حمید محمدی اعلام کرد:
صدور ویزای حج تمتع از اواخر خردادماه
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به این برنامهریزیها، با توجه به این برنامهریزیها، مناسبترین سامانه فروش اینترنتی، کالاهای ایرانی مورد علاقه حجاج را با شرایط مناسبی ارایه میکند.
به گزارش ایلنا، حمید محمدی در برنامه روی خط خبر شبکه خبر به تشریح فرآیند حج تمتع ۹۷ پرداخت و اظهار کرد: تمامی مقدمات حضور ۸۵ هزار و ۲۰۰ نفر از حجاج کشورمان در قالب ۵۸۳ کاروان در حج سالجاری فراهم شده است.
وی افزود: برنامههای آموزشی حجاج در حال اجرا است و برنامهریزیها برای شروع اعزامها درتاریخ ۲۷ تیرماه انجام شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به تقسیم حجاج به دو دسته مدینه قبل و مدینه بعد، گفت: اعزامهای مدینه قبل از ۲۷ تیرماه تا ۱۹ مرداد ماه و اعزامهای مدینه بعد از ۸ مرداد تا ۲۴ مرداد انجام میگیرد.
محمدی با اشاره به تعداد دارندگان فیش حج تمتع نیز اظهار کرد: حدود یکمیلیون و ۳۵۰ هزار نفر در نوبت انتظار حج تمتع هستند که به ترتیب در سالهای آتی اعزام خواهند شد.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره صدور روادید برای زائران حج تمتع توضیح داد: بعد از دریافت مدارک زائران، اطلاعات گذرنامهای حجاج در سامانه وزارت حج عربستان ثبت میشود و بعد از تایید توسط عربستان، روادید توسط بخش روادید سازمان حج و زیارت چاپ و در اختیار حجاج قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: فرآیند صدور ویزای حج تمتع عملا از بعد از ماه شوال و در اواخر خرداد ماه آغاز میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره تعداد ایستگاههای پروازی نیز اظهار کرد: امسال زائران کشورمان از ۲۰ ایستگاه پروازی عازم سرزمین وحی می شوند؛ استان تهران نیز بهعنوان یکی از ایستگاههای پروازی بزرگ کشور، مبدا و مقصد زائران ۸ استان خواهد بود.
محمدی تصریح کرد: هماهنگی ویژهای میان سازمان حج و زیارت، سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاههای کشور انجام گرفته و حتی برای ایام حج تمتع تلاشهایی صورت گرفته تا در فرودگاه بینالمللی حضرت امام(ره) ترمینال مخصوص حجاج عزیز آماده شود.
وی به حجاج کشورمان توصیه کرد در فرصت باقیمانده در همه جلسات آموزشی شرکت کنند و در کنار آموختن مسائل فرهنگی و مناسک، به موضوعات اجرایی و فرآیندهای سفر حج توجه داشته باشند.
رئیس سازمان حج و زیارت، سفر حج تمتع را با همه سفرها از جمله عمره متفاوت دانست و تاکید کرد: سفر حج تمتع ویژگیها و برخی محدودیتهای خاص خود را دارد که باید حجاج عزیز نسبت به آن آگاهی و اشراف داشته باشند.
به گفته محمدی، شرکت در جلسات آموزشی و عضویت در کانالهای اطلاع رسانی و اخبار سازمان حج و زیارت، تا حدود زیادی به زائران کمک خواهد کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه یکی از موضوعاتی که حجاج باید بدانند شرایط اسکان در مدینه است، گفت: زائران باید بدانند که از ۴ سال گذشته طرح توسعه مسجد النبی در شهر مدینه و منطقه مرکزی آن آغاز شد که به همین دلیل بخشی از هتلهای مناطق شرق، جنوب، غرب و شمال این شهر تا حدودی تخریب شد.
محمدی افزود: طی این سالها هیچ جایگزینی برای هتلهای تخریب شده ایجاد نشده و این وضعیت موجب کاهش ظرفیت اسکان در شهر مدینه شد و بهطور حتم امسال نیز این کمبود و محدودیت ظرفیت اسکان در این شهر وجود دارد.
وی محدودیت اسکان در شهر مدینه را مربوط به همه کشورها دانست و اظهار کرد: با وجود تلاشهای صورت گرفته از سوی سازمان حج و زیارت، زائران کشورمان فقط میتوانند حدود ۶ روز در مدینه اقامت داشته باشند.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: سطح و فضای هتلهای شهر مدینه به خاطر مسائل ذکر شده از سطح و فضای هتلهای مکه پایین تر است.
محمدی در ادامه به موضوع سوغات زائران ایرانی اشاره کرد و گفت: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری از ماههای قبل و با توجه به شعار حمایت از کالای ایرانی، برنامهریزیهایی را برای تهیه سوغات با کیفیت ایرانی مورد توجه قرار دادند.
وی افزود: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته، مناسبترین سامانه فروش اینترنتی، کالاهای ایرانی مورد علاقه حجاج را با شرایط مناسبی ارایه میکند. این اقدام، یک فرصت و ظرفیتی است که در اختیار حجاج قرار میگیرد. حجاج میتوانند از ظرفیت ایجاد شده به بهترین وجه بهرهبرداری کنند.