رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور به ایلنا خبر داد:
اعلام نتایج آزمون اشتغالپذیری سربازان وظیفه تا عصر امروز/۴۰ درصد متقاضیان در مرحله اول پذیرفته شدند
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با اشاره به اینکه نتایج آزمون اشتغالپذیری سربازان وظیفه تا عصر امروز اعلام میشود از پذیرفته شدن ۴۰ درصد از متقاضیان در مرحله اول خبر داد.
سلیمان پاک سرشت (رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور) در حاشیه بازدید از خبرگزاری ایلنا، در رابطه با تفاهمنامه سازمان فنی و حرفهای کشور با ستاد کل نیروهای مسلح در راستای مهارت آموزی، توانمندسازی و اشتغالپذیری سربازان بیان داشت: دو آزمون مهارت در این خصوص برگزار شده است و آزمون آخر نیز ۹ اسفندماه برگزار میشود.
وی افزود: در نوبت اول که آزمون ادواری بود، ۵۰ درصد از شرکت کنندگان موفق شدند در این آزمون کتبی نمره مورد قبول را کسب کنند، اما طبق این تفاهمنامه باید یک آزمون عملی نیز از شرکت کنندگان گرفته شود که در واقع ۷۰ درصد کار همان آزمون عملی است که دشوار نیز هست؛ بنابراین زمانی که آزمون عملی نیز برگزار شود، میتوان آمار دقیقی در این خصوص ارائه داد.
وی افزود: آزمون ادواری برگزار شده است و یک نوبت نیز برای افرادی که در دورههای آموزشی شرکت کردهاند، آزمون برگزار شد. در مجموع پیشرفت کار رضایتبخش است و با توجه به حجم بالای همکاری خوب بوده است.
پاک سرشت افزود: قرار بود، عدهای که مدعی هستند با ارائه گواهی و اسناد مهارتی، دورههای آموزشی را طی نکنند و فقط با آزمون مورد تایید قرار گیرند تا مشخص شود که این فرد دارای صلاحیت هستند یا خیر، البته برای افرادی که صلاحیت نداشتند، هم دوره آموزشی تعیین شد.
وی در رابطه با آزمون اشتغال پذیری سربازان وظیفه بیان داشت: در مرحله اول ۳۹۹۵۶ نفر در آزمون کتبی شرکت کردند که تعداد قبول شدگان ۱۱۶۶۶ نفر است، در مرحله دوم نیز ۷۱۳۹۹ نفر شرکت کردند که تعداد قبول شدگان ۲۳۲۵۸ نفر است. نتیجه دقیق پذیرفتهشدگان نوبت دوم نیز تا پایان امروز اعلام خواهد شد.
برگزاری آزمون سوم اشتغالپذیری سربازان وظیفه در ۹ اسفند
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور افزود: تعداد ثبت نام کنندگان در آزمون کتبی سوم (۹ اسفندماه) نیز ۶۱۰۴۴ نفر است.
پاک سرشت تاکید کرد: هر فعالیت جدیدی که آغاز میشود دارای مشکلاتی است و توافق کردهایم که آسیب شناسی در پایان این دوره صورت گیرد تا مشخص شود چه مسیری باید در این خصوص طی شود. باید افراد را به آموزش مجهز کنیم، اما اینکه کدام مهارت باید به افراد آموزش داده شود، مهم است تا فرصت اشتغالپذیری افراد را در این خصوص افزایش داد، چرا که باید بر اساس ویژگیهای یک فرد مهارت را به او آموزش داد. نمیتوان به هر کسی مهارتی را آموزش داد. همچنین اقدامات مشوقی باید در این راستا برای سربازان انجام داد.
پاک سرشت افزود: هر سرباز دو سال فرصت دارد تا طی خدمت مهارتآموزی واقعی را کسب کند که این باعث میشود؛ فردی که خدمتش تمام میشود، مهارتی را با توجه به ویژگیهای خود کسب کرده باشد تا بتواند از آن استفاده کند. فکر میکنم برای سال آینده میتوانیم با برنامهریزی دقیقتری به این مساله ورود پیدا کنیم و با توجه به اینکه حمایت مجلس نیز در این خصوص صورت گرفته است، میتوان به نتیجه این کار امیدوار بود.
وی در ادامه گفت: اختصاص ۵ درصد از جریمه غیبت سربازی به مهارت آموزی سربازان موجب میشود که از این فرصت استفاده شود.
اختصاص ۵ درصد از جریمه سربازی به مهارتآموزی سربازان
پاک سرشت در پاسخ به این سوال که آیا تسهیلاتی برای سربازانی که از این آموزشها و مهارتآموزیها استقبال میکنند، وجود دارد تا آنها را به این کار تشویق کنید؟ بیان داشت: ستاد کل نیروهای مسلح همکاریهایی از این دست را با بخشهای بسیاری دارد، از جمله اینکه قید شده است که اگر فردی دوره مهارتآموزی را با همکاری آموزش و پرورش طی کند، در دوره سربازی میتواند از این دوره آموزشی به نفع کسری خدمت استفاده کند. در رابطه با بحث مشوقها در تفاهمنامه سازمان فنی حرفهای و نیروهای مسلح هنوز بحث خاصی نشده است و در واقع این مشوقها هنوز تصویب نشده است.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشوری گفت: اختصاص ۵ درصد از جریمه سربازی برای این کار حرکت مناسبی است، چرا که در جایی استفاده میشود که منافع آن به همان گروه میرسد، این کار ارزشمندی است و نشان داد که مجلس حساسیت ویژهای روی مهارتآموزی دارد، همچنین شما در هیچ دولتی مشاهده نمیکنید که رییس جمهوری تا این حد در رابطه با مهارت آموزی صحبت کرده باشد. این یک فرصت بسیار مغتنم و طلایی برای بحث مهارت آموزی است.