معاون شهرداری تهران در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
هشدار نسبت به وضعیت بحرانی صندوقهای بازنشستگی و ذخیره کارکنان شهرداری/ نمیدانیم تخلف یا خطا صورت گرفتهاست
معاون برنامهریزی شهرداری تهران نسبت به وضعیت بحرانی صندوقهای بازنشستگی و ذخیره کارکنان شهرداری هشدار داد و گفت: هنوز مشخص نشده است، بحران در این صندوقها به خاطر تخلف بوده یا اینکه از خطای مدیریتی ناشی شدهاست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس سند تحویل و تحول مدیریت شهری که شهردار پیشین؛ محمد علی نجفی آن را تهیه کرد، وضع مالی صندوق سازمان بازنشستگی شهرداری تهران و صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران هر دو در شرایط بحرانی بوده و حتی صندوق ذخیره کارکنان در آستانه ورشکستگی است. حجتالله میرزایی، معاون برنامهریزی شهرداری تهران در مورد شرایط امروز این صندوقها به خبرنگار ایلنا گفت: در کشور ما صندوقهای بازنشستگی همگی کم و بیش وضعیت یکسانی دارند و این بحران فقط مختص صندوق بازنشستگی شهرداری نیست، البته در سازمانهایی که نظارت بیشتری وجود داشته و قواعد علمی را رعایت کردند، وضعیت بهتر است. متاسفانه صندوق بازنشستگی شهرداری تهران شرایط خوبی ندارد.
معاون برنامهریزی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره تخلفات در این صندوقها افزود: مدیران این دو صندوق هر دو تغییر کردند و در حال آمادهسازی گزارشهایی از وضع موجود و اقداماتی هستند که با کمک آن میتوان وضعیت این صندوقها را بهبود بخشید. مرحله اول این است که مشخص شود؛ وضعیت شاخصهای کلیدی این صندوقها چیست و مرحله دوم این است که مشخص شود، آیا این شرایط ناشی از تخلف بوده یا خطای مدیریتی است، البته من هنوز در این زمینه گزارشی ندیدم.
معاون شهردار با اشاره به شرایط صندوق بازنشستگی افزود: فقط دو ماه است که مدیر صندوق بازنشستگی شهرداری تهران تغییر کرده و مستقر شده است.
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه کارگروهی در راستای تهیه برنامه برای مقابله با فساد و شفافیت در این معاونت شکل گرفته است، گفت: علاوه بر سامانه شفافیت (shafaf. tehran. ir) کارگروهی در حال تدوین این برنامه است.
وی در تشریح این برنامه مقابله با فساد که پیش از عید خبر تدوینش را داده بود، افزود: بخشی از این برنامه مربوط به سازوکارهای اداری و فرآیندهایی است که باید اصلاح شده و مواردی است که باید شفافیت ایجاد کند. همچنین براساس این برنامه بخشهایی در شهرداری که نیاز به روز کردن فناوریهای اطلاعات دارد، باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون شهردار تهران ادامه داد: در این برنامه به پیشگیری از فساد تا پیگیری تخلفات توجه شده است، البته سایت و سامانه شفافیت جزوی از همین برنامه است.
سازوکار برخورد با تخلفات موثر نیست
میرزایی افزود: به تدریج بخش بزرگی از امتیازات، واگذاریها، قراردادها و معاملات شهرداری در این سایت قرار گرفته و قابلیت رصد برای شهروندان فراهم میشود. بخشی دیگر نیز مربوط به تجهیز همه شرکتها و سازمانها به سامانه «تجاری هوشمند» است و در مرحله بعدی علاوه بر واگذاریها و قراردادها تمام تراکنشهای عملیاتی و مالی، اقتصادی در شهرداری در این سامانه به صورت آنلاین در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
معاون شهردار با بیان اینکه این تراکنشها در همه سازمانها و شرکتهای وابسته به شهرداری به صورت آنلاین شفاف شده و قابل رصد کردن در سطوح مختلف است، گفت: مرحله بعدی نیز شفافسازی سازوکار انتخاب مدیران و اعضای هیات مدیره است. این مسیری است که همه کشورها برای مقابله با فساد آن را طی کردند و ما در آینده موارد را در قالب سند ارایه میدهیم، البته قبل از اتمام تدوین برنامه، بخشهایی از آن در حال اجرایی شدن است.
میرزایی در رابطه با برنامههایی که این معاونت برای تغییر در ساختار شکلی و اداری در راستای رسیدگی به تخلفات کارکنان در نظر دارد، گفت: من در جریان اقدامات سازمان حراست شهرداری و تعداد افرادی که به قوه قضاییه معرفی کردند، نیستم. بالاخره برخی از این پروندهها از مقیاس حراست شهرداری بالاتر است و باید دستگاه قضایی با آنها برخورد کند. بخشی نیز تخلف اداری بوده که باید در سازوکار تخلفات اداری بررسی شود و ممکن است به انفصال و یا موارد دیگر منجر شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این سازوکار کارآمد است یا خیر گفت: دامنه اختیار این سازوکار گسترده نیست و اگر از سطحی بالاتر رود این سازوکار نمیتواند موثر واقع شود.