حبیبزاده:
سیستم نظارت بر تخلفات ساختمانی ابتر است/ضعف جدی در حوزه نظارت بر ساخت و ساز
عضو شورای شهر گفت: از سال 94 به این سمت شهرداری تهران نام مجری ذیصلاح را در پروانهها درج نمیکند و به این دلیل در طول این سالها ساختمانها در تهران بدون مجری ذیصلاح ساخته میشود و هرکسی با هر مدرکی و فاقد تخصص در تهران ساختمان میسازد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، افشین حبیبزاده (عضو شورای شهر) در جریان شصت و هفتمین جلسه شورای شهر، در موافقت با طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه تخلفات ساختمانی و افزایش اعتبار مقررات ساخت و ساز، خطاب به مخالفان این طرح با بیان اینکه میزان تخلفات کماکان بالاست، گفت: از اسفند سال 96 تاکنون، ناظر حقوقی برای صدور پروانه معرفی نمیشود.
نائب رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: از سال 94 به این سمت شهرداری تهران نام مجری ذیصلاح را در پروانهها درج نمیکند و به این دلیل در طول این سالها ساختمانها در تهران بدون مجری ذیصلاح ساخته میشود و هرکسی با هر مدرکی و فاقد تخصص در تهران ساختمان میسازد.
رییس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اکنون نظارت مهندسین ناظر در شهر تهران به صورت مقیم نیست و به صورت مرحلهای انجام میشود، اظهار کرد: در چند مرحله شخص ناظر بر سر ساختمان حاضر و گزارشی تهیه میکند و در فاصله بین این دو مرحله هیچکس بر ساخت ساختمان نظارت نمیکند.
وی با طرح این پرسش که آیا نظارت بر این امور از اختیارات شهرداری نیست؟ ادامه داد: شهرداری تهران قطعا باید جدیتر وارد این مساله شود چراکه ضوابطی که براساس آنها پروانه ساختمانی در تهران صادر میشود، باید از جانب شهرداری بر آنها نظارت صورت گیرد.
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در شهرداری تهران نظارت کافی بر ساخت و سازها صورت نمیگیرد، گفت: معتقدم این موضوع به طور جدی هم به شورای اسلامی شهر و هم شهرداری مربوط میشود. بنظر شما آیا درج نام مجری ذیصلاح از اختیارات شهرداری تهران نیست که این کار را انجام نمیدهد؟ آیا اجازه شروع به کار مالک در اختیار شهرداری نیست؟
حبیبزاده گفت: اکنون اختلاف میان برخی دستگاهها و سازمان نظام مهندسی موجب شده نظارت ابتر شود. آیا اخطار دادن از وظایف نمایندگان مردم نیست؟ متاسفانه وضعیت در شهر تهران در حوزه نظارت بر ساخت و سازها اطمینان بخش نیست.
رییس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: اگر ما نماینده مردم هستیم و وظیفه نظارتی برعهده ما گذاشته شده باید نسبت به این مساله حساس بوده و واکنش نشان دهیم. اگر مسائل رعایت نمیشود نیاز به چارچوبهایی داریم که بتوانیم از طریق آن جدیتر وارد عمل شویم.