خبرگزاری کار ایران

محسن هاشمی در آیین رونمایی سامانه بازار کار داخل شهرداری:

برخی زیرپاگذاشتن شایسته‌سالاری را جوان‌گرایی معرفی کردند/تورم نیروی انسانی متخصص و تحصیل کرده داخلی

برخی زیرپاگذاشتن شایسته‌سالاری را جوان‌گرایی معرفی کردند/تورم نیروی انسانی متخصص و تحصیل کرده داخلی
کد خبر : ۶۳۲۲۵۶

رییس شورای شهر تهران گفت: ترجیح رابطه به ضابطه و زیرپاگذاشتن شایسته‌سالاری را جوان‌گرایی معرفی کرده‌اند.

به گزارش ایلنا، محسن هاشمی (رییس شورای شهر تهران) در آیین افتتاحیه سامانه بازار کار داخل که از سوی معاونت منابع انسانی شهرداری تهران برگزار شد، افزود: شاهد آغاز فعالیت سامانه بازار کار داخل شهرداری تهران هستیم، سامانه‌ای که به تعبیری می‌توان  آن را، ویترین و محل نمود سرمایه اصلی شهرداری تهران که نیروهای توانمند آن هستند، نامید.

رییس شورای شهر تهران در ادامه اظهار داشت: همانطور که می‌دانید پیروزی انقلاب اسلامی، در شرایطی اتفاق افتاد که نسل انقلاب از نظر منابع انسانی برای آن آماده نبودند، یکی از عوامل این عدم آمادگی، وضعیت کلی منابع انسانی در کشور و پایین بودن نرخ آموزش به خصوص در مقاطع عالی بود و علت دوم، پایین بودن نرخ تحصیلات عالی و آکادمیک در طیف انقلابی. است.

وی با بیان این مطلب که با تورم نیروی انسانی متخصص و تحصیل کرده داخلی مواجه هستیم، یادآوری کرد: متاسفانه متناسب با توانمندی وتخصص خود مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و  موجب وارد شدن سه آسیب به جامعه می‌شوند.

هاشمی آسیب‌های ناشی از عدم بکارگیری نیروهای متخصص در حوزه‌های تخصصی‌شان را به بخش خانواده، نظام آموزش عالی و در نهایت آسیب به دستگاه‌های اجرایی دانست و افزود: آسیبی که به خانواده و خود این متخصصان جوان وارد می‌شود، این پیامد را دارد که با عدم استفاده از توانمندیشان دچار نارضایتی، رخوت و یاس و ناامیدی می‌شوند و برخی از آنها در برابر فرصت‌های شغلی و تحصیلی خارج از کشور، گزینه مهاجرت را انتخاب می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین آسیبی که به نظام آموزش عالی وارد می‌شود این است که با هزینه قابل توجه‌، نیرو تولید می‌کند اما زمانی که از این نیروها استفاده صحیح نشود، عملا منابع سیستم آموزشی کشور هدر می‌رود.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در تشریح آسیب به دستگاه‌های اجرایی نیز گفت: عدم استفاده از نیروهای متخصص در جایگاه شغلی متناسب موجب می‌شود که بجای نیروهای توانمند، متخصص، به روز و با انگیزه و انرژی از نیروهای فرسوده با تخصص و انگیزه کمتری استفاده می‌کند و بهره‌وری در آن به شدت کاهش می‌یابد.

وی آسیب‌های برشمرده را نتیجه یک نوع انسداد مدیریتی دانست و ادامه داد: مدیرانی که ازجوانان نسل اول انقلاب و نسل دوم مسئولان کشور هستند حاضر به واگذاری قدرت خود به نسل بعد نمی‌شوند و با تداوم حضور در مسئولیت‌های اجرایی، با گذشت زمان، به سن مسئولان کشور اضافه می‌شود و کم کم مطالبه جوانگرایی به یکی از شعارهای مشترک مسئولان ارشد کشور تبدیل می‌گردد.

هاشمی ازجمله آسیب‌هایی که به موضوع جوانگرایی وارد می‌شود را بکارگیری افراد فاقد تجربه و تخصص لازم در مناصب بالای مدیریتی برشمرد و گفت: ترجیح رابطه به ضابطه و زیرپاگذاشتن شایسته سالاری را جوانگرایی معرفی کردند.

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نیروهای فعال در یک دستگاه بزرگ اجرایی مانند شهرداری تهران، انتظار داشته باشند فرایند رشد سازمانی به شکلی علمی و منصفانه طی شود، انتظار به حقی است تاکید کرد: زمانی که فرد براساس تخصص و توانمندی خود جذب یک سازمان می‌شود، انتظار دارد با تلاش و عملکردی که از خود بجا می‌گذارد، از نظر شغلی ترقی کند و اگر ما براساس معیارهای غیرعلمی و اجرایی، مانند مسایل باندی وجناحی یا خانوادگی، مدیری را خارج از چرخه شایسته‌سالاری منصوب کنیم عملا انگیزه نیروهای سازمان برای ارتقا و رشد مخدوش می‌شود و احساس می‌کنند عملکرد بهتر لزوما به ارتقا منجر نمی‌شود.

وی ادامه داد: در حالیکه ما باید معیارهایی شفاف، نظیر تجربه، تخصص، توانمندی، عملکرد و بهبود را به عنوان معیارهای انتصاب در سازمان درنظر بگیریم و با این حجم نیروی انسانی که در درون شهرداری تهران وجود دارد، حتی الامکان از نیروهای خارج سازمانی استفاده نکنیم.

هاشمی یکی از راهکارهای عملی ، جوانگرایی و شایسته‌سالاری را  شفافیت در انتصاب‌های مدیریتی بیان کرد و افزود: وقتی ما برای انتخاب یک هنرپیشه یا صدابردار و عکاس، فراخوان می‌دهیم، داوری تشکیل می‌دهیم، کاندیدا معرفی می‌کنیم و درنهایت فرد برگزیده را انتخاب می‌کنیم، چه اشکالی دارد مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، انتصابات مدیریتی ما شفاف باشد.

وی تاکید کرد: برای انتصاب‌ها باید معیارها و کف صلاحیت‌ها را مشخص و فراخوان بدهیم، بعد هیات داوری مشخصی داشته باشد که سوابق افراد را بررسی و فهرست کاندیداها را مشخص کند وسپس با آن‌ها مصاحبه کند و سپس کاندیدای برگزیده را معرفی کند وهمه این ها در فرایندی شفاف وقابل دسترسی برای عموم انجام شود تا افرادی که متقاضی بودند و کاندیدا نشدند بتوانند خود را با کاندیداها مقایسه کنند  و کاندیدای این پست نیز اولا به عنوان کسانی که واجد شرایط چنین پستی هستند معرفی بشوند تا در پست‌های مشابه امکان انتصابشان فراهم شود و هم بدانند که براساس چه معیارهایی انتخاب نشدند وفرد برگزیده چه برتری‌هایی نسبت به آنها دارد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این امکان در سامانه بازار کار داخل می ژ‌تواند محقق شود، گفت: یعنی هر مدیری که می‌خواهد انتصابی را درون شهرداری انجام دهد از درون مجموعه فراخوان بدهد و بتواند گزینه‌های از افراد متقاضی  را دراختیار داشته باشد و براساس معیارهایی شفاف از بین آنها شایسته‌ترین را گزینش کند.

وی در پایان اجرای این فرایند را تحقق بخشی از شعار شهرشیشه‌ای و شفاف دانست که لیست امید آن را وعده داده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز