رئیس دانشگاه علوم بهزیستی مطرح کرد؛
انتقاد از تعبیر کار بیهوده گفتار درمانی در ادبیات برخی سیاسیون
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نسبت به اظهارات برخی سیاسیون و افراد در استفاده از واژه «گفتار درمانی» به عنوان یک کار بیهوده انتقاد کرد.
به گزارش ایلنا، محمد کمالی در شانزدهمین همایش گفتار درمانی ایران گفت: گفتار درمانی از سال ۵۲ در دانشکده توانبخشی آغاز به کار کرده است و ما هماکنون در میانه راه قرار داریم.
وی با اشاره به تفاوتهای زیادی که در ارتباط با گفتار درمانی نسبت به گذشته صورت گرفته است، تأکید کرد: در حال حاضر شناخت وسیعی از گفتار درمانی در جامعه شکل گرفته و جایگاه بهتری را برای این رشته متصور هستیم، ولی در عین حال با آنچه باید باشد فاصله داریم به طوری که شناخت جامعه و حتی جامعه پزشکی از گفتار درمانی کافی نیست.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: گاهی میشنویم که دخالتهایی در حوزه گفتار درمانی اتفاق میافتد که لازم است در زمینه شناخت گفتار درمانی، اقدامات لازم صورت گیرد.
کمالی همچنین نسبت به استفاده از واژه «گفتار درمانی» در ادبیات برخی افراد و سیاسیون در جامعه انتقاد کرد و گفت: متأسفانه برخی افراد و سیاسیون از گفتار درمانی به عنوان یک کار بیهوده تعبیر میکنند که این خیلی زیبنده گفتار درمانی نیست و ما باید از این دامی که دیگران پهن کردهاند، خود را رها سازیم.
وی تأکید کرد: نکته دیگری که میبایست به آن اشاره داشت، وابستگی شدید گفتار درمانی به فرهنگ و زبان هر جامعه است؛ از همین رو نیازمند تحقیق و پژوهش حتی در حوزه قومیتها و نژادها برای انجام کارهای تحقیقاتی هستیم تا بتوانیم این اختلال را آسیبشناسی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: گرفتاری ما این است که نتایج پژوهشها به سطح جامعه و نیروی متخصص کمتر میرسد.
کمالی گفت: آنچه در جامعه یافتهایم، انتقال پیدا نمیکند درحالیکه باید به جامعه درگیر اطلاعات خودمان را ارائه دهیم.
وی اظهار داشت: هیچ تیم درمانی و توانبخشی شکل نمیگیرد، مگر اینکه خانواده درگیر عضو آن باشد.
به گفته کمالی، ویژگیهای گفتار درمانی نقش مهمی در برقراری ارتباطات و بهبودی فرد مراجعهکننده دارد.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با عنوان این مطلب که هنوز به صورت کیفی روی توانبخشی کار اساسی انجام ندادهایم، اظهار داشت: چرا نظام سلامت حاضر نیست بر روی گفتار درمانی هزینه کند و چرا نباید بیمهها خدمات توانبخشی را تحت پوشش داشته باشند؟
وی تصریح کرد: امیدواریم با مدیران عامل سازمانهای بیمهگر در این زمینه به نقطه مطلوب برسیم.
کمالی با عنوان این مطلب که کارهای خوبی در زمینه گفتار درمانی در وزارت بهداشت صورت گرفته، اما کافی نیست، تأکید کرد: باید تلاش کنیم با نمایش کار خوب، بهبودی افراد دچار اختلال گفتار نمایان شود.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پایان خاطرنشان کرد: ما میتوانیم به سلامت جامعه و بالا بردن کیفیت زندگی افراد کمک کنیم که لازم است در این مسیر از تکنولوژیهای جدید بهره بگیریم.