خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد؛

تلف شدن ۳ هزار پرنده بر اثر آنفولانزای پرندگان/ احتمال اقدامات قرنطینه‌ای در محدوده دریاچه چیتگر

تلف شدن ۳ هزار پرنده بر اثر آنفولانزای پرندگان/ احتمال اقدامات قرنطینه‌ای  در محدوده دریاچه چیتگر
کد خبر : ۵۹۳۷۴۵

رییس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست از وجود حدود ۳ هزار لاشه پرنده بر اثر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در منطقه بوجاق خبر داد.

سیامک مسعودی، رئیس گروه بیماری‌های حیات‌وحش سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین آمار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: درباره آخرین آمار آنفولانزای فوق حاد پرندگان گفت: براساس آخرین آمار دریافت شده در تالاب بین‌المللی بوجاق با توجه به وسعت منطقه تخمین زده شده است که حدود ۳ هزار لاشه پرنده در این منطقه موجود باشد.

او ادامه داد: تاکنون ۲ هزار ۱۰۰ لاشه پرنده در این منطقه جمع‌آوری و امحاء شده است. این منطقه در کنترل است و تردد در آنجا ممنوع است. خودروهایی که در منطقه حضور دارند، ضدعفونی می‌شوند از گردشگران نیز خواسته شده وارد این منطقه نشوند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌وحش سازمان محیط زیست با بیان اینکه خوشبختانه تلفات پرندگان وحشی درحیات وحش دیگر نقاط کشور گزارش نشده است، گفت: بیش از سه میلیون قطعه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی از اواخر شهریور تا آبان‌ماه وارد کشور می‌شوند، طبق بازدیدها و پایش‌هایی که صورت گرفته در ابتدای بهمن‌ماه در منطقه بوجاق موارد مشکوک مشاهده شد و نمونه‌برداری از این منطقه آغاز شد.

مسعودی ادامه داد: درنیمه بهمن سویه جدید ویروس آنفلوانزای فوق حادپرندگان H۵N۶  از طرف سازمان دامپزشکی درمنطقه بوجاق اعلام شده که پیش از این در ایران گزارش نشده بود، البته ممکن است پرندگان بدون علائم مبتلا به آنفولانزای فوق حاد پرندگان می‌شوند و در یک فاصله کوتاه تلف شوند.

او در خصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری و پیشگیری از این بیماری گفت: با همکاری سازمان دامپزشکی ارتباط بین انسان و پرندگان را به حداقل رساندیم که مهمترین اقدام آن بحث ممنوعیت شکار، صید و زنده‌گیری بود و با متخلفان نیز برخورد می‌شود. همچنین در مناطقی که مشکوک به آنفولانزای فوق حاد پرندگان باشیم ارتباط بین پرندگان وحشی با انسان به حداقل رسانده شده که مهمترین ممنوعیت شکار و صید است. همچنین حوضچه های ضدعفونی کننده ایجاد شده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر لاشه‌ها جمع‌آوری و امحاء می‌شود تا از منطقه خارج نشوند و حتی نمونه‌گیری‌ها نیز در منطقه انجام می‌شود. همچنین حوضچه‌های ضدعفونی کننده در محیط قرار داده می‌شود تا افراد و خودروها در این حوضچه‌ها ضدعفونی شوند تا آلودگی از منطقه خارج نشود.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌وحش سازمان محیط زیست گفت: در سال جاری تلفات پرندگان در تالاب بوجاق اولین موردی است که در سطح گسترده انجام شده، البته این ویروس جدیدی از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان است که مباحث بهداشتی خاص خود را دارد و تا قبل از این نیز مشاهده نشده بود.

مسعودی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای انسان به این بیماری شده داده شده است، تصریح کرد: این موضوع را باید وزارت بهداشت اعلام کند، اما تا جایی که اطلاع دارم گزارش مورد انسانی ویروس جدید بوجاق تاکنون در کشور گزارش نشده است.

او با بیان اینکه از ابتدای ورود پرندگان مهاجر به کشور استعلام و پایش در زمینه بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در تالاب میقان در استان مرکزی پایش فعال صورت گرفته و نمونه‌ها زنده‌گیری شد و یک نمونه مثبت مشخص شد و اقدامات لازم در این منطقه بعمل آمده و قرار است در این منطقه رفت‌ و آمدها کنترل و در صورت لزوم قرنطینه نیز انجام شود.

مسعودی همچنین درباره وجود نمونه‌هایی از پرندگان مبتلا به آنفولانزای فوق‌حاد پرندگان در منطقه دریاچه چیتگر گفت: یک نمونه از لاشه پرندگان چیتگر از طرف سازمان دامپزشکی مبتلا به آنفلوآنزا اعلام شده نه همه پرندگان. البته باید آزمایش‌های تکمیلی انجام شود.توصیه می‌کنیم اگر پرنده و لاشه‌ای بود یا موارد مشکوکی مشاهده شد مردم دست نزده و فورا مورد را اطلاع دهند البته نظارت‌ها در حال انجام است در صورت لزوم نیز  اقدامات بهداشتی و قرنطینه‌ای بعمل خواهد آمد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز