیل ضعف تخصصی سازمان بیش از ۱۲ سال طول میکشید و با این اوصاف طرح ارزش اقتصادی خود را از دست میداد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۶۰ پروژه توسعهای کشور با بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بین ۳ تا ۱۴ سال در سازمان معطل میماند، ابراز داشت: این عملکرد از سوی سازمانی که سرنوشت مملکت و توسعه اقتصاد کشور اینگونه به آن وابسته است، به دلیل تمرکز بیش از حد در سطح سازمان بود که مشابه آن در هیچ ارگان نظامی و انتظامی موجود نبوده است و امروز با تفویض اختیارات سازمانی تمرکززدایی صورت گرفته، توانستهایم از بروز فساد دراین سازمان پیشگیری کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست به موضوع تقابل توسعه کشور با محیط زیست اشاره و بیان کرد: محیط زیست و توسعه مکمل هم هستند و ریشه تخریب محیط زیست فقر است که جز با سرمایهگذاری و توسعه ریشهکن نخواهد شد.
کلانتری ادامه داد: امروز در سازمان حفاظت محیط زیست هیچ پروژهای بیش از ۴۵ روز هیچ حق توقف ندارد و همه کارکنان موظفند با رعایت ضوابط و در چارچوب قانون و با پرهیز از یکسویهنگری، خواستهای منطقی مردم را پاسخگو باشند.
وی بزرگترین مشکل ایران را مشکل کمآبی دانست و یادآور شد: ۸۰ درصد صنایع جهان در کنار سواحل است، در حالی که در ایران این موضوع به کمتر از سه درصد در سواحل و دو درصد در جنگلها میرسد. این سیاستگذاری اشتباه بوده و لازم است صنایع آببَر به سواحل منتقل شوند.
معاون رئیسجمهور افزود: به دلیل وضعیت حاد آبی کشور، هیچ طرح توسعهای آببَر درون سرزمین را تایید نخواهیم کرد و تمامی طرحهای توسعهای و صنایع فولاد و پتروشیمی باید به مناطق مستعد و دارای پتانسیل منتقل شوند.
کلانتری با بیان اینکه این الگوی توسعه غلط، کشور را با مشکلات عدیده روبرو کرده است، به کشور آلمان اشاره کرد که بهرهوری سرمایههایش بیش از هشت برابر ایران است، در حالی که محیط زیستشان را نیز بسیار عالی حفظ کردهاند.
وی اضافه کرد: استراتژی موثری برای حفظ محیط زیست کشور بکار گرفته شده و امروز سازمان حفاظت محیط زیست حافظ علمی محیط زیست کشور است.
این مقام مسئول به خبرسازی های اخیر برخی رسانهها با هدف تخطئه محیط زیست کشور اشاره و عنوان کرد: برخی خبرسازان در جهت تقابل با منافع ملی در حرکتند، ولی سازمان محیط زیست با هوشیاری در مسیر منافع ملی و نه برای خوشامد دیگران و در مسیر رسیدن به اهداف سازمانی خود حرکت میکند.