میرزایی:
اعتماد نظام به "افشانی" اثبات شده است
میرزایی گفت: اعتماد نظام و نهادهای مختلف نظام در گذشته با توجه به مسئولیتهایی که آقای افشانی داشتند، نسبت به او به اثبات رسیده و اگر این اعتماد وجود نداشت امروز آقای افشانی به عنوان معاونت عمرانی وزارت کشور فعالیت نمیکردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت میرزایی در جمع خبرنگاران درباره انتخاب شهردار تهران گفت: انتخاب امروز شورای شهر که منجر به انتخاب شهردار شد چند پیام مهم به همراه داشت. شورای شهر با برخورداری از انسجام و هماهنگی و دغدغهمندی نسبت به مسائل شهروندان در زمان کوتاهی فرآیند انتخاب شهردار را انجام دادند و نشان دادند که که کار شورا و شهر متوقف شدنی نیست و هیچ خللی در کار امور شهر وارد نیست.
وی با بیان اینکه آقای افشانی در حال حاضر معاون عمرانی وزیر کشور است، گفت: ایشان با همه مسائل شهرداریها آشنایی دارند و چالشهایی پیش روی او مانند چالشهایی است که برای همه شهرداران وجود دارد از جمله محدودیت منابع، تعهدات و بدهیهای سنگین شهرداری و مطالبات شهروندان تهرانی. اما معتقدم با رای بسیار بالایی که امروز شهردار تهران زا شورای شهر گرفت و با توجه به تجربه اون این مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت.
میرزایی با بیان اینکه آقای افشانی در 30 سال گذشته در موقعیتهای مختلفی حضور داشتند، گفت: معاونت وزیر، معاونت استاندار و معاونت عمهرانی وزارت کشوراز جمله فعالیتهیای است که اقای افشانی تاکنون انجام دادهاند.
وی در خصوص اینکه آیا نظام و دولت به آقای افشانی اعتماد خواهد کرد یا نه، گفت: اعتماد نظام و نهادهای مختلف نظام در گذشته با توجه به مسئولیتهایی که آقای افشانی داشتند، نسبت به او به اثبات رسیده و اگر این اعتماد وجود نداشت امروز آقای افشانی به عنوان معاونت عمرانی وزارت کشور فعالیت نمیکردند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره تاثیرات خروج آمریکا از برجام در فعالیتهای شهرداری تهران، گفت: نمیگویم خروج از آمریکا از برجام اثری بر زندگی ما و شهرداری تهران ندارد و قطعا اثرگذار خواهد بود و ما این اثرات را در گزارشی که تقدیم شورا کردیم بیان شده است اما بخش مهمی از پروژههای شهرداری تهران با عنوان پروژههای سرمایهپذیر در دستور کار قرار دارد از تنوع فرصتهای سرمایهگذاری برخوردار است.
وی ادامه داد: هم در آسیای شرقی هم اروپا و هم سایر شرکایی که ایران دارد و همچنان با ایران فعالیت میکنند، داوطلب سرمایهگذاری پروژههای شهری هستند؛ همچنین ابعاد پروژههای شهرداری تهران آنقدر بزرگ نیست که با موانع مواجه شود. ضمن اینکه روشهای تامین مالی متعددی وجود دارد که اگر در برخی روشها با مشکل مواجه شویم میتوانیم از روش دیگری استفاده کنیم.
میرزایی در پاسخ به این سوال که آقای قالیباف معتقد بود تحریمها باعث شده هزینه پروژههای شهری افزایش پیدا کند آیا به نظر شما با چالشی در دوره جدید مواجه خواهیم شد یا خیر؟ گفت: آنچه که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری اعلام شد، مهمترین محورش این بود که از آمادگی برخوردار شویم تا بتوانیم در برابر مشکلات احتمالی ایستادگی و مقاومت کنیم.
وی با اشاره به تابآوری اقتصادی، گفت: آن چیزی که برای ما اهمیت پیدا میکند، تمرکز جدی و بیش از گذشته بر مدیریت هزینهها است و کاهش قیمت تمام شده هزینههای خدمات و کالاهایی است که شهرداری ارائه میکند و همچنین زمین گذاشتن فعالیتهای غیرماموریتی و واگذاری تصدیهای غیرضروری و انضباط مالی بسیار جدی و شدید است تا بتوانیم در شرایط جدید در مقابل مشکلات بایستیم.
وی خاطرنشان کرد: برنامه اصلاحی خیلی خوبی از ابتدای مدیریت آقای نجفی در شهرداری تهران شروع شد تحت عنوان اصلاح نظام مدیریت شهری. این برنامه چندین محور داشت از جمله شفافیت، انضباط مالی جدی و کاهش قیمت تمام شده خدمات و کالاهای ارائه شده توسط شهرداری تهران. این برنامه باید به صورت بسیار جدی در آینده نیز ادامه پیدا کند و ما با انضباط مالی بیشتر و دقت زیادتری در ارائه خدمات باید تلاش کنیم تا در مقابل مشکلات بایستیم و گرنه بیانضباطی مالی ممکن است ما را با مشکلاتی در شهرداری تهران مواجه کند.
میرزایی در خصوص تعیین تکلیف اقدامات و مصوباتی که در زمان آقای نجفی در شهرداری تهران ارائه شده بود، تصریح کرد: شهرداری تهران که مصوبهای که توسط شورای شهر ابلاغ شده، در حال تدوین برنامه است. اتفاق خیلی خوبی که در این میان افتاد این بود که پنج منبع بسیار خوب دیگر برای تدوین برنامه به منابع قبلی ما اضافه شد و پنج برنامه پیشنهادی کاندیداهای شهرداری تهران نیز به عنوان ورودیهای جدید به کمیسیونهای تدوین برنامه ارائه شده است و فرآیندی که در گذشته ترسیم شده بود و قرار بود تا پایان تیرماه برنامه سوم تدوین شود بدون هیچ مشکلی در حال انجام است و بدون هیچ خللی برنامه به موقع تقدیم خواهد شد.
وی ادامه داد: شهردار جدید نیز به عنوان رئیس ستاد برنامه سوم باید در فرآیند برنامه نظارت کرده و اگر نقطهنظراتی داشته باشند اعمال خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال امروز لایحه چگونگی تخصیص اخذ عوارض بدهکاران شهرداری تصویب شد؛ آیا این با آنچه که در گذشته بوده، متفاوت است؟ گفت: این لایحه همان لایحهای است که از قبل وجود داشته اما در گذشته به صورت مستمر ارائه میشد و با الزامی که در گذشته شورای شهر تصویب کرده بود قرار شد به یک لایحه دائمی تبدیل شود و امروز یک فوریت آن به عنوان یک لایحه دائمی تصویب شد.