معاون آموزشی دانشگاه آزاد به ایلنا خبر داد:
لغو قرارداد با ۲۰۰ استاد واحد علوم و تحقیقات/کاهش تقاضای ورود به دانشگاه، علت خداحافظی با برخی اساتید
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی از لغو قرارداد با ۲۰۰ استاد واحد علوم و تحقیقات خبر داد.
علیرضا رهائی، درباره علت لغو قرارداد با برخی از اساتید نیمهوقت دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار ایلنا، گفت: در دو سال اخیر دانشگاه آزاد اسلامی و هم دانشگاههای دولتی با یک کاهش جدی تقاضای ورود به آموزش عالی روبرو شدهاند، در شرایط کنونی با این کاهش تقاضا، تعداد کلاسهای درس و برنامههای درسی که ارائه میشود تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، این در حالی است که دانشگاه آزاد با ۲۸ هزار عضو هیئت علمی تمام وقت دارد که تعداد قابل توجهی میشود و از طرفی بنا بر ضرورتهایی که در گذشته وجود داشته، تعدادی از اساتید تمام وقت سایر دانشگاهها نیز به صورت نیمه وقت با دانشگاه آزاد همکاری دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر که این کاهش تقاضا رخ داده به طور طبیعی به بخشی از اساتیدی که به صورت نیمهوقت تدریس میکنند، نیازی نیست، افزود: در عین حال بعضی از دانشگاههای دولتی مثل دانشگاه تهران طی مکاتبهای که با ما داشتند، موکدا درخواست کردند که لیست اساتید دانشگاه تهران که با دانشگاه آزاد به صورت قرارداد نیمهوقت همکاری دارند به آنها داده شود تا با ایجاد یک محدودیت، استاد تمام وقت در دانشگاههای دولتی نتواند، به صورت نیمه وقت در جای دیگر فعالیت کند.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن بیان این مطلب که قاعدتا اگر استادی در واحد مبدا به صورت نیمهوقت باشد؛ میتواند به صورت نیمه وقت نیز با دانشگاه آزاد همکاری کند و مشکلی از این بابت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بنابراین دو موضوع در اینجا به صورت همزمان مطرح میشود؛ نخست کاهش تقاضای دانشجو، کاهش فعالیتهای آموزشی و کلاسهای درس از یک طرف و تقاضای آموزش عالی برای اینکه اساتید تمام وقت به صورت محدود و صرفا به صورت حق التدریس میتوانند با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری داشته باشند و همین دلایل باعث شد که با برخی از اساتید دیگر همکاری نداشته باشیم.
رهایی تصریح کرد: مورد به مورد رشتههای مختلف و افرادی که به صورت نیمه وقت با دانشگاه آزاد همکاری داشتند را بررسی کردیم و در تعداد زیادی از رشتهها به دلیل "عدم تکمیل کار اساتید تمام وقت" دیگر نیازی نبود با این اساتید همکاری داشته باشیم. بنابراین از برخی از این افراد تشکر شد و قرارداد نیمه وقتشان خاتمه پیدا کرد.
این مقام مسوول دانشگاه آزاد در ادامه ضمن اشاره به اینکه در عین حال هنوز بخشی از این اساتید به صورت حق التدریس با دانشگاه آزاد همکاری دارند، عنوان کرد: استادی که در یک دانشگاه دولتی به صورت تمام وقت فعالیت میکند، میتواند در دانشگاه آزاد به صورت حق التدریس همکاری داشته باشد و به نظر میرسد هدف دانشگاه دولتی برای محدود کردن اساتید به این منظور بوده که استادی با دو دانشگاه تعهد رسمی نداشته باشد.
وی درباره آمار اساتیدی که با آنها لغو قرار داد شده است، گفت: در واحدهای استانی تعداد خیلی محدود بوده و شاید در هر یک از واحدهای استانی کمتر از ۱۰ نفر مازاد تشخیص داده شد، اما در استان تهران واحدهایی مثل تهرانمرکز، واحدهای مجاور و واحد علوم و تحقیقات تعداد زیاد بود. در واحد علوم و تحقیقات بیش از ۲۰۰ استاد با دانشگاه دیگر تعهد رسمی داشتند و در دانشگاه آزاد نیز قرارداد نیمه وقت داشته و مازاد تشخیص داده شدند و از آنها تقدیر و تشکر شد. این بخش از اساتید بیشتر در رشتههای علوم انسانی، علوم پایه و در حد خیلی محدودتر رشته فنی مهندسی بودند.
رهایی در واکنش به اینکه گفته میشود با اساتیدی لغو قرارداد شده که نگاهشان با مدیریت جدید دانشگاه در تضاد بوده است، گفت: این موضوع را تکذیب میکنم، در این اقدام اسم فرد یا مشخصههایش مورد توجه نبوده و بیشتر نیاز واحدهای دانشگاهی به افراد مدنظر بوده است.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد که در اینکه استادی در دو دانشگاه هیئت علمی باشد، ممانعت قانونی وجود دارد، البته آن استاد میتواند در اوقات فراغت مثل روزهای پایان هفته یا بعد از ساعات اداری به صورت حق التدریس در دانشگاه دیگری درس دهد، ولی نمیتواند در دو جا متعهد باشد.