فرمانده ناجا:
سهم همه دستگاهها در تصادفات جادهای باید مشخص شود
فرمانده ناجا با بیان اینکه باید سهم همه دستگاهها در تصادفات جادهای مشخص شود، گفت: ما به دنبال این نیستیم که عملکرد خود را با تعداد صدور قبض جریمه نشان دهیم. قبض جریمه صرفا برای کسانی است که قوانین را رعایت نمیکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار حسین اشتری در سیزدهمین همایش روسا و فرماندهان پلیس راهور با بیان اینکه یکی از بخشهای اصلی و تاثیرگذار در نیروی انتظامی پلیس راهور است گفت: ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی به صورت شبانهروزی در خدمت مردم بوده و زحمات همکاران ما در این حوزه بر کسی پوشیده نیست.ماموران نیروی انتظامی در پلیس راهنمایی و رانندگی چه در شهرها و چه در جادهها، در سرما و گرما مشغول انجام وظیفه و استقرار نظم در این حوزه هستند.
او با بیان اینکه براساس شاخصها اقدامات خوبی در سال جاری در مجموعه پلیس راهور صورت گرفته، گفت: یکی از تاکیدات ما این است که بتوانیم آمار جانباختگان حوادث جادهای و شهری را کاهش دهیم البته در رابطه با این موضوع عوامل متعددی زمینهساز این حوادث هستند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه عامل انسانی در تصادفات جادهای مهمترین و تاثیرگذارترین عامل است، گفت: برخی عوامل در ورود تصادفات جادهای در اختیار ما نیست و دیگر دستگاهها در این زمینه نیز سهیم هستند و طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید سهم دستگاهها در این موضوع نیز مشخص شود.
سردار اشتری با تاکید بر اینکه کاهش آمار جانباختگان یکی از مسائلی است که ما به جدیت آن را دنبال میکنیم، گفت: مشخص شدن سهم همه دستگاهها و انعکاس آن وظیفه ماست و هر فرمانده استانی باید این وظیفه را با توجه، تاکید و ابلاغ در دستور کار خود قرار داده و از مسوولان بخواهد سهم خود را در تصادفات جادهای مشخص کرده و با برطرف کردن نواقص در کاهش آن به پلیس کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل موثر در بروز تصادفات جادهای نقاط حادثهساز است، گفت: در این زمینه تلاشهای زیادی شده، البته درصدی از آن نیز رفع شده است اما هنوز درصد قابل توجهی از نقاط حادثهخیز باقی مانده و باید این اشکالات به مسوولان بالاتر و دستگاههای مربوطه منعکس شود و پلیس این موضوع را پیگیری میکند. همچنین معایبی که در خودروها دیده میشود نیز باید رفع شده چراکه ما نمیتوانیم نسبت به ناایمنی خودرو بیتفاوت باشیم و معتقدم باید سهم دستگاهها به صورت شفاف تعیین شود.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در سال جاری تعداد زیادی خودرو به مجموعه حمل و نقل و ترافیک اضافه شده، گفت: متاسفانه با وجود افزوده شدن خودروها تغییری در زیرساختها ایجاد نشده اما با کنترل و مدیریت پلیس تصادفات کمتر شده و امیدوارم با همت و تلاش شما و همچنین لطف الهی شاهد کاهش جانباختگان باشیم.
فرمانده ناجا با بیان اینکه ما باید بتوانیم میزان آمار تصادفات جادهای را چهار الی پنج درصد کاهش بدهیم، خاطرنشان کرد: در حوزه پلیس راهور مهمترین مساله رفتار و نحوه برخورد ماموران با آحاد جامعه است ضمن اینکه باید مقتدرانه و قانونمدار باشیم و نباید در اجرای قانون کوتاهی کنیم اما باید اجرای قانون توام با برخورد اسلامی و مهربانی باشد؛ چراکه مجموعه پلیس راهور بیشترین ارتباط را با مردم در مجموعه نیروی انتظامی دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین تلاش ما برای فرهنگسازی است،گفت: ما سعی بر صدور قبض جریمه نداریم و بهترین حالت برای ما این است که کسی در جادهها و شهرها تخلف نکند و عدم تخلف رانندگان در جادهها برای ما اولویت داشته و باعث مسرت پلیس خواهد بود که همه شهروندان قوانین و مقررات را رعایت کنند و ماموران به هیچ رانندهای تذکر نداده و قبض جریمه صادر نشود.
فرمانده ناجا تاکید کرد: ما به دنبال این نیستیم که عملکرد خود را با تعداد قبوض جرایم نشان دهیم. صدور قبض جریمه صرفا برای کسانی است که قوانین را رعایت نمیکنند و این به نفع خودِ متخلفان نیز است. اگر امروز ماموران نیروی پلیس راهور به رانندهای تذکر میدهند و او را جریمه میکنند در مرحله اول به نفع آن راننده و دیگر خودروهایی است که با او در آن مسیر در حال حرکت هستند.
سردار اشتری با بیان اینکه اعمال قانون وظیفه ماموریتی پلیس و در نهایت برای سلامتی رانندگان و راکبان موتورسیکلت است، خاطرنشان کرد: ما به دنبال آگاهسازی و فرهنگسازی و کاهش آمار تصادفات هستیم تا کمتر قبض جریمهای صادر کنیم.
او ادامه داد: بهرهگیری از تکنولوژی جدید میتواند به ما در اجرای قوانین و مقررات کمک کند. مراقبتهای الکترونیکی می تواند جایگزین نیروی انسانی شود و سرعت و دقت پلیس را افزایش دهد. در سال جاری نیز تعداد دوربینهای شهری و جادهای افزایش داشته و البته باید از این ابزارها و فناوریهای نوین بهترین استفاده صورت گیرد. البته دستگاههای مربوطه نیز باید پای کار آمده و به پلیس باید در این زمینه کمک کنند چراکه بهرهگیری از این تکنولوژیها باعث آرامش و آسایش مردم میشود.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در سال 95 و 96 بیشترین بهرهگیری از تکنولوژی را در زمینه پلیس راهنمایی و رانندگی داشتیم، گفت: امیدوارم در سال 97 بتوانیم از فناوریهای نوین بیشترین بهره را بگیریم. خوشبختانه بیشترین اعتبارات در سال 97 در نیروی انتظامی 37 درصد رشد داشته همچنین رشد اعتبارات در پلیس راهنمایی و رانندگی بهتر شده البته آنقدر خلاء داریم که تا رسیدن به مرحله ایدهآل هنوز هم فاصله بسیار است.
فرمانده ناجا با اشاره به راکبان موتورسیکلتها گفت: ساماندهی موتورسیکلتسواران یکی از موضوعات مهم پلیس راهور است. امروز به دلیل عدم رعایت مقررات و قوانین و استفاده نکردن از کلاه ایمنی درصد قابل توجهی از راکبان موتورسیکلتها متاسفانه در تصادفات جان خود را از دست میدهند. ما وظیفه داریم برای حفظ جان آنها مقررات را رعایت کنیم. اگر احیانا در اعمال مقررات درگیری بین پلیس و راکب موتورسوار پیش میآید ماموران باید مدیریت کرده و نگذارند صحنه ناخوشایندی ایجاد شود. اگر جوانی در تحویل ندادن موتور سیکلت سماجت دارد مامور باید به شکل دیگری این موضوع را مدیریت کند.
او با بیان اینکه دقت نظر نیروی انتظامی و توجه به موتورسیکلتسواران برای سلامت و آرامش خانوادههاست، گفت: برنامهریزیهای زیادی به منظور سهولت در ارائه خدمات به مردم صورت گرفته از جمله شمارهگذاری و دریافت گواهینامه در سال 96 میلیونها خدمات به مردم ارائه شده البته نواقصی بوده که برطرف شده و ما میتوانیم بهتر از این هم عمل کنیم.
سردار اشتری در پایان با اشاره به سفرهای نوروزی گفت: با توجه به آغاز سفرهای نوروزی از چند روز دیگر قرارگاه نوروزی پلیس راهور از 24 اسفندماه کار خود را آغاز و تا 15 فروردین 97 ادامه خواهد داد.